Furunculul Auditiv Extern

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul I - Anatomia si fiziologia urechii.
Anatomie.
Auzul .
Urechea externa.
Urechea medie.
Urechea interna.
Canalele semicirculare osoase.
Capitolul II - Asistenta medicala si atributiile ei.
Capitolul III - Furunculul auditiv extern.
Capitolul IV - Tratamente.
Capitolul V - Studiul pe cazuri.
Bibliografie.


Extras din licenta Cum descarc?

Motto :
Eu nu te intreb de ce rasa esti , nici de religie ori origine , ci numai de
suferintele tale. trebuie sa dau ajutor oricarei fiinte in suferinta, fara sa ma intereseze rangul, averea, varsta frumusetea, inteligenta sau daca este chinez ori barbar, prieten sau dusman.
SUEN SEU MO (SEC. AL VII-LEA)
Capitolul I
Anatomia si fiziologia urechii
Urechea - analizatorul auditiv - la specia umana are un rol foarte important in ceea ce priveste comunicarea si socializarea cu alte persoane, totodata avand si functie in echilibru si directionarea spatiala
Urechea nu asigura numai simtul nostru auditiv, ci si pe cel al echilibrului. Este un organ complex, impartit in trei regiuni: urechea externa, care preia sunetele precum un radar; urechea medie, al carei angrenaj osos seamana cu un aparat ce amplifica sunetele care ii sunt transmise; si urechea interna, care converteste vibratiile sonore in impulsuri nervoase si determina pozitia capului.
Mesajele care rezulta sunt transmise la creier de-a lungul a doi nervi apropiati, cu traiect comun: nervul vestibular pentru echilibru si nervul cohlear pentru sunete. Urechea externa si cea medie sunt implicate in special in auz, dar structurile urechii interne ce interpreteaza pozitia capului si sunetul sunt separate, desi ele se gasesc impreuna in acelasi organ.
Anatomie
Aparatul acustico-vestibular prezinta mai multe segmente si anume: 
- un segment periferic alcatuit din urechea externa, urechea medie si urechea interna; 
- un segment intermediar reprezentat de calea acustica si cea vestibulara; 
- un segment central reprezentat de centrii auditivi corticali si subcorticali si centrii echilibrului
Auzul
Ceea ce auzim sunt unde sonore produse prin vibratiile moleculelor de aer. Amplitudinea si energia acestor unde determina intensitatea, care este masurata in decibeli (dB). Numarul vibratiilor sau al ciclurilor pe secunda determina frecventa; cu cat numarul vibratiilor este mai mare, cu atat tonalitatea este mai ascutita. Frecventa sunetului este exprimata in cicli pe secunda sau in herti (Hz).
La persoanele tinere, gama de frecvente ce pot fi auzite este aproximativ intre 20 pana la 20.000 Hz pe secunda, desi sensibilitatea maxima la sunete este cuprinsa, in medie, intre 500 la 4.000 Hz. Pe masura ce imbatranim sau daca suntem expusi la sunete cu intensitate excesiva pentru o perioada de timp, sensibilitatea pentru frecventele inalte scade. Pentru a masura gradul pierderii auzului, nivelul normal al auzului este definit printr-un standard international. Acuitatea reprezinta diferenta in decibeli intre cel mai slab sunet perceput si sunetul standard generat de un aparat special denumit audiometru.
Urechea functioneaza ca un captator (urechea externa), amplificator (urechea medie) si transmitator (urechea interna).
Pavilionul portiunea elastica, este cel care coopteaza sunetele. in centrul acestuia exista un canal osos ce conduce la timpan. Peretii canalului secreta o substanta ceroasa pentru a preveni uscarea si descuamarea pielii. Amplificatorul este reprezentat de un angrenaj format din trei osisoare. Acestea sunt ciocanelul, care vine in contact cu timpanul; scarita, care este atasata de urechea interna; si nicovala, un os mic, care face conexiunea intre cele doua. Acest sistem amplifica de 20 de ori miscarile timpanului.
De la urechea medie pleaca un canal ingust, denumit tuba Eustachio, care se deschide in spatele amigdalelor, ceea ce contribuie la egalizarea presiunii aerului de ambele fete ale timpanului.
DESCRIERE
Urechea este formata din 3 parti: 
Urechea externa 
Este formata de pavilionul urechii si conductul auditiv extern. Elementele componente ale urechii externe sunt alcatuite din structuri fibrocartilaginoase ce sunt atasate la nivelul pielii prin intermediul pericondrului si periostului propriu. Pavilionul urechii prezinta mai multe elemente si anume: 
- helixul; 
- antehelixul; 
- tragusul; 
- antetragusul; 
- incizura intertragala; 
- lobul urechii.


Fisiere in arhiva (4):

  • poze pt lucrare furuncul
    • 33 (1).jpg
    • 33.jpg
  • Bibliografie.docx
  • Furunculul Auditiv Extern.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Andrei Buruiana - Colesteatomul urecii medii. Aspecte clinice si terapeutice, Ed. All, 2008
Prof. Univ. dr. Traian Ataman - Fiziologia aparatului acustico- vestibular, Ed. Tehnica, 2008
Prof. Univ. dr. Traian Ataman - Ototlogie, Ed. Tehnica, 2002
Mircea Beuran - Ghid de urgente in ORL, vol. 4, Ed. Scripta
Corneliu Burundel - Manual de medicina interna
Lucretia Titirica - Tehnici de ingrijire
Szabo Maria - Cursuri de nursing


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!