Fuziunea Societatilor Comerciale cu Aplicatie Practica la SC Tego SA

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Principiul continuitatii activitatii si consecintele 
sale asupra evaluarii patrimoniului
1.1 Importanta continuitatii activitatii economice 3
1.2 Abandonul principiului continuitatii si implicatiile
sale in evaluarea patrimoniului 5 
CAPITOLUL 2
Economia si aspectele strategice ale fuziunii 
2.1 Repere privind strategiile fuziunii 13
2.2 Tipologia operatiilor de fuziune 14
2.3 Cadrul juridic al fuziunii 16
2.4 Etapele fuziunii 17
CAPITOLUL 3
Evaluarea societatilor comerciale participante la fuziune
3.1 Etapele evaluarii societatiilor comerciale 21
3. 2 Aspecte particulare ale evaluarii in contextul operatiilor de fuziune 28
CAPITOLUL 4
Tipuri de fuziune
4.1 Fuziunea prin absorbtie 34
4.2 Fuziunea - reunire 66
CAPITOLUL 5
Lichidarea si achizitionarea societatilor comerciale
5.1 Lichidarea societatilor comerciale 76
5.2 Achizitionarea societatilor comerciale 96
Bibliografie 101


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
PRINCIPIUL CONTINUITATII ACTIVITATII
SI CONSECINTELE SALE ASUPRA EVALUARII PATRIMONIULUI
1.1. Importanta continuitatii activitatii economice (exploatarii)
Contabilitatea generala nu intiseaza societatea comerciala in toata complexitatea sa ea nu furnizeaza decat imagini care se numesc bilant, cont de rezultat, tablou de finantare.
Imaginile contabile se supun unor ipoteze, optiuni si conventii de observare, de cuantificare si sesizare a realului foarte specifice, care sunt desemnate generic sub conceptul de principii ale contabilitatii.
Astfel, in vederea unei reprezentari cat mai fidele a situatiei financiare a unei intreprinderi precum si a performantelor si a evolutiei situatiei financiare a acesteia prin documentele de sinteza, literatura de specialitate ofera informatii financiare bazate pe importante elemente de sprijin cum sunt principiile contabile.
Pentru o mai corecta contabilizare a tranzactiilor sau a unor evenimente s-a apelat la aceste principii contabile agreate de altfel si de sistemele contabile reprezentative pe plan mondial.
Alegerea principiilor contabile ca singure criterii de formulare a judecatilor si solutiilor contabile este una din principalele particularitati ale practicilor contabile anglo-saxone. In ceea ce priveste tarile Europei Continentale si mai precis Franta, aceasta din urma practica un plan contabil, plan ce asimileaza in mod explicit o serie de principii contabile.
Analizand unul din principiile contabile si anume principiul continuitatii activitatii, vom putea afirma ca, potrivit acestui principiu se presupune ca unitatea patrimoniala isi continua in mod normal functionarea intr-un viitor previzibil fara a intra in stare de lichidare sau de reducere sensibila a activitatii.
A priori acestui citat intalnim definitia data de IASC (Organismul International de Normalizare Contabila), care prevede ca intreprinderea este considerata, in mod normal, ca fiind in activitate, ceea ce inseamna ca ea continua sa functioneze intr-un viitor previzibil. Se admite ca intreprinderea nu are nici intentia, nici obligatia sa intre in stare de lichidare sau sa reduca sensibil dimensiunea activitatilor sale.
Odata cu aparitia societatilor comerciale, care presupun constituirea unui fond social a carui exploatare, prin savarsirea de acte si/sau fapte de comert duc la realizarea unui profit, acest principiu a putut fi interpretat in sensul ca intreprinderea nu are neaparat o viata nedefinita in timp sau permanenta.
Tot potrivit acestui postulat al continuitatii exploatarii, se presupune ca intreprinderea va continua sa existe o perioada suficient de lunga pentru ca planurile si activitatile prevazute sa poata fi realizate si ca angajamentele si contractele asumate sa fie respectate.
Se pleaca de la ipoteza ca perioada de existenta a intreprinderii va fi mai lunga decat viata utica a activelor sale, iar in acest sens iata ce afirma ICCA(Organismul Canadian de Normalizare) cea mai mare parte a situatiilor financiare sunt intocmite plecand de la ipoteza conform careia intreprinderea va continua activitatile sale intr-un viitor previzibil si ca va fi in masura sa-si realizeze activele si sa-si achite datoriile in cursul normal al activitatii sale.
Continuitatea activitatii este o ipoteza care conduce la evaluarea bunurilor in functie de utilitatea lor, presupunand ca dimensiunea activitatilor intreprinderii se va mentine fara o reducere sensibila intr-un viitor previzibil.
Pentru stabilirea continuitatii activitatii este necesara o analiza financiara potrivit careia se poate, sau nu, confirma orizontul economic al intreprinderii, in care nu intervin insuficiente majore in activitate.
In cazul in care pe parcursul activitatii intervin insuficiente, se declara starea de non continuitate. O reducere sensibila a activitatii, nu va permite o evaluare a bunurilor in functie de utilitatea lor. Astfel, in situatia de necontinuitate nu se poate recupera in timp valoarea imobilizarilor corporale, nu se pot include in activ o serie de cheltuieli precum cheltuielile de constituire, de cercetare si dezvoltare sau cele repartizabile asupra mai multor exercitii.
Starea de continuitate sau de noncontinuitate este analizata si declarata de catre conducerea intreprinderii si de organele de control ale activitatii acestuia, in urma inchiderii exercitiului financiar, cu ocazia inventarierii, si, deci, inaintea intocmirii documentelor de sinteza contabila.
Atunci cand intreprinderea nu poate sa continuie exploatarea fie prin intentia sa, fie prin obligatie, conventia contabila de continuitate trebuie sa fie abandonata: conturile anuale sunt prezentate in valori lichidative. O astfel de prezentare este rara deoarece trebuie sa existe certitudinea incetarii activitatii.
Starea de necontinuitate a exploatarii, deci de lichidare certa, implica evaluarea in valori lichidative, chiar daca sunt numai estimate sau aproximate, deoarece numai ele pot oferi o imagine fidela asupra situatiei financiare, patrimoniului si rezultatul intreprinderii.
Intr-un astfel de caz, activul bilantului este evaluat in valori de realizare (lichidare), iar in pasiv se vor constata toate datoriile generate de incetarea activitatii.


Fisiere in arhiva (8):

 • Fuziunea Societatilor Comerciale cu Aplicatie Practica la SC Tego SA
  • Bibliografie.doc
  • capitolul 1.doc
  • capitolul 2.doc
  • capitolul 3.doc
  • capitolul 4.doc
  • capitolul 5.doc
  • Cuprins.doc
  • Titlu.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!