Gama Sortimentala si Estimarea Calitatii Marfurilor Pelicologene

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4pag
Capitolul I
NOTIUNI GENERALE
1.1.Notiuni generale in industria materialelor de constructii 7
1.2. Problemele si obiectivele de dezvoltare a industriei materialelor de constructii 9
1.3. Componenta marfurilor pelicologene. Materiile prime utilizate la obtinere marfurilor pelicologene. Simbolizarea produselor pelicologene 14
Cpitolul II
CARACTERISTICA SORTIMENTULUI SI CALITATEA MARFURILOR PELICOLOGENE
2.1. Cracteristica sortimentului si calitatea marfurilor pelicologene realizat la 
SA ,,Supraten" 19
2.2. Caracteristica proprietatilor consumiste a marfurilor pelicologene 25
2.3. Caracteristica indicilor de calitate si metodele de estimare a calitatii marfurilor pelicologene in baza magazinului SA ,,Supraten" 27
Capitolul III
ORGANIZAREA COMERTULUI CU MARFURILOR PELICOLOGENE
3.1 Caracteristica generala a intreprinderii. Domeniul de activitate si istoria intreprinderii SA ,,Supraten" 36
3.2 Organizarea comertului cu marfurile pelicologene in cadrul SA,,Supraten" 43
3.3 Caracteristica activitatii comerciale a intreprinderii comerciale SA ,,Supraten" 52
Capitolul IV
ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA A INTREPRINDERII SA ,,SUPRATEN"
4.1 Indicii ce caracterizeaza activitatea financiara a intreprinderii SA ,,Supraten" 61
4.2 Analiza economico-financiara a intreprinderii SA ,,Supraten" 70
Concluzii si propuneri 83
Bibliografie 86
Anexe 88


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In conditiile contemporane intreprinderea este un organism foarte complex, care se confrunta cu o multime de obiective contradictorii ce tin de tactica si strategia dezvoltarii si de satisfacerea intereselor proprietarilor si ale managerilor. Astazi tot mai multi adepti au afirmatiile lui Alexis Jacquemin precum ca firma, fiind un organism complex, nu-si poate limita obiectivul doar la maximizarea profitului. Un obiectiv tot mai raspindit al firmei devine cifra de afaceri, care reflecta ponderea firmei pe piata. Reformele economice in Republica Moldova se desfasoara din ce in ce mai amplu. De aceea toti managerii autohtoni, indiferent de nivelul ierarhic, trebuie sa se adapteze rapid la cerintele impuse de noile conditii ale economiei de tranzitie, sa insuseasca noile conceptii, metode si tehnici de management pentru a asigura nu numai supravietuirea intreprinderilor pe care le conduc, dar si dezvoltarea lor in conditiile unui mediu concurential aflat in continua schimbare.
Procesul de integrare a repuplicii Moldova in economia mondiala impune unitatilor economice autohtone si in primul rind intreprinderilor producatoare noi sarcine privind calitatea si competetivitatea atit pe plan national cit si pe plan international a productiei fabricate. De aici si reese ca sarcina prioritara a economiei nationale este sporirea gradului de competetivitate a marfurilor fabricate.
Tema investigatiei o constitue problemele, obiectivele si perspectivele tehnologice in unitatile comerciale, de care in mare masura depinde rezultatul integrarii activitatii comerciale.
Pentru a evedentia particularitatile sortimentului si calitatea marfurilor pelicologene si a presupune tendinte de imbunatatire a lor, a fost analizata activitatea intreprinderii din industria materialelor de constructii a Republicii Moldova SA ,,Supraten".
Obiectul cercetarii il constitue marfurile pelicologene produse si comercializate in Casa de comert SA ,,Supraten".
Scopul cercetarii consta in argumentarea importantei analizei gamei sortimentale si calitatii marfurilor pelicologene in cadrul SA ,,Supraten" si determinarea modalitatilor de perfectionare a sistemului tehnologic in intregime.
Necesitatea cercetarii gamei sortimentale si calitatii marfurilor pelicologene este determinata de faptul de a analiza sortimentul prin metoda organoleptica si a imbunatati calitatea marfurilor pelicologene si a reinoi gama sortimentala.
Unul din factorii ce determina nivelul competitivitatii productiei dar si al intreprinderii producatoare (calitatea, cost de productie, termene de realizare a contractelor) este sistemul de desfacere a produselor finite catre consumatorii efectivi si potentiali.
Volumul si structura lucrarii Lucrarea este structurata pe 4 capitole. Continutul este expus in 73 de pagini, ilustrate cu tabele si scheme, in plus, lucrarea contine cuprins,introducere,incheiere, concluzii,surse bibliografice si anexe. In introducere este argumentata actualitatea si semnficiatia temei, sunt prezentate obiectivele cercetarii, este expusa o caracteristica succinta a tezei cu evidentierea semnificatiei teoretice si a valorii aplicative a lucrarii.
Capitolul I: Notiuni generale
In acest capitol sunt abordate probleme privind situatia creata in domeniul constructiilor si industriei materialelor de constructie, obiectivele si perspectivele optimizarii structurii industriei materialelor de constructii. Definirea materialelor de vopsire si componentele materialelor de vopsire.
Cpitolul II: Cracteristica sortimentului si calitatea marfurilor pelicologene
Al doilea Capitol cuprinde caracteristica sortimentului si calitatea marfurilor pelicologene inclusiv indicii de calitate, metodele de estimare si proprietatile consumiste a marfurilor pelicologene. Caracteristica merceologica a sortimentului de marfuri pelicologene realizata la intreprinderea comerciala SA ,,Supraten".
Capitolul III: Organizarea comertului cu marfurile pelicologene
Capitolul trei reflecta caracteristica generala a intreprinderii SA ,,Supraten", domeniul de activitate, organizarea comertului cu amanuntu, aprecierea indicilor ce caracterizeaza sortimentul marfurilor pelicologene in SA ,,Supraten"
Capitolul IV: Analiza economico-financiara a intreprinderii SA ,,Supraten"
Acest capitol relateaza analiza SA ,,Supraten" mai amanuntita a rezultatelor pe care le obtine. Acest rezultat poate fi atit profit cit si pierdere, astfel scopul fiecarei intreprindere este de a investi cit mai putin si de avea un profit cit mai mare. Conform datelor din capitolul IV vom observa ca intreprinderea analizata este intr-o stare favorabila, si pe parcursul a numai trei ani de activitate se observa o crestere pozitiva a cifrei de afaceri, ceea ce demonstreaza ca conducerea intreprinderii activeaza eficient si utilizeaza metode si tehnicile corespunzatoare. Subiectul intreprinderii este insasi ea cu activitatea sa, care se ocupa cu comercializarea produselor


Fisiere in arhiva (1):

  • Gama Sortimentala si Estimarea Calitatii Marfurilor Pelicologene.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!