Garantarea Stabilitatii Financiare a Asigurarilor prin Prisma Reasigurarilor

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE . 3
Capitolul I. REASIGURARILE - FORMA COMPLEMENTARA A ASIGURARII 
1.1 Esenta economica si necesitatea activitatii de reasigurare . 6
1.2 Principiile si functiile reasigurarii 12
1.3 Importanta economica a reasigurarii in activitatea companiilor de 
asigurari 
Capitolul ??. PARTICULARITATILE ACTIVITATII DE REASIGURARE IN REPUBLICA MOLDOVA 
2.1 Forme de reasigurare 16
2.2 Metode si tehnici de reasigurare 29
2.3 Activitatea de reasigurare in Republica Moldova 
Capitolul ???. PROBLEMELE EFICIENTIZARII REASIGURARILOR 
3.1 Directiile de perfectionare si de modernizare a politicii de reasigurare in 
conditiile derularii proceselor integrationiste 
3.2 Metode si mecanisme de optimizare a efectelor financiar-valutare ale 
reasigurarii 
3.3 Cai si directii de perfectionare a managementului de risc 
INCHEIERE 56
BIBLIOGRAFIE 60
ANEXE 62


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
,,Cei ce stiu nu spun;
Cei ce spun nu stiu." 
Lao Tzi
Un aspect esential in viata si evolutia omului, inca din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija fata de viitor, teama combinata cu precautie si intelepciunea cu siguranta unui lucru implinit. Un mijloc eficient de protejare a bunurilor si a persoanelor, care dovedeste un grad mare de intelegere a realitatii, prudenta si un inalt simt de responsabilitate, il constituie asigurarea si reasigurarea. 
Pentru a-si onora obligatiile asumate in fata celor asigurati companiile de asigurare creeaza rezerve necesare financiare care pot fi folosite in orice moment cind apare necesitatea de a acoperi partial sau integral pierderile survenite. 
Datorita unor bunuri de valori imense, care depasesc cu mult capacitatea financiara a unor societati de asigurari, acestea nu doresc sa preia in contul lor riscuri enorme. De aceea, la rindul lor cauta sa obtina protectie prin incheierea unor contracte de reasigurare. 
Motivul pentru care a aparut reasigurarile il constituie protectia oferita asiguratorului in situatia aparitiei intimplatoare a unei pierderi foarte mari sau a mai multor pierderi rezultate dintr-un eveniment a caror valoare este foarte mare in raport cu veniturile obtinute din primele de asigurare percepute sau din fondurile de rezerva. De aceea, in urma aparitiei unor asemenea daune, pentru prevenirea platii unor despagubiri foarte mari, care pot duce chiar la faliment, companiile de asigurari directe cedeaza altor companii de asigurari o parte din risc, sau uneori intregul risc. Aceasta activitate este cunoscuta sub denumirea de reasigurare. 
Scopul prezentului studiu consta in elucidarea rolului reasigurarilor, perfectionarea relatiilor economice in conditiile globalizarii, determinarea metodelor si tehnicilor de asigurare si reasigurare, determinarea directiilor de perfectionare si modernizare a politicii de reasigurare.
Pentru realizarea acestui scop au fost trasate urmatoarele sarcini:
o determinarea conceptului despre relatiile de reasigurare, importanta si functiile in sistemul economic;
o identificarea locului si rolului reasigurarilor in cadrul vietii economice;
o cercetarea factorilor care frineaza evolutia reasigurarilor;
o determinarea directiilor principale de dezvoltare si specificare a particularitatilor pietei reasigurarilor ca sfera importanta a activitatii si factor de contributie a cresterii economice;
o specificarea metodelor si mecanismelor de perfectionare a reglementarii si optimizarii financiare a reasigurarilor;
Cele expuse anterior au si determinat selectarea temei de cercetare.
Tema prezentului studiu o constituie Garantarea stabilitatii financiare a asigurarilor prin prisma reasigurarilor. 
Obiectul studiului este determinata de caile si metodele de perfectionare a reglementarii si optimizarii financiare a reasigurarilor. Scopul si sarcinile cercetarii au determinat structura logica a tezei care consta in introducere, trei capitole, concluzii si propuneri, surse bibliografice si anexe.
In Introducere este argumentat actualitatea temei de cercetare, sunt definite scopul si sarcinile cercetarii este determinat suportul teoretico - metodologic, baza informationala, semnificatia teoretica si valoarea aplicativa a lucrarii.
In Capitolul ? ,, Reasigurarea - forma complementara a asigurarii" este expus conceptul privind reasigurarile, necesitatea, obiectivele, principiile, functiile, este identificata importanta economica a reasigurarii, fiind expus si continutul, caracteristica propriu zisa a reasigurarii.
Capitolul ?? ,,Particularitatile activitatii de reasigurare in Republica Moldova" este consacrat analizarii metodelor si formelor reasigurarii si a activitatii de reasigurare in Republica Moldova.
Capitolul ??? ,,Problemele eficientizarii reasigurarilor" este dedicat directiilor de perfectionare si modernizare a politicii de reasigurare, metodelor si mecanismelor de optimizare a efectelor financiar-valutare, cailor de perfectionare a managementului de risc in reasigurari.
In Incheiere sunt evidentiate si propuse anumite tendinte si legitati prin care autorul generalizeaza rezultatele obtinute pe parcursul cercetarilor stiintifice proprii. In baza sintezei teoretice a literaturii de specialitate, se constata ca efectele riscurilor pot fi grave si pot genera alaturi de pierderile economice si efectele sociale, politice, psihologice, fizice si juridice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Garantarea Stabilitatii Financiare a Asigurarilor prin Prisma Reasigurarilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!