General si Particular in Aplicarea Marketingului Financiar Bancar

Cuprins licenta Cum descarc?

CAP.1. REFLEXIA IMAGINII UNEI BANCI DIN PUNCT DE
VEDERE AL IMPACTULUI ASUPRA POPULATIEI
1.1. Importanta efectuarii unui studiu in randul populatiei pentru a se afla cum este perceputa imaginea unei banci pag.4
1.2.Imaginea unei banci in raport cu consumatorii pag.5
1.3.Importanta marketingului in crearea si promovarea imaginii unei 
banci pag.7
1.4.Mass-media mijloc de promovare a imaginii bancii pag.9
CAP.2. BANCA COMERCIALA ROMANA LIDER PE PIATA SERVICIILOR BANCARE DIN ROMANIA 
2.1. Cadrul general de desfasurare a activitatii Bancii 
Comerciale Romane pag. 11
2.2. Activitatea si eficienta B.C.R pag. 14
2.3. Caracteristici ale pietei. Concurenti si cota de piata...pag. 21
2.4. B.C.R. - Liderul bancilor comerciale din Romania pag. 27
CAP.3. MARKETINGUL BANCAR 
3.1.Evolutia conceptului de marketing si aparitia marketingului 
bancar pag.31 
3.2. Marketing bancar: cauzele aparitiei, principii,
implementare pag.35 
3.3. Politica de marketing in sistemul bancar pag.40
3.4. Caracteristicile serviciilor bancare pag.45
3.5. Importanta studiului marketingului bancar si a factorilor care 
influenteaza comportamentul clientilor bancari pag.48
CAP.4. CERCETARE DE MARKETING PENTRU MASURAREA ATITUDINII POPULATIEI DIN MUNICIPIULUI SLOBOZIA FATA DE PRODUSELE SI SERVICIILE OFERITE DE B.C.R. SUCURSALA IALOMITA 
4.1. Prezentarea B.C.R. Sucursala Ialomita pag 51
4.2. Tipul cercetarii si modalitatea de obtinere a datelor 
primare pag.53
4.3. Consideratii privind elaborarea chestionarului.Tipuri de 
intrebari si scale utilizate pag. 56
4.4. Consideratii privind esantionarea si stabilirea colectivitatii
cercetate pag. 57
4.5. Analiza si interpretarea datelor pag. 59
CAP.5. CONCLUZII PRIVIND IMAGINEA B.C.R. IN RANDUL
CONSUMATORILOR DIN MUNICIPIUL SLOBOZIA
ANEXE pag.98
BIBLIOGRAFIE pag.99


Extras din licenta Cum descarc?

CAP.1 REFLEXIA IMAGINII UNEI BANCI DIN PUNCT DE VEDERE AL IMPACTULUI ASUPRA POPULATIEI
1.1.Importanta efectuarii unui studiu in randul populatiei pentru a se afla cum este perceputa imaginea unei banci 
Inainte de Revolutia din decembrie 1989,in Romania exista o economie de piata centralizata,organizata si condusa de la "centru".Se impunea clar ce trebuie facut si cine trebuie sa faca,nu exista posibilitatea initiativei private si implicit nici concurenta.
In ceea ce priveste domeniul bancar,existau doar Banca Nationala a Romaniei,ca singura banca care administra conturile agentilor economici si CEC-ul ,care administra conturile personale ale populatiei.Fiind administratori de cont unici,aceste institutii nu isi puneau problema unei politici de marketing pentru atragerea de noi clienti sau pentru a nu-I pierde pe cei existenti,sau de lansarea pe piata a unor produse si servicii mai bune, neexistind concurenta.
Dupa Decembrie 1989,cand si tara noastra a trecut la o economie de piata privata,prin infiintarea mai multor banci,atat cu capital de stat cat si cu capital privat, fiecare dintre acestea a trebuit sa-si stabileasca strategia pentru a atrage un segment de piata cat mai mare.
Tinand seama de aceste schimbari ,am considerat ca se impune efectuarea unui studiu de piata ,pentru a vedea parerea populatiei,clienti sau non-clienti,in legatura cu serviciile oferite de catre Banca Comerciala Romana S.A.
Intr-o economie de piata, sistemul bancar indeplineste functia de atragere si concentrare a economiilor societatii si de orientare a acestora, printr-un proces obiectiv si eficient de alocare a creditului, spre cele mai rentabile investitii._
LUCRARE DE DIPLOMA
" General si particular in aplicarea marketingului financiar-bancar "
Clientela este barometrul cel mai evident al evolutiei bancii. Prezenta unui numar din ce in ce mai mare de societati comerciale sau persoane fizice la ghiseele bancii confirma calitatea serviciilor acesteia , in timp ce migrarea acelorasi clienti catre alte banci este o dovada a slabiciunii unitatii in cauza.
Este foarte important de vazut parerea clientilor asupra unei banci,pentru ca astfel ne putem da seama daca ei sunt multumiti sau nu de serviciile care li se pun la dispozitie.Afland punctele slabe in serviciile oferite de catre o banca,putem interveni incat sa remediem aceste neajunsuri.
Fara indoiala ca din ce in ce mai mult va conta in viitor valoarea fiecarui client in parte intelegand prin aceasta, bonitatea sa, eficienta activitatii pe care o desfasoara, tot asa cum , pentru clienti , calitatea si costul serviciilor bancare vor constitui principalii parametrii in optiunea lor pentru colaboarea cu banca.
Este foarte important de aflat si care este parerea non-clientilor despre o anumita banca si anume ce I-a determinat sa nu apeleze sau sa renunte la serviciile acesteia ,daca sunt clienti ai altei banci,daca nu sunt dispusi sa isi deschida sau sa-si redeschida cont la banca respectiva.
1.2.Imaginea unei banci in raport cu consumatorii
Este foarte important pentru o banca sa-si creeze o imagine buna asupra populatiei,pentru ca prin aceasta se cultiva in mintea clientilor acea perceptie care sa inspire nu numai specializarea ei ci si atitudinea fata de clienti.Aceasta imagine trebuie sa ofere clientilor si potentialilor clienti o siguranta a banilor depusi si un cadru ambiant de colaborare 
Avand in vedere acest scop, banca trebuie sa-si modifice atitudinea fata de clienti pentru a deveni o banca activa pe piata financiara, satisfacerea cerintelor clientilor, fiind preocuparea sa permanenta. Dar,pentru a realiza acest lucru trebuie mai intai pregatit
" General si particular in aplicarea marketingului financiar-bancar "
personalul propriu si stabilita o comunicare externa (cu piata)
si interna ( cu reteaua proprie) permanenta, caci banca este un sistem care functioneaza intr-un mediu general specific si ca in orice sistem, elementele componente trebuie bine integrate pentru ca rezultatele sa aiba cele mai bune valori.
Clientul este "fluviul viu" care pune in miscare toate resursele bancii, merita cea mai mare atentie si o servire la cele mai inalte standarde profesionale, este cea mai importanta persoana - nu clientul depinde de banca , ci banca depinde de client - de aceea studiul "consumatorului" de produse si servicii bancare, al clientului bancar, studiul factorilor care-l influenteaza in comportamentul sau capata o importanta covarsitioare. Banca actioneaza in functie de nevoile, motivatiile si atitudinile "consumatorului" de produse si servicii bancare In functie de clientela, banca ofera produse adaptate nevoilor sale specifice, de unde cuplul produs - client este inima intregii politici de produs bancar.


Fisiere in arhiva (6):

  • CAP1 nou.doc
  • CAP2.doc
  • CAP3.doc
  • CAP4.doc
  • Cap5.doc
  • CUPRINS.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!