Generalitati despre Diabet si Produse Special Concepute pentru Persoanele Care Sufera de Aceasta Afectiune - Statistici Privind Numarul de Bolnavi de Diabet din Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Generalitati despre diabet si produse special concepute pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune.Statistici privind numarul de bolnavi de diabet din romania.
1.1 Introducere.1
1.2 Produse agroalimentare destinate persoanelor cu diabet zaharat.2
1.2.1 Produse realizate.3
1.3 Cerinte nutritionale ale persoanelor cu diabet.4
1.3.1 Regimul nutritiv in diabet.6
1.3.2 Ratia calorica.8
1.3.3 Constituentii ratiei alimentare.9
1.3.4 Clasificarea alimentelor dupa continutul glucidic.12
1.3.5. Clasificarea alimentelor in functie de indexul glicemic.14 
1.4 Date referitoare la numarul de persoane cu diabet din Romania.15
CAPITOLUL 2
Caracterizarea fizico-chimica si nutritionala a cerealelor si a fainurilor utilizate in industria alimentelor fainoase
2.1 Generalitati.19
2.2 Caracteristici fizico-chimice ale cerealelor.22
2.2.1 Structura anatomica a semintelor de cereale.27
2.2.2 Insusirile tehnologice ale cerealelor.30
2.3 Graul.31
2.3.1 Compozitia chimica.32
2.4.1 Ovazul.36
2.5 Porumbul.37
2.5.1 Compozitie chimica.38
2.6 Orezul.39
2.6.1 Compozitia chimica.39
2.7 Compozitia chimica a fainii de grau.41
2.8 Faina de secara.48
2.9 Fazele procesului tehnologic in industria moraritului.50
2.9.1 Receptia cerealelor.50
2.9.2 Depozitarea cerealelor.50
2.9.3 Conditionarea cerealelor.51
2.9.4. Umectarea cerealelor.52
2.9.5 Alegerea schemei de pregatire a cereaelor.53
CAPITOLUL 3
Elaborarea procesului tehnologic ,intocmirea retetelor de fabricatie, stabilirea parametrilor de lucru pentru produsele fainoase
3.1 Spaghetti.56
3.1.1 Generalitati.56
3.1.2 Clasificare.57
3.1.3 Reteta de fabricatie.57
3.1.4 Schema tehnologica.58
3.1.5 Pregatirea materiilor prime si auxiliare.59
3.1.5 Dozarea materiilor prime si auxiliare.61
3.1.7 Defecte de fabricatie.62
3.2 Aluat frantuzesc.63
3.2.1 Reteta de fabricare.63
3.2.2 Mod de preparare a aluatului.64
3.3. Briose.66
3.3.1 Informatii generale.66
3.3.2 Briose simple. Mod de preparare.67
Capitolul 4
Biscuitii cu fructoza - produse destinate persoanelor cu diabet zaharat
4.1 Alederea si descrierea shemei tehnologice adoptate cu analiza care influenteaza productia.68
4.2 Depozitarea materiilor prime si auxiliare.69
4.3 Pregarirea materiilor pentru fabricatie.70
4.4 Prepararea aluatului.71
4.5 Afanarea si odihna aluatului.75
4.6 Modelarea aluatului.78
4.7 Coacerea Biscuitilor.81
4.8 Racirea biscuitilor.85
4.9 Depozitarea biscuitilor.87
4.10. Reteta de fabricare pentru 100 kg produs.89
4.11. Schema tehnologica de obtinere a biscuitilor cu fructoza.90
4.12. Principalele caracteristici ale materiilor prime, auxiliare si ale produselor finite.91
4.13. Metabolismul fructozei si deficientele enzimatice.99
4.14.Deficiente enzimatice in metabolismul fructozei.103
BIBLIOGRAFIE.104


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Generalitati despre diabet si produse special concepute pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune.Statistici privind numarul de bolnavi de diabet din romania.
1.1 Introducere
Problema majora de sanatate publica, diabetul zaharat este o afectiune cronica grava, mai ales prin complicatiile sale pe termen lung. Secolul XX a adus, pe linga beneficiile civilizatiei, si o suma de boli "moderne", intre care diabetul zaharat ocupa un loc central. 
Diabetul zaharat este o dereglare endocrina manifestata prin incapacitatea pancreasului de a produce insulina sau prin incapacitatea organismului de a asimila insulina produsa de pancreas. Statisticile realizate in anul 2000 de Organizatia Mondiala a Sanatatii mentionau peste 1 milion de bolnavi de diabet in Romania. 
La nivel mondial, diabetul zaharat afecteaza peste 230 de milioane de oameni. In fiecare an aproximativ 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet zaharat si sunt inregistrate aproximativ 3 milioane de decese cauzate de complicatii ale acestei afectiuni. 
Organismul persoanelor care sufera de aceasta afectiune nu mai poate regla nivelul de glucoza din sange. Nivelul normal al glicemiei se situeaza intre 100 mg/ dl inainte de masa si mai putin de 140 mg / dl la ora dupa masa. 
Depasirea acestor valori inseamna hiperglicemie si releva incapacitatea pancreasului de a produce insulina sau neasilimilarea insulinei de catre organism.
1.2 Produse agroalimentare destinate persoanelor cu diabet zaharat
Dintre afectiunile metabolice cel mai des intalnit este diabetul. In tara noastra segmentul de populatie ce sufera de aceasta afecthiune depaseste 3%.
Tinand cont de numarul mare de persoane suferinde de aceasta afectiune credem ca este un segment de piata important si, din pacate, foarte putin acoperit. 
Inca mai speram ca pe viitor sa vedem si in magazinele noastre raioane pentru produse speciale destinate anumitor categorii de consumatori, sau chiar magazine specializate in astfel de produse, asa cum exista in tarile dezvoltate. 
Nu toata lumea poate manca normal - intelegand prin aceasta orice aliment si oricand. Regimul alimentar fiind prima masura care se ia in tratamentul diabetului, industria produselor fainoase poate contribui cu sortimente de produse care pot fi consumate intr-o dieta hipoglucidica. 
Produsele fainoase hipoglucidice care se fabrica in acest moment in Romania sunt foarte putine, ca o mentiune ne-am putea referi numai la unul, "painea hipoglucidica" care se produce in cantitati insuficiente. 
Pe de alta parte, produsele dietetice care se fabrica la noi nu au o argumentare nutritionala, prin testarea valorii biologice si prin testarea clinica in clinici de specialitate. 
Nu se pot fabrica produse dietetice fara o baza stiintifica si fara o fundamentare corecta.
Neluarea in calcul a tuturor factorilor nutritionali si antinutritionali dintr-un aliment poate conduce la o dezechilibrare metabolica, uneori cu repercusiuni grave. 
Astfel, in cazul produselor hipoglucidice stim ca micsorarea cantitatii de glucide este binevenita celor ce sufera de diabet. 
Cu toate acestea, scaderea exagerata a cantitatii de glucide duce la o crettere prea mare a cantitatii de proteine vegetale, de cele mai multe ori deoarece painea hipoglucidica are in reteta gluten vital. 
Institutul de Chimie Alimentara, prin Laboratorul de Morarit Panificatie, are in vedere obtinerea de produse fainoase pentru diabetici, urmand logica fireasca a oricarui produs dietetic, prin testarea lui biologica si clinica. 
1.2.1 Produse realizate 
Dintre produsele realizate mentionam numai doua, mai mult solicitate: 
A)Paine pentru diabetici 
B) Biscuiti cu fructoza 
Materiile prime folosite la fabricarea acestor sortimente pentru diabetici sunt: faina de grau integrala, gluten vital de grau si proteine din lapte.


Fisiere in arhiva (2):

  • Cuprins.doc
  • Generalitati despre Diabet si Produse Special Concepute pentru Persoanele Care Sufera de Aceasta Afectiune - Statistici Privind Numarul de Bolnavi de Diabet din Romania.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Banu, C, s a., 1993 - Progrese tehnice, tehnologice si stiintifice, vol.2, Ed. Tehnica, Bucuresti
2. Moldoveanu, Gh., Niculescu, N.I., Melniciuc, G., 1969 - Panificatia moderna, Ed Tehnica, Bucuresti
3. Musca, M., 1980 - Tehnologia produselor alimentare. Universitatea Galati
4. Musca, M., 1984- Tehnologia generala a industriei alimentare, Universitatea Galati
5. Stroia, A., Aved, Er., Angelescu, M., 1994 -Biochimia si calitatea tehnologica a FRUCTOZEI, Ed. Tehnica, Bucuresti
6. Vizireanu, C., - Tehnologii generale in industria extractiva
7. Banu, C., si colab., Folosirea aditivilor in industria alimentara, Editura Tehnica, Bucuresti, 1985;
8. Banu, C., si colab., Aditivi, adjuvanti si ingrediente folosite in industria alimentara, Editura Tehnica, Bucuresti, 2000;
9. Banu, C., Manualul inginerului de industrie alimentara, vol. I, Editura Tehnica, Bucuresti, 2002;
10. Cursuri de aditivi folositi in industria alimentara
11. Tehnologia produselor fainoase - Gheorghe Moldoveanu - editura didactica si pedagogica - Bucuresti - 1971;
12. Utilajul si tehnologia panificatiei si produsele fainoase - Gh. Moldoveanu, M. Dragoi, N. Niculescu - editura pedagogica si didactica - Bucuresti - 1993;
13. Indrumator pentru industria alimentara - I. Otel, I. Rosenescu - editura tehnica - Bucuresti - 1987 - 1988;
14. Valoarea nutritiva a produselor alimentare - Segal Rodica - editura Ceres - Bucuresti - 1983;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!