Generalități privind Diagnosticarea Autovehiculelor din Dotarea Unității Militare

Extras din licență Cum descarc?

Întroducere
PARTEA TEORETICĂ
CAPITOLUL 1 Generalităţi privind diagnosticarea autovehiculelor din dotarea unităţii militare.
1.1. Generalităţi privind diagnosticarea autovehiculelor.
În procesul de utilizare a autovehiculelor în rezultatul uzurii şi influenţei a diferitor factori în agregatele şi piesele autovehiculelor va avea loc schimbări, care depind de condiţiile de exploatare cu mărirea rulajului sau timpului permanent se va mări şi va scădea stabilitatea autovehiculului.
Pentru menţinerea siguranţei autovehiculelor este necesar periodic de executat întreţinerea tehnică. Siguranţa în mare măsură va depinde de executarea la timp şi calitativ a întreţinerilor tehnică, executate în procesul exploatării.
Întreţinerea tehnică a autovehiculelor se execută cu scopul de a menţine autovehiculele în stare tehnică permanentă, asigurării siguranţei în circulaţie şi corespunderii condiţiilor tehnice pentru utilizare în condiţii concrete de exploatare.
Întreţinerea tehnică a autovehiculelor include în mod obligatoriu şi la timp executările lucrările pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, deservirea lor şi asigurarea pregătirii permanente a autovehiculului pentru utilizare.
Întreţinerea tehnică a autovehiculului trebuie să asigure o funcţionare fără refuz a agregatelor şi instalaţiilor în limitele periodicităţii reglementate.
Întreţinerea tehnică – este un complex de lucrări pentru menţinerea în stare de funcţionare autovehiculul la pregătirea lui pentru folosire după destinaţie, în procesul de utilizare, la păstrare şi transportare.
Întreţinerea tehnică include alimentarea autovehiculului cu carburaţi, lubrifianţi şi materiale de exploatare, deservire aspectului exterior, verificarea completării, starea agregatelor, şi inclusiv verificarea – diagnosticarea, lucrările de fixare, ungere, reglare etc., executate, de regulă, fără demontarea agregatelor şi extragerea de pe autovehicul a agregatelor şi mecanismelor.
Întreţinerea tehnică a autovehiculelor se execută:
-La pregătirea autovehiculului pentru folosire, în procesul de utilizare după destinaţie şi după executarea lucrărilor;
-La pregătirea pentru păstrare, în procesul păstrării şi la pregătirea pentru folosire după păstrare;
-La pregătirea pentru transportare, în procesul transportării şi la pregătirea pentru transportare şi la pregătirea pentru folosire după transportare.
În Forţele Armate este impusă întreţinerilor tehnice şi reparaţii conform sistemei de planificare – avertizare, bazată pe executarea obligatorie a lucrărilor de deservire a autovehiculelor, în procesele de utilizare intensă, precum şi în procesul de păstrare.
Sistema de planificare – avertizare a întreţinerilor tehnice reprezintă complexul legăturilor reciproce dintre regulamente şi normativele, apreciind organizarea şi ordinea executării lucrărilor pentru întreţinerea tehnică a autovehiculelor pentru condiţiile date de exploatare cu obiectivul asigurării calităţilor indicilor, şi anume acelor prevăzuţi în documentaţia de întreţinere tehnică a autovehiculelor executate în ordinea de planificare.
Toate operaţiunile sistemei de planificare – avertizare a întreţinerilor tehnice se divizează în:
-Obligatorie (forţate executate strict conform planului în volumul complex);
-După necesitate, în cazul apariţiei necesităţilor.
La executarea întreţinerilor tehnice a autovehiculelor este necesar de executat lucrările obligatoriu:
-de curăţare – spălare;
-de verificare – fixare;
-de verificare reglare.
La executarea întreţinerilor tehnice a autovehiculelor este necesar de executat lucrările după necesitate:
-de alimentare;
-de fixare;
-de reglare;
-alte tipuri de lucrări.


Fisiere în arhivă (1):

  • Generalitati privind Diagnosticarea Autovehiculelor din Dotarea Unitatii Militare.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!