Generatoare de Impuls de Tensiune

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
DESCRIERE TEORETICA
1.1. Generatoare de impuls de tensiune
Generatoarele de impuls produc tensiunea de impuls in scopul verificarii nivelelor de izolatie si de protectie, in concordanta cu principiile coordonarii izolatiei [1,4]
De asemenea aceste generatoare se folosesc in uzine si institute de cercetari, la dezvoltarea echipamentelor electrice noi prin studierea fenomenelor fizice specifice impulsului de tensiune si de curent: producerea descarcarii in diferite medii, aparitia ionizarii la impuls, stabilirea caracteristicilor volt- secunda etc.
In esenta generatorul de impuls consta intr- o baterie de condensatoare incarcata in paralel , cu curent continuu, baterie care se descarca aperiodic prin conectarea condensatoarelor in serie [2,5]. Descarcarea se produce in aer cu ajutorul eclatoarelor sferice. Generatoarele de tensiuni relativ mici pot avea un singur etaj, iar descarcarea condensatorului se realizeaza mai sigur printr- un tiratron de inalta tensiune.
1. 2. Teoria schemelor de baza
In practica, astazi, sunt folosite mai multe scheme de baza, din care cele mai utilizate sunt prezentate in figura 1, de unde se poate constata ca in toate circuitele exista doua acumulatoare de energie: fie doua condensatoare, fie un condensator si o inductivitate. In schemele din figura 1.a, b, c, e, condensatorul C1 se incarca la tensiunea U si se descarca apoi pe o impedanta complexa. In schema din figura 1.f, ambele condensatoare C1 si C2 se inarca la tensiunea U si apoi se descarca: C1 pe rezistenta R1 si C2 pe rezistenta R2. In figura 1. g, condensatorul C1 incarcat la tensiunea U se descarca aperiodic pe inductivitatea L si rezistenta R1 [2].
In toate variantele din figura 1, tensiunea de impuls utila, care se aplica obiectului de incercat, s- a notat cu u. Aceasta tensiune trebuie sa aiba parametrii standardizati.
Din toate schemele indicate in figura 1 numai schemele c, d, f, g, sunt scheme cu structura diferita, celelate scheme fiind cazuri particulare. Astfel schema a deriva din schema c, daca R3= 0; schema b deriva din schema c, daca R1= 0; schema e deriva din schema d daca R1= 0. Din aceasta cauza determinarea expresiei analitice a tensiunii de impuls u se va face numai pentru schemele c, d, f, si g.


Fisiere in arhiva (1):

  • Generatoare de Impuls de Tensiune.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!