Generator de Frecvente Joase

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.9
1.GENERATOARE DE FRECVENTA JOASA.11 
1.1.1 Notiuni generale. 11
1.1.2 Parametrii generatoerelor sinusoidale.11
1.1.3 Clasificarea si functionarea generatoarelor de frecventa joasa.14
1.1.4 Functionarea unui generator de frecventa joasa 
cu circuit de reactie pozitiva, pe baza de punte Wien.26
1.1.5 Limitarea amplitudinii de oscilatie.29 
1.1.6 Generatoare de frecventa joasa cu batai.29
1.1.7 Sintetizatoare de frecventa.30
1.2 Descrierea programului Mustisim pe baza elementelor analogice.32
1.2.1 Generalitati .32
1.2.2 Interfata Multisim.32
1.2.3 Bara de elemente.33
1.2.4 Instrumente utilizate in Multisim.39
2 ELABORAREA LUCRARII DE LABORATOR .41
2.1.1 Generatoare cu circuir de reactie pozitiva pe baza de punte Wien.41
2.1.2 Generatoare cu circuit de reactie pozitiva
pe baza de circuit dublu-T.46
2.2.1 Indrumarul metodic.49
2.2.1 Indrumarul metodic.49
2.2.2 Lucrarea de laborator nr.1 .49
2.2.3 LUCRAREA DE LABORATOR n.r 2.54
2.3.1 EXEMPLU DE EFECTUARE A LUCRARII.58
3 ARGUMENTAREA ECONOMICA A PROIECTULUI.65
3.1 Planul de elaborare a proectului.65
3.2 Calculul salariului.66
3.3 Calculul cheltuielilor materiale.66
3.4 Calculul cheltuelilor energiei electrice pentru documentarea
si elaborarea proiectelor.69
3.5Calculul cheltuelilor de arenda a incaperii .70
3.6 Calculul amortizarii si a cheltuelilor pentru energia
electrica, a aparatajului utilizat in lucrare .72
3.7Calculul eficientei economice.74
4 PROTECTIA MUNCII .75
4.1 Analiza conditiilor de munca. .75
4.2 Masurile privind tehnica securitatii.77
4.3 Masurile privind sanitaria industriala.78
4.4 Determinarea valorii tensiunii de pas.80
INCHEIERE.83
BIBLIOGRAFIE. .84


Extras din licenta Cum descarc?

A D N O T A R E
Lucrarea de diploma este dedicata studierii generatorului de frecventa joasa.
Acesta prezinta un interes, deoarece are o aplicare larga in masurari, atit in domeniul tehnicii electronice, cit si cele energetice, unde se utilizeza ca sursa de semnal variabil in timp.
In lucrare se descrie principiile de functionare a generatorului de frecventa joasa pe baza de punte Wien, si retea dublu T, se modeleaza schemele acestora in baza elementelor analogice, folosind produsul software Multisim. 
Folosind posibilitatile de simulare ale Multisimu-lui, se studiaza conditiile de functionare si se verifica corespunderea rezultatelor masurarilor cu consideratiilr teoretice.
Generatoarele de frecventa joasa sunt apreciate pentru simplitate in constructie, si pentru ca nu necesita o acordare atit de stricta ca alte tipuri de generatoare, cum ar fi generatoarele de frecventa inalta. 
Introducere
Incepind cu secolul trecut si pina in prezent, tehnica din domeniul electronicii a evoluat intr-un ritm accelerat, totodata evolutia nu a vizat doar cuantumul de dispozitive electronice, ci si functionarea normala a acestora, si in acelasi timp a aparut si necesitatea masurarii paramatrilor, reglarii sau verificarii dispozitivelor.
Un rol insemnat in rezolvarea problemelor legate de masurarea, reglarea sau verificarea aparaturii electronice folosite in domeniile cele mai diverse il au generatoarele de frecventa.
Aceste aparate sunt destinate in principal, sa furnizeze semnale electrice variabile in timp, cu anumiti parametrii bine precizati. Forma semnalului generat, gama de frecvente a generatorului si amplitudinea semnalului la iesirea acestuia, sunt numai citiva parametrii principali, care carecterizeaza un generator de semnal.
Dat fiind diversitatea mare de conditii care se pot impune oricaruia dintre parametrii, valorile concrete fiind determinate de categoria de aparate si marimi ce trebue a fi masurate, vor rezulta foarte multe tipuri de aparate , generatoare de semnal.
Generatoarele de semnal in masuratori se mai numesc generatoare de masura si se deosebesc de generatoarele destinate altor scopuri (generatoare de putere, sau alte tipuri de generatoare) prin puterea nominala de 5 - 12 W. In schimb fiind aparate de masura, exactitatea masurarilor in care se folosesc, in mare masura, depinde de erorile de stabilitate fata de diversi factori de influenta externa, a principalilor parametrii ai generatorului (frecventa de acord, marimea semnalului iesire, parametrii care caracterizeaza forma semnalului de acoperire ).
Drept rezultat, acestor generatoare li se impun conditii mai severe privind eroarea si stabilitatea parametrilor semnalului generat. 
Totodata, schemele principiale ale generatoarelor de masura trebue sa rezolve anumite probleme specifice ca :
posibilitatea de acord intr-o gama de frecventa cit mai mare, posibilitatea de a se furniza semnal modulat in amplitudine (MA), sau modulat in frecventa (MF), distorsiuni liniare cit mai mici in cazul semnalului sinosoidal. 
Utilizarile practice ale generatoarelor sunt foarte numeroase . Generatoarele de frecventa joasa se folosesc la masurarea amplificarii, a caracteristicii de frecventa, a gradului de distorsiuni neliniare ale amplificatorului sau a altor dispozitive, trductoare, filtre. Deasemenea se mai folosesc pentru modularea semnalului furnizat de generatoare de frecventa inalta, la etalonare frecventelor, a voltmetrelor etc.
Problema principala care se pune pentru generarea unor oscilatii intretinute, este aceia a compensarii perderilor de energie activa care au loc in rezistentele din circuitul oscilatorului, astfel incit amplitudinea oscilatiilor sa nu scada in timp. Aceasta se poate realiza, fie injectind periodic la intrare o functie din energie de la iesire , fie anulind rezistentele din circuit, cu ajutorul unor rezistente negative. 
Lucrarea de fata se adreseaza studentilor si acelora care sunt interesati, care cunosc suficient electronica analogica, cit si programul de simulare si modelare MultiSim. Aici vor fi prezentate unele generatoare de diferite tipuri, la care se va analiza si urmari functionarea, functie de de anumiti parametrii ale unor componente din schema respectiva, ca urmare se va intelege mai usor cum functioneaza un generator de frecvente joase.


Fisiere in arhiva (2):

  • Generator de Frecvente Joase.doc
  • TITLU.DIPL.ROM.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!