Gestionarea Deseurilor in Orasul Sannicolau Mare

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Fiecare cetatean din Romania "produce" zilnic aproape 1 kilogram de deseuri.
Deseurile sunt formate din resturi de la prepararea hranei, recipiente de plastic, ambalaje, ziare, materiale textile, deseuri de gradina, componente metalice, iar, mai nou, chiar aparatura electrocasnica scoasa din uz, autoturisme si multe altele. Aceste
resturi carora li se spune in mod curent "deseuri urbane" sau "deseuri municipale" trebuie colectate, transportate, depozitate, neutralizate astfel incat sa perturbe cat mai putin mediul pentru generatia noastra si pentru cele viitoare.
Managementul deseurilor devine din ce in ce mai acut, o preocupare a cetatenilor si a autoritatilor locale din toate zonele tarii cu cat, aruncarea la intamplare a deseurilor in spatii neamenajate special, pe parcursul multor ani, a condus la un impact periculos asupra mediului inconjurator.
In tarile occidentale preocuparile pentru aceasta componenta socio-economica isi afla originile cu cateva decenii in urma. La ora actuala, sistemele occidentale de reglementari in domeniu si, mai ales, structurile diversificate de implementare a reglementarilor, structuri ce includ toate componentele societatii civile isi pun baza pe actiunea si constiinta cetatenilor, au condus la educarea acestora in spiritul protejarii resurselor naturale si a mediului.
Capitolul 1.Analiza critica a cunoasterii
1.1.Generalitati
1.1.1.Definirea notiunilor din sistemul de gestionare a deseurilor
Ciclu de viata al produsului = perioada cuprinsa intre data de fabricatie a unui produs si data la care acesta devine deseu 
Colectarea deseurilor = strangerea, sortarea si/sau regruparea deseurilor in vederea transportului lor (de exemplu catre amplasamentele de eliminare sau valorificare)
Compostare = descompunere, respectiv recompunere biologica a resturilor organice, in conditii aerobe
Concept de gospodarire a deseurilor = un concept pentru planificarea indepartarii deseurilor
Conceptele integrate de gospodarire a deseurilor = se caracterizeaza prin luarea in considerare a tuturor optiunilor de gospodarire a deseului din punct de vedere tehnic, economic si organizatoric. Se realizeaza o comparare a variantelor de indepartare.
Depozit de reziduuri = amplasament pentru eliminarea finala a deseurilor prin depozitare pe sol sau in subteran, inclusiv spatii interne de depozitare a deseurilor in care un producator de deseuri executa propria eliminare de deseuri, un loc stabilit pentru o perioada de peste un an pentru stocarea temporara a deseurilor.
Deseu = orice substanta si orice obiect pe care detinatorul le arunca sau are intentia ori obligatia sa le arunce.
Deseu organic = continutul in substante organice care pot fi descompuse biologic (de exemplu resturi organice de la bucatarie, din gradina) al deseului urban
Deseu periculos = deseu descris in Articolul 16, ?1 al Ordonantei de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 78/2000- concretizeaza denumirea de ,,deseu periculos" prin furnizarea compozitiilor si a potentialului reactiv.
Deseuri cu substante daunatoare = reziduuri incarcate cu substante daunatoare, care ar putea crea probleme in procesul de indepartare, salubrizare.
Deseuri din ambalaje = ambalajele sunt produse realizate din anumite materiale in scopul manevrarii, protejarii, livrarii si al prezentarii marfurilor, care se pot intinde de la materia prima pana la produsul finit si care sunt predate de catre producator utilizatorului. Si articolele de unica folosinta trebuie considerate ambalaje.
Deseuri din constructii = moloz, reziduuri de pe santierul de constructii,materiale din excavari ale pamantului, decapari de drumuri.
Deseuri din gradini si parcuri = deseuri verzi vegetale in cantitati mari, generate pe 
terenurile cu gradini, parcuri si cimitire, ca si pe spatiile verzi de la marginea drumurilor.
Deseuri generate in piete = resturi de fructe sau legume si ambalaje care nu mai pot fi valorificate.
Deseuri din procesul de productie = deseuri generate in industrie, intreprinderi sau alte instalatii, care nu sunt deseuri urbane, dar care totusi pot fi salubrizate ca si deseurile urbane,conform tipului, potentialului periculos si comportamentului reactiv.
Deseuri farmaceutice = medicamente nefolosite, care fac parte din gunoiul menajer.
Deseuri generate de industrie = asimilabile cu deseurile menajere, generate in intreprinderi mestesugaresti, magazine, intreprinderi de prestari servicii, spatii publice si industrie, in masura in care pot fi, dupa tip si cantitate, salubrizate impreuna cu gunoiul menajer.
Deseuri stradale = deseu specific cailor de circulattie publica, provenit din activitatea cotidiana a populatiei, de la spattiile verzi, de la animale, din depunerea de substante
solide din atmosfera.
Deseuri municipale = deseuri menajere si alte deseuri care prin natura sau compozitie sunt similare cu deseurile menajere si care sunt generate pe raza localitatilor.
Gospodarire (management) al deseurilor = colectarea, transportul, valorificarea si eliminarea deseurilor inclusiv supravegherea zonelor de deseurilor, inclusiv supravegherea zonelor de depozitare dupa inchiderea acestora. 
Gunoi menajer = deseuri din gospodarii individuale, colectate regulat de catre cei care se ocupa de salubrizare sau de un tert angajat pentru acest lucru - in recipiente speciale, transportate si predate spre salubrizare.


Fisiere in arhiva (2):

  • Cuprins Licenta.doc
  • Gestionarea Deseurilor in Orasul Sannicolau Mare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!