Gestionarea Durabila a Deseurilor Urbane Solide, Gestionarea si Conditiile de Depozitare a Deseurilor Urbane Solide

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
Cap. 1 GESTIONAREA DESEURILOR IN CONCEPTUL ,,DEZVOLTARE DURABILA" 5
1.1 Abordarea problemei 5
1.2 Clasificarea deseurilor in functie de provenienta lor 6
1.3 Gestionarea deseurilor solide urbane 9
Cap. 2 STRATEGIA DE GESTIONARE A DESEURILOR SOLIDE URBANE (SNGD) 18
2.1 Cadrul legislativ 19
2.2 Date generale privind gestiunea deseurilor urbane in Romania 25
2.3 Principii si obiective strategice 27
2.4 Instrumente pentru realizarea obiectivelor strategice 30
Cap.3 EVALUAREA SI GESTIONAREA DESEURILOR SOLIDE URBANE IN MUNICIPIUL BRAILA 32
3.1 Prezentare generala a municipiului Braila 32
3.2 Sistemul de gestionare a deseurilor urbane in municipiul Braila 
Cap.4 DEPOZITAREA DESEURILOR SOLIDE URBANE IN DEPOZITUL ECOLOGIC DE DESEURI MENAJERE SI INDUSTRIALE (D.E.D.M.I.) -BRAILA 
4.1 Generalitati 42
4.2 Date tehnice privind amenajarea depozitului ecologic de deseuri menajere si industriale (D.E.D.M.I)-Braila 
4.3 Elemente de gestiune integrata a deseurilor 
CONCLUZII 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Multi oameni , chiar dintre cei mai bine pregatiti si mai bine informati , percep gresit anumite probleme majore de mediu care ameninta lumea contemporana.
Intelegerea proceselor si fenomenelor care determina starea mediului implica drepturi dar si responsabilitati.Solutionarea disfunctionalitatilor implica o abordare sectoriala a mediului , dar si una integrata 
Dezvoltarea durabila are intentia de a reflecta politica si strategia pentru dezvoltare economica si sociala continua (sustinuta) fara a deteriora calitatile mediului si fara epuizarea resurselor naturale de care depinde activitatea umana din prezent si viitor.
Recomandarile dezvoltarii durabile includ fluxul de materii necesare in diferite stadii de producere , consum si utilizare ce ar trebui administrate astfel incat sa faciliteze si sa incurajeze refolosirea si reciclarea optima a lor. Prin aceasta se evita irosirea si se previne epuizarea stocului de resurse naturale. 
Producerea si consumul de energie ar trebui sa fie optimizat/rationalizat, in functie de resursele disponibile, nu in ultimul rand, consumul in societate si modul de viata ar trebui schimbat in consecinta 
In acest context gestionarea deseurilor ocupa un rol important , deoarece deseurile nu reprezinta numai o potentiala sursa de poluare, ci ele insele pot constitui si o sursa de materii prime secundare. 
O atentie deosebita trebuie acordata deseurilor periculoase, speciale privind aparitia lor , promovarea la maximum a reciclarii si dezvoltarea unei structuri bine organizate de eliminare a lor in conditii de siguranta.
Cantitatea de deseuri solide provenite de la populatie si din activitatile comerciale au atins nivele la care creeaza probleme unui sistem de gestionare corect a teritoriului. Aceste probleme nu pot fi solutionate prin amenajare de noi spatii pentru depozitarea deseurilor sau prin instalarea de noi incineratoare care sunt costisitoare si ridica probleme complexe privind sistemele de protectie , ci ele trebuie abordate intr-un context de gestionare durabila privind reciclarea tuturor categoriilor de materiale refolosibile.
Astfel, gestionarea deseurilor solide urbane trebuie abordata din alt punct de vedere si anume, schimbarea mentalitatii populatiei pentru a considera unele deseuri menajere ca surse de materii prime secundare.
Lucrarea de fata este structurata in patru capitole , in care problema deseurilor este tratata din punct de vedere ecologic si economic. Se abordeaza pe rand: gestiunea deseurilor in conceptul de ,, dezvoltare durabila" , strategia 
nationala de gestionare a deseurilor urbane, situatia actuala a gestionarii deseurilor la nivel de municipiu , cat si prezentarea unor posibilitati de inbunatatire a gestionarii deseurilor la nivelul municipiului Braila.
Scopul acestei lucrari este acela de a pune in evidenta importanta mediului ambiant si sanatatii lui, epuizarea resurselor naturale regenerabile si neregenerabile printr-o gestiune nechibzuitaprin eliminarea lor odata cu deseurile, cat si depozitarea deseurilor urbane solide in depozite necontrolate care au efect negativ asupra factorilor de mediu si implicit a oamenilor.
GESTIONAREA DESEURILOR IN CONCEPTUL DE ,,DEZVOLTARE DURABILA" 
1.1 Abordarea problemei
La inceput de mileniu societatea umana poate fi considerata ca o lume a contradictiilor. Descoperirile la nivel de microcosmos si macrocosmos , performantele in domeniul ciberneticii , imaginile feerice ale unor locuri si cladiri luxoase si alte asemenea , contrasteaza uluitor de puternic cu gravele probleme sociale si economice, cu o degradare intensiva si extensiva a mediului inconjurator.
Ne mandrim ca suntem o specie inteligenta, ca Dumnezeu ne-a ales sa stapanim Pamantul, dar se pierde in vedere faptul ca ne indepartam din ce in ce mai rapid si sigur de aceste elemnte atribuite speciei umane supradominante, numai mentionand cateva probleme majore cu care se confrunta omenirea: explozia demografica, schimbarile climatice, poluarea tuturor componentelor de mediu( apa, aer, sol si subsol), pierderi in biodiversitate , depozite necontrolate de deseuri , iar lista ar putea continua nemilos.
Toate problemele existente si cu care se confrunta societatea umana necesita o abordare si o clarificare a lor din punct de vedere a relatiilor dintre om si mediu. Oamenii , din punct de vedere ecologic, sunt sisteme individuale care fac parte integranta din mediul ambiant. Necesitatea unei existente stabile, neintrerupte si pentru supravetuirea oamenilor pe Pamant , luand in considerare cifra aproximativa de 5,5 miliarde de indivizi, cifra care evolueaza, poate impinge intreaga ecosfera catre dezastru ecologic iminent.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestionarea Durabila a Deseurilor Urbane Solide, Gestionarea si Conditiile de Depozitare a Deseurilor Urbane Solide.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!