Granada - Pamant de sange si soare

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.pag.3 
1.CARTEA DE VIZITA A UNEI DESTINATII TURISTICE.pag.5
2.GRANADA - PORTRET TURISTIC.pag.8
2.1.Localizare geografica.pag.8
2.2.Amprenta istorica.pag.13
2.3.Conexiuni administrative si economice.pag.22
2.4.Mostenirea culturala.pag.27
3.TURISM IN GRANADA.pag.49
3.1.Clasificarea obiectivelor turistice.pag.49
3.1.1.Obiective turistice naturale.pag.49
3.1.2.Obiective turistice antropice.pag.50
3.2.Infrastructura turistica.pag.53
3.3.Forme de turism in Granada.pag.56
3.3.1.Turism cultural.pag.56
3.3.2.Turism de relaxare.pag.57
3.3.3.Turism de aventura pe Sierra Nevada.pag.57
4. CONCLUZII.pag.59
5. BIBLIOGRAFIE.pag.64


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Fiecare tara din lume are o perla, acea minunata culme a admiratiei locuitorilor, strainilor, vizitatorilor si uneori, in anii pierduti din istorie, tinta cotropitorilor. Perla Spaniei este Granada, orasul plin de turisti, cel mai vizitat din Europa. Intre zidurile cetatii traiesc amintirile din epoca istorica cea mai importanta a Spaniei, aceea in care Granada era capitala maura a Andalusiei.
Washinton Irving1 in 1832 a fost cucerit de acest tinut, de colinele muntoase, de Palatul de basm Alhambra , de aleile orasului in care forfoteste viata, de atmosfera romantica de noapte sau de delicioasele tapas.El a decis sa-i dea un loc de onoare pe harta turistica a lumii.
Istoria se respira mai ales prin gradinile de poveste, pe strazile serpuitoare , incarcate de flori, sau in tavernele pitoresti unde calatorul degusta jambonul ,, Trelevez" si vinul casei.
Atractia principala sunt serbarile populare , bazate pe obiceiurile arabe sau pe cele crestine deopotriva, dar poate fi si spectacolul de flamenco executat pe colinele Manastirii Sacromonte. In grotele din munte traiesc calugari ce stapanesc arta artizanala a prelucrarii obiectelor de ceramica , un mestesug numai de ei stiut.
Cu munte si mare in acelasi loc , sportivii isi gasesc pasiunea in orice anotimp , intrecerile nu se sfarsesc , destinatia aleasa se dovedeste a fi cea mai ofertanta.
Figura 1 pag.3
In elaborarea acestei lucrari s-a urmarit succesiunea pe capitole legate de axa destinatie-portret turistic - portret istoric - repere geografice , avand in vedere care sunt atuurile locului prezentat din mai multe puncte de vedere.
Ca destinatie pentru turismul international fiecare oras trebuie sa ofere locul potrivit pentru fiecare categorie de varsta , categorie sociala sau profesionala , trebuie sa asigure conditii exceptionale de cazare, de distractie , tentatii culinare , noutati privind traditia si inovatia , aspecte geografice fabuloase. In acest fel vizitele grupurilor de turisti sau vizitele individuale vor fi permanente si vor duce faima locului vazut si savurat pe durata vacantei.
Pentru exemplificare au fost alese fotografii cu imaginea de ansamblu a orasului Granada si cu obiectivele caracteristice , care fac emblema si mai buna cunoastere a locurilor.
Au fost prezentate statistici , grafice si tabele care demonstreaza succesul si afluenta de vizitatori intr-un interval mare de timp ales aleatoriu.
In prima parte a lucrarii s-a argumentat alegerea Granadei ca destinatie si a fost caracterizata ca oras european in functie de vecinatati si forme de relief , dar si ca metropola cu o dezvoltata viata economica , importanta axa comerciala si de transport.
Dupa prezentare s-au evidentiat etapele istorice importante, evenimentele prin care a aparut si s-a dezvoltat , schimbarile din cultura si traditia locului , obiceiurile noi pe care le-au adus cuceritorii , contributia si constructiile , mostenirea culturala , noi functii si noi activitati economice.
In sfarsit , in ultimul capitol se evidentiaza mai in amanunt fiecare obiectiv turistic , incepand cu cele oferite de natura si continuand cu cele antropice si cu cele strict legate de specificul zonei, de specificul cultural , cu posibilitatile de agrement si de relaxare si de ce nu , partea de turism de aventura care prinde contur in ultimii ani.
La sfarsitul lucrarii urmeaza partea de concluzii si comentarii care traseaza un principal rezumat , foarte pe scurt despre subiectul descris.
Ca bibliografie s-au folosit lucrarile indicate in capitolul cu acelasi nume aflate in patrimoniul Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti careia ii multumim pentru promptitudine si pentru bagajul mare de volume puse la dispozitie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Granada - Pamant de sange si soare.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

- Romulus Cioflec - Cutreierand Spania - Editura Sport Turism Bucuresti 1988 -pag.103,104,105,106,108,109
- Theophile Gautier - Calatorie in Spania - Editura Sport Turism 1983 Bucuresti - pag.180,181,185,186,190,191,201,202,203,205,206,254,252
- Andreea Hertanu - Strategii de marketing utilizate pentru dezvoltarea unei destinatii prin turismul de evenimente - Teza de doctorat - Universitatea Transilvania Brasov-2013-pag.12,13
- Emil Pop - Invatamant turistic - Buletin de informare profesionala in turism 2013 -pag.1,2
- Gheorghe Radulescu - Spania - Editura Stiintifica si Enciclopedica Bucuresti 1977 - pag.78,83,144,148,149,153,154,167,276,277,278,282, 286,288,289,290,291
- Ilie Rotariu - Dezvoltarea destinatiilor turistice - Note de curs- Editura Alma Mater Sibiu 2009 -pag.27
- Francois Vallas , Lionel Becherel - Marketing International de turism si calatorii , o cercetare strategica -Editia 1999 - pag.9,183
- http : alhambra-patronato.es
- http : andalusia -costa-del-sol.es
- http : barranco-los.negros.es
- http : bucataria-spaniola.ro
- http : booking.com/ granada city
- http : catedraldegranada.com
- http : calleofficios.net
- http : cuestadelhospiciogranada.es
- http : ghiduri -turistice.info.
- http : jmeneto.aena.es
- http : museomanueldefalla.com
- http : parqueciencias.com
- http : noche-de-flamenco.es
- http : sierra-nevada-ski-resorts.es
- http : touristic -explained/ touristic-statistics.com
- http : wine-industry/ spain.com
- http : wikipedia.org


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!