Granada - Pământ de sânge și soare

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE.pag.3 
1.CARTEA DE VIZITĂ A UNEI DESTINAŢII TURISTICE.pag.5
2.GRANADA – PORTRET TURISTIC.pag.8
2.1.Localizare geografică.pag.8
2.2.Amprenta istorică.pag.13
2.3.Conexiuni administrative şi economice.pag.22
2.4.Moştenirea culturală.pag.27
3.TURISM ÎN GRANADA.pag.49
3.1.Clasificarea obiectivelor turistice.pag.49
3.1.1.Obiective turistice naturale.pag.49
3.1.2.Obiective turistice antropice.pag.50
3.2.Infrastructura turistică.pag.53
3.3.Forme de turism in Granada.pag.56
3.3.1.Turism cultural.pag.56
3.3.2.Turism de relaxare.pag.57
3.3.3.Turism de aventură pe Sierra Nevada.pag.57
4. CONCLUZII.pag.59
5. BIBLIOGRAFIE.pag.64


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Fiecare ţară din lume are o perlă, acea minunată culme a admiraţiei locuitorilor, străinilor, vizitatorilor şi uneori, în anii pierduţi din istorie, ţinta cotropitorilor. Perla Spaniei este Granada, oraşul plin de turişti, cel mai vizitat din Europa. Între zidurile cetăţii trăiesc amintirile din epoca istorică cea mai importantă a Spaniei, aceea în care Granada era capitala maură a Andalusiei.
Washinton Irving1 în 1832 a fost cucerit de acest ţinut, de colinele muntoase, de Palatul de basm Alhambra , de aleile oraşului în care forfoteşte viaţa, de atmosfera romantică de noapte sau de delicioasele tapas.El a decis să-i dea un loc de onoare pe harta turistică a lumii.
Istoria se respiră mai ales prin grădinile de poveste, pe străzile şerpuitoare , încărcate de flori, sau în tavernele pitoreşti unde călătorul degustă jambonul „ Trelevez” şi vinul casei.
Atracţia principală sunt serbările populare , bazate pe obiceiurile arabe sau pe cele creştine deopotrivă, dar poate fi şi spectacolul de flamenco executat pe colinele Mânăstirii Sacromonte. În grotele din munte trăiesc calugări ce stăpânesc arta artizanală a prelucrării obiectelor de ceramică , un meşteşug numai de ei ştiut.
Cu munte şi mare în acelaşi loc , sportivii işi găsesc pasiunea în orice anotimp , întrecerile nu se sfârşesc , destinaţia aleasă se dovedeşte a fi cea mai ofertantă.
Figura 1 pag.3
În elaborarea acestei lucrări s-a urmărit succesiunea pe capitole legate de axa destinaţie-portret turistic - portret istoric – repere geografice , având in vedere care sunt atuurile locului prezentat din mai multe puncte de vedere.
Ca destinaţie pentru turismul internaţional fiecare oraş trebuie sa ofere locul potrivit pentru fiecare categorie de vârstă , categorie socială sau profesională , trebuie să asigure condiţii excepţionale de cazare, de distracţie , tentaţii culinare , noutăţi privind tradiţia şi inovaţia , aspecte geografice fabuloase. În acest fel vizitele grupurilor de turişti sau vizitele individuale vor fi permanente şi vor duce faima locului văzut şi savurat pe durata vacanţei.
Pentru exemplificare au fost alese fotografii cu imaginea de ansamblu a oraşului Granada şi cu obiectivele caracteristice , care fac emblema şi mai buna cunoaştere a locurilor.
Au fost prezentate statistici , grafice şi tabele care demonstrează succesul şi afluenţa de vizitatori într-un interval mare de timp ales aleatoriu.
În prima parte a lucrării s-a argumentat alegerea Granadei ca destinaţie şi a fost caracterizată ca oraş european în funcţie de vecinătaţi şi forme de relief , dar şi ca metropolă cu o dezvoltată viaţă economică , importantă axa comercială şi de transport.
După prezentare s-au evidenţiat etapele istorice importante, evenimentele prin care a apărut şi s-a dezvoltat , schimbările din cultura şi tradiţia locului , obiceiurile noi pe care le-au adus cuceritorii , contribuţia şi construcţiile , moştenirea culturală , noi funcţii şi noi activităţi economice.
În sfârşit , în ultimul capitol se evidenţiază mai în amănunt fiecare obiectiv turistic , incepând cu cele oferite de natură şi continuând cu cele antropice şi cu cele strict legate de specificul zonei, de specificul cultural , cu posibilităţile de agrement şi de relaxare şi de ce nu , partea de turism de aventură care prinde contur în ultimii ani.
La sfârşitul lucrării urmează partea de concluzii şi comentarii care trasează un principal rezumat , foarte pe scurt despre subiectul descris.
Ca bibliografie s-au folosit lucrările indicate în capitolul cu acelaşi nume aflate in patrimoniul Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti căreia îi mulţumim pentru promptitudine şi pentru bagajul mare de volume puse la dispoziţie.


Fisiere în arhivă (1):

  • Granada - Pamant de sange si soare.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

- Romulus Cioflec – Cutreierând Spania – Editura Sport Turism Bucureşti 1988 –pag.103,104,105,106,108,109
- Theophile Gautier – Călătorie în Spania – Editura Sport Turism 1983 Bucureşti – pag.180,181,185,186,190,191,201,202,203,205,206,254,252
- Andreea Herţanu – Strategii de marketing utilizate pentru dezvoltarea unei destinaţii prin turismul de evenimente – Teză de doctorat – Universitatea Transilvania Braşov-2013-pag.12,13
- Emil Pop – Învăţământ turistic – Buletin de informare profesională în turism 2013 –pag.1,2
- Gheorghe Rădulescu – Spania – Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică Bucureşti 1977 – pag.78,83,144,148,149,153,154,167,276,277,278,282, 286,288,289,290,291
- Ilie Rotariu – Dezvoltarea destinaţiilor turistice – Note de curs- Editura Alma Mater Sibiu 2009 -pag.27
- Francois Vallas , Lionel Becherel – Marketing Internaţional de turism şi călătorii , o cercetare strategică –Ediţia 1999 – pag.9,183
- http : alhambra-patronato.es
- http : andalusia –costa-del-sol.es
- http : barranco-los.negros.es
- http : bucătăria-spaniolă.ro
- http : booking.com/ granada city
- http : catedraldegranada.com
- http : calleofficios.net
- http : cuestadelhospiciogranada.es
- http : ghiduri –turistice.info.
- http : jmeneto.aena.es
- http : museomanueldefalla.com
- http : parqueciencias.com
- http : noche-de-flamenco.es
- http : sierra-nevada-ski-resorts.es
- http : touristic –explained/ touristic-statistics.com
- http : wine-industry/ spain.com
- http : wikipedia.org


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!