Identitatea Vizuală Feminină și Limbajul Trupului în Afaceri

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 1
I. MESAJUL TRANSMIS DE CORP ŞI VESTIMNTAŢIE ÎN AFACERI. 2
1.MIMICA 2
2.GESTICA 3
3. POSTURA 3
4. LIMBAJUL TRUPULUI 4
5. MIŞCAREA CORPULUI 5
6. DISTANŢA 7
7. COMUNICAREA TACTILA 8
8. LIMBAJUL PARAVERBAL 9
9. LIMBAJUL VESTIMENTAŢIEI 10
10.VESTIMENTAŢIA CA INDICATOR AL STATUTULUI SOCIAL 10
11.STILUL VESTIMENTAR ŞI SUCCESUL ÎN AFACERI 11
Principii de bază ale ţinutei vestimentare 11
12. MESAJELE TRANSMISE DE VESTIMENTATIE 12
II. ASPECTUL FEMEII IN AFACERI 14
1. STANDARDE INTERNAŢIONALE MINIMALE 14
Ţinuta business-casual pentru femei 14
Ţinuta business pentru femei. 17
2. IMAGINEA–ATU SAU DEZAVANTAJ PENTRU SUCCESUL ÎN AFACERI - 18
3. ATRACTIVITATEA FEŢEI FEMININE 19
4. APARIŢIA ŞI EVOLUŢIA FEMEII MANAGER ÎN ROMÂNIA. 19
5. PREROGATIVELE FEMINITĂŢII 22
6. FEMEILE DE AFACERI. FORŢA MOTORIE A TRANSFORMĂRILOR 25
Trăsăturile distinctive ale întreprinderilor, conduse de femei 27
7. MAI MULTE FEMEI IN POZIŢII DE LIDER 28
Trăsături 29
8. EVALUAREA MESAJULUI TRANSMIS PRIN VESTIMENTAŢIE ÎN AFACERI 30
Principii de bază a vestimentaţiei în reuşita afacerii 31
9. CONCLUZIE 33
III. CINE SUNT CAMELIA ŞUCU, ANCA VLAD ŞI MARIA GRAPINI ŞI CUM AU AJUNS ÎN TOPUL CELOR MAI BOGATE FEMEI DIN ROMÂNIA- 35
CONCLUZII 41
BIBLIOGRAFIE 44


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Toate privirile sau gesturile pot fi interpretate şi pot transmite un mesaj clar interlocutorului. Uneori, ca femeie de afaceri, trebuie să ştii să controlezi limbajul gesturilor pentru că, într-o negociere importantă, este esenţial să nu laşi să se întrevadă nici o slăbiciune. 
Controlul limbajului trupului ar trebui să fie învăţat de orice femeie pentru că, în funcţie de modul în care sentimentele sunt proiectate în gesturi, depind reacţiile celor din jur. Jannine Fallon, director executiv al companiei de comunicaţii Edmunds a făcut cursuri de auto-control, atunci cand a lucrat 10 ani la Volvo. "Îmi amintesc foarte clar o situaţie. La o masă mare, de consiliu, eram câteva femei şi un bărbat, şeful cel mare. După ce ne-am aşezat toate şi eram gata să începem şedinţa, respectivul bărbat şi-a pus un picior peste celălalt, s-a lăsat pe spate pe scaun şi şi-a pus palmele pe ceafă. În mod clar se simţea superior, iar noi, femeile de la masă, am avut clar sentimentul de umilinţă. De atunci nu am mai folosit această poziţie în public", spune ea, citată de Forbes. 
În general, orice femeie de afaceri trebuie să ştie că o imagine face cât 1.000 de cuvinte. Drept care, pe lângă aspectul fizic şi vestimentaţie, contează foarte mult şi gesturile şi mimica. 
Studiile demonstrează că este nevoie de numai 4 minute pentru o primă impresie, atunci când doi oameni fac cunoştinţă. 
Potrivit profesorului Albert Mehrabian de la UCLA, limbajului trupului contează în procent de 55% în această primă impresie. Tonul vocii conteaza în procent de 38 % şi numai în procent de 7 % sunt importante cuvintele. 
I. Mesajul transmis de corp şi vestimntaţie în afaceri.
1.Mimica
Expresia facială este cea mai evidentă formă de comunicare nonverbală şi cel mai uşor de observat, faţa reprezintând cel mai puternic mijloc nonverbal de comunicare a ideilor şi emoţiilor. Muşchii feţei, conferă feţei o mobilitate deosebită. Mimica fiind adesea involuntară este conştient controlată numai în cazurile în care se doreşte sublinierea mesajului verbal. Sunt menţionate cel puţin 8 poziţii diferite ale sprâncenelor şi frunţii, fiecare cu propria sa semnificaţie şi mai mult de 8 poziţii ale ochilor şi pleoapelor şi cel puţin 10 poziţii pentru partea inferioară a feţei. În combinaţii diferite, acestea dau un număr foarte mare de expresii posibile care permit transmiterea unor mesaje diferite.
Mişcările ochilor, durata şi intensitatea privirii sunt sincronizate de obicei cu ritmul şi fluenţa vorbirii. Se poate observa că o persoană care vorbeşte calm, are o privire linistită, iar intervalele la care schimbă direcţia privirii sunt mai lungi în comparaţie cu o persoană care vorbeşte în ritm alert. La o asemenea persoană, mişcările ochilor sunt rapide pentru a culege cât mai multe mesaje nonverbale de la interlocutori. 
În cursul unei comunicări verbale, mesajele oferite de mişcarea ochilor, pleoapelor şi a sprâncenelor pot fi decodificate în cuvinte, astfel: 
- mişcările laterale ale ochilor, privirile piezişe facând dovada fie a lipsei de sinceritate, fie a sentimentelor dezagreabile; 
- pleoapele care se mişcă rapid indică o stare de nelinişte; 
- ridicarea unei sprâncene este semnul neîncrederii iar când această mişcare se repetă se poate deja anticipa un răspuns negativ; 
- dilatarea pupilelor dă aşa numitul "ochi de dormitor" care indică interesul faţă de cineva sau ceva, dar şi neliniştea, anxietatea; 
- micşorarea pupilelor - "ochiul de şarpe" - reflectă expectativa, lipsa de încredere în spusele sau faptele interlocutorilor. 
Un om de afaceri trebuie să ştie să pună capăt la timp unei întâlniri care durează prea mult de îndată ce va recepţiona semnelele nerăbdării la interlocutorul său (orientarea trupului şi a picioarelor către cea mai apropiată uşă, etc).


Fisiere în arhivă (1):

  • Identitatea Vizuala Feminina si Limbajul Trupului in Afaceri.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!