Imaginea Radioscopică a Sistemelor de Scanare cu Raze X

Cuprins licență Cum descarc?

1.Capitol introductiv
1.1. Motivatia lucrarii
1.2. Introducere
2. Radiatiile X
2.1. Ce sunt radiatiile?
2.1.1. Tipuri de radiatii ionizante si puterea lor de penetrare
2.1.2. Proprietatile razelor X
2.2. Obtinerea razelor X -  Tubul Coolidge
2.2.1. Anodul
2.2.2. Catodul
2.2.3. Partea terminala a dispozitivului
2.2.4. Diafragmele si dispozitivele de centrare (colimatorul)
2.2.5. Generatorul de raze X -  constructie, parametrii, utilizare
2.2.5.1. Parametrii generatorului
3. Prelucrarea si analiza imaginilor
3.1. Imagini digitale
3.1.1. Parametrii de performanta
3.1.1.1.Pixelii
3.1.1.2.Nuante de gri
3.1.1.3. Adancimea de bit
3.1.1.4. Culoarea
3.1.1.5. Rezolutia spatiala
3.1.1.6. Rezolutia contrastului
3.1.1.7. Dimensiunea fisierului
3.1.2. Viziunea umana in comparatie cu dispozitivele digitale
3.1.3. Format de imagine
3.1.4. Vizualizarea imaginilor digitale
3.2. Structura unui sistem deprelucrarea si analiza imaginilor
3.3. Principiul formarii imaginii obtinute cu ajutorul razelor x
3.3.1. Scalarea nuantelor de gri si determinarea nivelului acestora
3.3.2. Principiul formarii imaginii
3.4. Eliminarea efectelor de suprapunere
4. Modulul de segmentare a imaginiii
4.1. Metod de segmentare a unei imagini
4.2. Netezirea imaginilor formate cu ajutorul razelor X
4.3. Segmentarea imaginii
5. Concluzii
6. Bibliografie


Extras din licență Cum descarc?

1. Capitol introductiv
1.1. Motivatia lucrarii
Exista doua categorii majore de materiale ilicite: droguri si explozivi. Majoritatea materialelor ilicite, in special explozibilii prezinta amenintari la adresa publicului larg. Atacurile teroriste asupra aeronavelor prin utilizarea de explozivi, in special explozivi din plastic, au reprezentat o amenintare majora la adresa securitatii nationale. Pentru a contracara amenintarea terorista, prima metoda de aparare este de a folosi dispozitive de detectare a explozivilor.
Dispozitivul de sortare trebuie sa aiba capacitatea de a caracteriza materialele din recipiente sau pungi. Deoarece materialele ilicite, cum ar fi explozivii din plastic pot fi turnate in aproape orice forma si plasate in interiorul oricarui obiect, materialul nu poate fi pur si simplu caracterizat prin utilizarea informatiilor despre forma acestuia. Este necesar un dispozitiv pentru a caracteriza un material la nivel molecular si atomic.
Atractia fata de o tehnologie cu raze X este aceea ca, in comparatie cu alte tipuri de tehnologii, sistemele cu raze X cu o singura vedere sunt relativ ieftine si accesibile. Desi tehnologiile cu raze X cu raze multiple si CT (tomografia computerizata) pot avea o precizie mai mare a detectarii decat tehnologiile cu raze X cu o vedere, capacitatea lor de detectie nu poate indeplini cerintele stabilite de Administratia Federala a Aviatiei (FAA). Ele sunt, de asemenea, foarte scumpe. Asadar, accentul pe imbunatatirea tehnologiilor cu raze X cu o vedere este semnificativa pentru detectarea materialelor ilicite.
Fig 1.1. -  Dispozitiv de scanare cu raze X folosit in securitatea aeroportuara, sursa 9
1.2. Introducere
Materialele ilicite pot face separatia intre metal, materiale anorganice si alte materiale organice inofensive. Nivelele adevarate de gri ale unui obiect sunt importante in a fi cunoscute, deoarece caracteristicile materialelor pot fi calculate numai folosind nivele de gri. Tipurile de materiale din care sunt confectionate obiectele pot fi determinate in mod unic.
Nivelul de gri masurat este denumit nivelul adevarat de gri al unui obiect. Daca media este folosita pentru a calcula nivelul adevarat de gri al unui obiect, atunci un obiect are doar un nivel adevarat de gri pentru un singur mod de detectare. Un obiect ar avea patru niveluri de gri, daca obiectul ar fi masurat in patru modalitati de detectare.
Numarul de obiecte care pot aparea intr-un bagaj al pasagerilor este adesea foarte mare. Diferite obiecte pot aparea intr-o punga in orientari arbitrare si cele mai multe dintre ele sunt suprapuse cu alte obiecte. Materialele ilicite sunt in mod obisnuit amestecate cu obiectele inofensive care se intalnesc uzual, ceea ce face ca detectarea lor sa fie foarte dificila. Abilitatea de a elimina efectele suprapuse este absolut esentiala pentru caracterizarea materialului. Prin eliminarea efectelor de suprapunere a obiectului, nivelul real al unui obiect este dezvaluit.
Desi utilizarea de niveluri de gri este diferita pentru fiecare tehnologie, sistemul de procesare a imaginilor pentru eliminarea efectelor de fundal este de fapt necesar pentru aproape orice tip de detectare cu raze X. Din nefericire, majoritatea sistemelor existente nu reusesc sa dezvolte sisteme sofisticate de procesare a imaginilor. De fapt, nu exista lucrari publicate cunoscute care sa defineasca in mod clar conceptul de niveluri de gri. Nu exista niciun algoritm publicat care sa incerce in mod explicit sa rezolve aceasta problema. Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea companiilor considera ca imbunatatirile in componentele hardware, cum ar fi sursa de raze X si detectorii, vor juca un rol mai important in imbunatatirea acuratetei detectarii decat in dezvoltarea software-ului de procesare a imaginilor. Cu toate acestea, exista intotdeauna anumite limite in ce masura se poate imbunatati precizia de detectare a sistemului doar prin utilizarea unor componente hardware mai bune. Aceasta viziune incepe sa se schimbe, deoarece este evident ca modurile mai bune de procesare a imaginii care pot elimina efectele suprapuse vor contribui in mod semnificativ la imbunatatirea acuratetei detectiei.


Fisiere în arhivă (1):

  • Imaginea Radioscopica a Sistemelor de Scanare cu Raze X.pdf

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. "Curs de radioprotectie in imagistica" -  Dr. Milu;
2. "Sisteme de scanare cu raze X in aviatie" - Emanuel Lupsa;
3. "Gray-scale and colour image segmentation via region growing and region merging", in Canadian Journal of Electrical and Computer Engineering vol. 23, N Ikonomakis, KN Plataniotis, and AN Venetsanopoulos, Apr 1998.;
4. "Automatic detection of explosives using X-ray imaging", Access Security Screening: Challenges and Solutions -  M. Annis, P. Bjorkholm and D. Schafer;
5. "PRELUCRAREA SI ANALIZA IMAGINILOR" - Constantin VERTAN 1999;
6. "THE UTILITY OF X-RAY DUAL-ENERGY TRANSMISSION AND SCATTER TECHNOLOGIES FOR ILLICIT MATERIAL DETECTION" - Dr. Richard W. Conners (Chairman) Dr. A. Lynn Abbott Dr. James R. Armstrong Dr. Scott F. Midkiff Dr. Jeffrey H. Reed Dr. D. Earl Kline Aug 1999 Blacksburg, Virginia;
7. "Radiatii ionizante si radiatii neionizante" -  Ministerul Mediului: Agentia Nationala pentru Protectia Mediului [Online]. Available: http://www.anpm.ro/ro/ce-sunt-radiatiile
8. Chapter 4: The Development of Image-Processing System- Qiang Lu
9. http://www.astrophysicsinc.com/category/in-the-industry/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!