Îmbunatațirea timpilor de producție și reducerea costurilor la reperul roata dintata

Cuprins licență

Rezumat ...6
1. Descrierea contextului in care se desfasoara afacerea .11
1.1 Descrierea ramuri economice .11
1.2 Descrierea servicilor si produselor realizate ...12
1.3 Principali clienti,furnizori si produsele companiei ..13
1.4 Caracteristiile materiei prime .14
1.5 Concurenta ..15
1.6 Analiza SWOT ..15
2 . Prezentarea si organizarea firmei V.C.S.T .17
2.1 Structura organizationala .19
2.2 Obiectivele companiei .20
2.3 Tehnologi de productie utilizate ..21
2.4 Fluxul tehnologic la reperul roata dintata - Ford 22
3 . Imbunatatirea procesului la reperul roata dintata Ford pe masina Chiron ...23
3.1 Scule folosite in vechiul proces de prelucrare ..25
3.2 Calcul cost scule aschietoare 27
3.3 Calcul timp de prelucrare .28
3.4 Calcul timpi de prelucrare si costuri cu noul proces tehnologic 30
3.5 Indentificarea si contracararea riscurilor in procesul de inbunatatire 34
4. Concluzi ..36


Extras din licență

Rezumatul lucrarii
In cadrul acestei lucrari sa avut ca scop pe partea economica prezentarea companiei,date tehnice si economice despre companie si imbunatatirea procesului tehnologic,marirea capacitati de productie pt clientul ford la partea de frezare pe masina Chiron FZ 15W care este un centru de prelucrare vertical cu 3 axe,si reducerea costului cu sculele aschietoare,si cresterea capacitati de productie aceste modificari avand loc in cadrul companiei VCST.Alba.
La partea tehnica este prezentata o analiza a posibilitatilor tehnologice de prelucrare prin strunjire la tare, orientat spre aplicarea acestui proces tehnologic in industria auto,unde volumele de fabricatie sunt foarte mari precum si nivelele de productivitate care trebuie atinse sunt foarte ridicate. 
Lucrarea debuteaza cu o parte de introducere,care prezinta, motivatia alegerii temei, noutatea temei abordate precum si obiectivul general al lucrarii.
In lucrare sunt prezentate
-tehnologia actuala din prelucrarile de strungire la tare
- prezinta o analiza a conditiilor necesare pentru implementarea acestei tehnologi
- prezinta principali parametri si influenta acestora asupra acestei tehnologi
Deasemenea se prezinta o serie de studiu privind influenta parametrilor regimului de aschiere pentru strunjirea la tare si tipurile de palcute utiliyare in procesele de stungire la tare
- prezinta o analiza sculelor folosite durata de viata a acestora , precum si alegerea corecta a acestora.
1.Descrierea contextului in care se desfasoara afacerea.
1.1 Descrierea ramurii economice
Odata cu dezvoltarea industriei auto,au aparut noi provocari pentru dezvoltarea tehnologiilor de prelucrare prin aschiere de mare productivitate si totodata cu costuri rezonabile. Revolutia industriala a fost un proces tehnic complex prin care munca manuala a fost inlocuita cu masinismul. In acest proces mecanizat muncitorului ii revine rolul de supraveghere, reglare si alimentare a masinii si control al calitatii. Revolutia industriala a avut ca efect cresterea productiei, dezvoltarea oraselor si a stiintei.
O componenta nelipsita din industria auto este fabricatia de roti dintate,repere cu precizie si conditii geometrice pretentioase.
Un proces tehnologic reprezinta totalitate a operatiilor tehnologice, corelate intre ele si cu mijloacele de munca, necesare executarii unui produs sau unei parti componente a acestuia, in cadrul unei unitati de productie cu scopul de a obtine o piesa, organ de masina, sistem tehnic, constructie industriala sau de alta natura sau asamblarea, repararea, intretinerea unui sistem tehnic. 
De aici deducem ca tehnologia poate fi privita ca pe un sistem de cunostinte stiintifice si tehnice inglobate in procese, materiale, echipamente si sisteme informationale specifice 
Elaborarea procesului tehnologic are loc in cadrul activitatii de pregatire a productiei tinand seama de cerintele impuse prin documentatia de proiectare constructiva si de rezultatele obtinute prin lucrarile de stabilire a procedeelor tehnologice.
Tehnologia de fabricatie a unui produs impune executarea operatiilor intr-o ordine prestabilita.Aceasta din urma influentand in mod direct modul de valorificare a investitiilor si resurselor, modul de utilizare a fortei de munca, costurile de productie si organizarea intreprinderii.Succesiunea operatiilor trebuie sa fie stabilita in functie de necesitatea de a schimba cat mai putin baza de asezare in decursul procesului tehnologic.
Procesul cuprinde totalitatea proceselor folosite pentru transformarea materiilor prime sau a semifabricatelor in produse finite, operatiile de degrosare se efectueaza la inceputul procesului tehnologic;
succesiunea operatiilor de prelucrare trebuie astfel stabilita incat sa se mentina, pe cat posibil, aceleasi baze tehnologice;
in cazul prelucrarii pe linii tehnologice in flux, volumul de lucrari afectat fiecarei operatii trebuie corelat in ritmul mediu al liniei.
Totodata procesul tehnologic de prelucrarese va modifica forma geometrica si dimensiunile piesei de prelucrat, starea suprafetelor materialului sau semifabricatului, in scopul obtinerii piesei finite - ca rezultat al prelucrarilor prin aschiere pe masini-unelte. Piesa este prelucrata prin aschiere, prin diferite procedee: strunjire, frezare, rabotare, mortezare, gaurire etc..


Fisiere în arhivă (2):

  • Imbunatatirea timpilor de productie si reducerea costurilor la reperul roata dintata.docx
  • Imbunatatirea timpilor de productie si reducerea costurilor la reperul roata dintata.pptx

Imagini din acest licență

Bibliografie

Parte economica
[1] Nume si prenumele autorului -  www.vcst.com
[2] Nume si prenumele autorului -  Titlulcartii, Editura, Anulaparitiei


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!