Imobilizări coroporale

Extras din licență

Introducere
Contabilitatea este un instrument de cunoastere, o modalitate de a se tine evidenta, o stiinta, prin care se asigura supravegherea intreg patrimoniului la nivelul unei intreprinderi. Aceasta asigura prelucrarea, pastrarea de informatii si rezultate obtinute, inregistrarea acestora, ele fiind utile atat entitatii, cat si furnizorilor, clientilor, bancilor, organelor fiscale sau alte persoane juridice sau fizice cu care aceasta se afla inrelatie.
Inregistrarile si operatiunile care se petrec in contabilitate trebuie sa fie sigure si dezvoltate pe baza unor norme si reguli speciale. Privind in ansamblu, contabilitatea are ca scop principal exercitarea permanenta si continua a controlului asupra activelor, datoriilor si capitalurilor proprii dintr-o intreprindere.
In vederea redactarii prezentei lucrari, am optat pentru tema numita: "RECUNOASTEREA, MASURAREA SI PREZENTAREA IMOBILIZARILOR CORPORALE".
Lucrarea este structurata in doua capitole, astfel:
Capitolul I cuprinde date ce fac referire la imobilizarile corporale, prezentate atat teoretic cat si prin exemple utilizate in contabilitate. Aici sunt puse in evidenta etapele de viata ale imobilizarilor, incepand cu momentul in care acestea au intrat in entitate si pana in clipa cand au iesit din firma, pe diverse cai.
Capitolul II, este reprezentat de un studiu de caz, ce cuprinde diverse tipuri de inregistrari aferente mijloacelor fixe.
Un argument pentru care am realizat cercetarea asupra acestei teme, este acela ca am dorit sa imi dezvolt invataturile asupra acestei categorii din cadrul situatiilor financiare ale unei firme si, totodata, din cadrul economiei.
Un alt motiv este reprezentat de procentul activelor amortizabile in totalul activelor unei societati, procent ce este destul de mare. Obiectivul firmei este si el atins printr-o cale mai rapida, acesta fiind reprezentat de realizarea profitului.
Capitolul I
1. Delimitari conceptuale privind imobilizarile corporale
Castigurile economice viitoare ale unei entitati, constau in hotararile de a investii, luate in prezent. Din punct de vedere contabil, o investitie face referire la achizitia unui activ sau productia lui, indiferent de clasa in care acesta se afla (activ corporal, necorporal sau financiar).
Privind alcatuirea activului bilantier, din punct de vedere al gruparii activelor imobilizate dintr-o intreprindere, cea mai mare parte este detinuta de grupa imobilizarilor corporale.
Acestea sunt bunuri si valori, care servesc la activitatea inteprinderii si nu sunt dispuse catre comercializare, adica nu se substituie si nu se consuma dupa prima lor folosire.
In continuare, vom dezvolta conceptul de activ corporal.
Din punct de vedere contabil nu exista o limita valorica de la care activele se incadreaza in categoria imobilizarilor corporale, insa, din punct de vedere al Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, aceasta trebuie sa fie egala sau sa depaseasca limita prevazuta de Hotararea de Guvern nr. 276/2013 ce face referire la determinarea valorii cu care au intrat in unitate imobilizarile corporale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Imobilizari coroporale.docx

Imagini din acest licență

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!