Imobilizari Corporale

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Aceasta lucrare, ,,Politici si tratamente contabile privind imobilizarile corporale" a fost elaborata si structurata in conformitate cu normele romanesti de contabilitate: Legea Contabilitatii nr. 82/1991 - republicata la 18.06.2008 si cu normele internationale de contabilitate: Standardul International de Contabilitate nr.16 privind imobilizarile corporale.
Am ales tema imobilizarilor corporale pentru lucrarea de licenta deoarece am considerat-o ca fiind de o deosebita importanta. In elaborarea acestei lucrari am incercat sa folosesc cat mai multe din cunostintele si notiunile asimilate in perioada celor 3 ani de facultate, dar si cunostintele dobandite suplimentar prin munca individuala.
In primul capitol al acestei lucrari, am incercat sa definesc si sa clasific imobilizarile corporale, conform normelor contabile romanesti in vigoare, de asemenea am vorbit despre evaluarea si amortizarea imobilizarilor corporale si despre sistemul de conturi utilizat pentru recunoasterea acestora.
In capitolul al doilea am facut o prezentare generala a societatii comerciale S.C. DANIBRUM COM S.R.L. unde am descris pe scurt cele mai importante caracteristici: denumirea, forma juridica, obiectul de activitate, structura organizatorica a societatii, sistemul informatic utilizat si am facut o scurta analiza a pozitiei financiare si a performantelor societatii. 
In capitolul al treilea am realizat un studiu de caz privind contabilitatea imobilizarilor corporale la S.C. DANIBRUM COM S.R.L. Am vorbit despre documentele intocmite de S.C. DANIBRUM COM SRL. pentru evidenta imobilizarilor corporale si am descris, cu ajutorul articolelor contabile, principalele operatiuni privind imobilizarile corporale care au avut loc la societate in decursul anului 2008.
In capitolul al patrulea am prezentat propriile concluzii privind aceasta lucrare si unele propuneri.
Am ales S.C. DANIBRUM COM S.R.L. pentru studiu de caz deoarece mi-a fost destul de usor sa culeg date despre aceasta, fiind societatea unde am realizat perioada de practica in anul doi de facultate.
Finalizand aceasta lucrare sper ca am demonstrat nivelul de cunostinte si abilitati pe care le-am dobandit in anii de facultate si ca ma va ajuta in activitatile viitoare pe care le voi realiza in acest domeniu. Avand in vedere ca disciplina contabilitate este o disciplina care se adapteaza permanent conditiilor, studiul individual este obligatoriu pentru orice lucrator in domeniul financiar- contabil.
Cap. 1 ASPECTE TEORETICE PRIVIND EVALUAREA,
RECUNOASTEREA SI CONTABILIZAREA IMOBILIZARILOR CORPORALE
1.1. Notiuni generale privind recunoasterea imobilizarilor corporale
Existenta, functionarea si dezvoltarea unei intreprinderi presupun consumuri de mijloace banesti concretizate in bunuri sau servicii achizitionate. Beneficiile asteptate de pe urma exploatarii acestora se obtin fie in perioada curenta, fie in perioadele viitoare. Daca beneficiile se obtin in perioada curenta, contravaloarea bunurilor si serviciilor consumate devine cheltuiala in aceeasi perioada. Daca beneficiile se asteapta in perioade viitoare, atunci valorile bunurilor si serviciilor vor fi considerate active imobilizate in perioada curenta iar platile efectuate pentru procurarea lor vor fi capitalizate (valorificate, fructificate in perioadele urmatoare).
Elementele componente ale patrimoniului, legate in mod direct, de evaluarea pozitiei financiare a intreprinderii sunt: activele, datoriile si capitalul propriu.
In mod general, activele, ca structura contabila bilantiera, sunt definite, in ,,Cadrul general IASC de intocmire si prezentare a situatiilor financiare" (articolul 49) ca fiind ,,resurse controlate de intreprindere ca rezultat al unor evenimente trecute si de la care se asteapta sa genereze beneficii economice viitoare pentru intreprindere". Se retin doua conditii esentiale din definitia activelor:
- controlul asupra resurselor intreprinderii;
- existenta beneficiilor economice viitoare incorporate in active.
Activele patrimoniale, ca structuri informationale ale bilantului, se grupeaza in:
o active imobilizate;
o active circulante.
Activele imobilizate reprezinta bunuri si valori care se utilizeaza o perioada
indelungata in intreprindere si care nu se consuma de la prima intrebuintare. Ele
isi transmit treptat valoarea asupra produselor la a caror obtinere participa. 
Cu exceptia terenurilor, activele imobilizate au o existenta limitata in timp si se consuma in procesul obtinerii veniturilor intreprinderii.
Activele imobilizate, in raport de utilitatea si forma concreta de prezentare, se delimiteaza in:
o imobilizari necorporale (denumite si active intangibile sau nemateriale);
o imobilizari corporale (tangibile sau investitii materiale);
o imobilizari financiare (investitii financiare pe termen lung).


Fisiere in arhiva (1):

  • Imobilizari Corporale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!