Imobilizările necorporale la SC Uztel SA

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I - NOTIUNI GENERALE PRIVIND ACTIVELE IMOBILIZATE .. 4
1.1.ACTIVELE IMOBILIZATE.DEFINITIE,CONCEPTE,TEORII .. 4
1.2 AMORTIZAREA ACTIVELOR IMOBILIZATE .. 6
1.2.1 AMORTIZAREA IMOBILIZARILOR NECORPORALE . 8
1.3 EVALUAREA ACTIVELOR IMOBILIZATE NECORPORALE .. 10
1.3.1 RECUNOASTEREA SI EVALUAREA IMOBILIZARILOR NECORPORALE ... 10
1.3.2 EVALUAREA IMOBILIZARILOR NECORPORALE ... 11
1.4 DOCUMENTE CONTABILE UTILIZATE PENTRU INTRAREA SI IESIREA DIN GESTIUNE A IMOBILIZARILOR NECORPORALE . 12
1.5 PREZENTAREA CONTURILOR UTILIZATE PENTRU EVIDENTA CONTABILA . 13
CAPITOLUL II STUDIUL DE CAZ PRIVIND IMOBILIZARILE NECORPORALE LA S.C. "UZTEL" S.A . 20 2.1 PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE 20
2.2 AMORTIZAREA IMOBILIZARILOR IN CADRUL SOCIETATII .. 22
2.3 EVOLUTIA IMOBILIZARILOR NECORPORALE IN CADRUL S.C. UZTEL S.A. 24
2.3.1 INREGISTRARI CONTABILE IN CADRUL SOCIETATII COMERCIALE .. 25
2.4 PREZENTAREA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO - FINANCIARI . 34
CONCLUZII . 41
2
BIBLIOGRAFIE ... 42
ANEXE .. 43


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Contabilitatea este un instrument de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului si al rezultatelor obtinute care asigura inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea si pastrarea informatiilor cu privire la situatia patrimoniului si al rezultatelor obtinute, atat pentu necesitatile firmei , cat si in relatiile acesteia cu asociatii, actionarii, clientii sau furnizorii.
Un activ necorporal este un activ usor de recunoscut, nemonetar, fara suport material si detinut pentru aplicare in procesul de productie sau procurare de bunuri sau servicii, pentru a fi inchiriat tertilor sau pentru scopuri administrative.
Tema aleasa pentru lucrare este ,,Contabilitatea si Gestiunea Imobilizarilor Necorporale la o Societate Comerciala". Studiul de caz l-am efectuat la S.C. UZTEL S.A.
Lucrarea este structurata in doua capitole:
Capitolul I trateaza partea teoretica privind definitii si clasificari contabile ale imobilizarilor necorporale. In acest capitol am prezentat notiuni generale, amortizarea, evaluarea si recunoasterea imobilizarilor necorporale,documente de intrare si iesire, precum si prezentarea conturilor din cadrul imobilizarilor necorporale.
Capitolul II trateaza descrierea societatii S.C. UZTEL S.A., obiectul de activitate, evolutia imobilizarilor necorporale in cadrul societatii, monografia contabila si prezentarea principalilor indicatori.
Reusita unei societati in realizarea de beneficii viitoare, depinde de deciziile luate in prezent. Din punct de vedere contabil,o investitie buna consta in achizitia unui activ corporal, necorporal sau financiar.
CAPITOLUL I
NOTIUNI GENERALE PRIVIND ACTIVELE IMOBILIZATE
Activele imobilizate sunt active producatoare de beneficii economice viitoare detinute durabil (pe o perioada >1 an ), care nu se consuma la prima utilizare , valoarea lor recuperandu-se esalonat prin includerea in cheltuielile mai multor perioade contabile in functie de durata de viata utila (durata de utilizare economica),fiind destinate utilizarii pe o baza continua in productia de bunuri , executarea de lucrari , prestarea de servicii ,pentru a fi inchiriate tertilor sau pentru a fi folosite in scopuri administrative. (Mates,Iosif,Dumitrescu, 2012, CONTABILITATE FINANCIARA. Concepte de baza.Tratamente specifice.Studii de caz ,Editura Mirton, Timisoara).
1.1.ACTIVELE IMOBILIZATE.DEFINITIE,CONCEPTE,TEORII
Un sistem contabil modern este bazat pe contabilitatea de angajamente; atunci cand veniturile sunt castigate intreprinderea le inregistreaza , iar cheltuielile atunci cand ele sunt angajate si nu in mod obligatoriu atunci cand apare efectul monetar.
Incepand cu 1 ianuarie 1994, societatile comerciale romanesti practica o contabilitate de angajamente.Expunerea situatiilor financiare defineste activele imobilizate ca toate acele active care nu sunt clasificate ca active curente.( V.Bleotu, 2016, CONTABILITATE. Fundamente de baza., Editura PRO Universitaria, Bucuresti)
Un activ este recunoscut in contabilitate si prezentat in bilant atunci cand este probabila realizarea unui beneficiu economic viitor de catre entitate si activul are un cost sau o valoare care poate fi evaluat(a) in mod credibil. (CECCAR 2015, Ghid practic de aplicare a reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate,Editura CECCAR, Bucuresti)
Imobilizarile pot intra in entitate prin :
-  achizitii de la terti
-  productie proprie,
-  aport in natura,
-  donatii,etc.
Dupa natura economico-financiara imobilizarile pot fi clasificate astfel:
a) Necorporale,
b) Corporale
c) Financiare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Imobilizarile necorporale la SC Uztel SA.pdf

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Mates,Iosif,Dumitrescu, 2012, CONTABILITATE FINANCIARA. Concepte de baza.Tratamente specifice.Studii de caz ,Editura Mirton, Timisoara
1. CECCAR, 2015, Ghid practic de aplicare a reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate,Editura CECCAR, Bucuresti
2. A.G.ROMAN,(2014), Contabilitate.Teorii si studii de caz, Editura Economica, Bucuresti
3. V.Bleotu,(2016), CONTABILITATE. Fundamente de baza., Editura PRO Universitaria, Bucuresti
4. M.E.Glavan, (2016), CONTABILITATE FINANCIARA notiuni teoretice si aplicatii,Editura ASE, Bucuresti
5. L.Feleaga,N.Feleaga, L.M. Dumitrascu,(2017), Contabilitate financiara conform IFRS, Editura ASE, Bucuresti
6. IAS 38
7. OMFP1802/2014, disponibil on line la :
-  https://www.portalcontabilitate.ro/dbimg/files/Ordin%201802.pdf


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!