Impactul Antropic asupra Padurilor din Romania - Studiu de Caz Defrisarile din Judetul Neamt

Extras din licenta Cum descarc?

Padurea - aurul verde al planetei, o resursa deosebit de importanta pentru societatea umana si un ecosistem vital pentru numeroase specii vegetale si animale este in pericol! In lucrarea de fata imi propun sa subliniez importanta vitala a padurilor si necesitatea diminuarii sau in cel mai bun caz contracararea taierilor masive a arborilor precum si eficienta masurilor de prevenire a exploatarii forestiere excesive pe raza localitatii Putna.
Presedintele S.U.A., Theodore Roosevelt, la Conferinta asupra conservarii resurselor naturale, in anul 1908 spunea: ,,A sosit insa vremea sa ne gandim cu seriozitate la ceea ce se va intampla atunci cand padurile noastre nu vor mai fi, cand carbunele, fierul si petrolul se vor fi epuizat si cand solul se va fi saracit si aluvionat in fluvii, impurificandu-le apele, dezgolind campurile si barand calea navigatiei". Artrebui sa meditam intens la insemnatatea acestor cuvinte si sa constientizam gravitatea consecintelor rezultate in urma exploatarii in mod abuziv a tututor resurselor naturale si implicit efectul devastator asupra mediului inconjurator.
Intrucat masa lemnoasa reprezinta o materie prima regenerabila, dar nu inepuizabila, este necesara asigurarea si exploatarea durabila a padurii, managementul durabil al oricarui teren forestier trebuind sa dobandeasca valente noi, devenind mai mult decat un simplu concept.
Dezvoltarea economica fara precedent din ultima perioada care s-a facut fara a se tine cont de efectele pe care aceasta le-a produs asupra elementelor de mediu, iar politicile economice nerationale din domeniul forestier au avut drept urmare diminuarea acestuia prin taierea masiva a padurilor, dublata de neluarea masurilor pentru reimpadurirea zonelor exploatate.
Reducerea considerabila a fondului forestier a mai fost determinata si de amploarea fenomenului infractional si contraventional din domeniul silvic, care s-a manifestat cu preponderenta dupa anul 1990 
In aceste conditii problema managementului prevenirii si combaterii activitatilor ilicite specifice domeniului silvic a devenit extrem de actuala si importanta.
Necesitatea si utilitatea unor masuri si activitati de prevenire si combatere a faptelor ilicite din domeniul silvic, sunt puse in evidenta de situatia actuala a fondului forestier national afectat intr-o masura tot mai mare ca urmare a intensificarii activitatilor ilicite.
Organizarea corespunzatoare a procesului managerial de prevenire si combatere a faptelor ilicite indreptate impotriva fondului forestier national, dar si a celui legat de verificarea legalitatii privind implementarea fondurilor comunitare acordate Romaniei in perioada de integrare in structurile Uniunii Europene, reprezinta pentru perioada 2008-2013 o prioritate majora in activitatea institutiilor abilitate in acest sens.
Astfel, in lucrarea de fata am subliniat importanta silviculturii ca ramura de baza a economiei romanesti, a padurii si functiilor sale, a cunoasterii modului de constituire, administrare, paza si protectie a fondului forestier national, precum si in legatura cu respectarea regimului silvic privind exploatarea masei lemnoase.
Cap. I Consideratii asupra starii padurilor Romaniei 
1.1. Date generale. Situatia la nivel national
La nivelul anului 1990, intregul fond forestier national se afla in proprietatea statului. Ca urmare a aplicarii legilor de reconstituire a dreptului de proprietate asupra fondului funciar (Legea nr.18/1991 si Legea nr.1/2000), la data de 31.12.2010 fondul forestier proprietate publica a statului, administrat de Regia Nationala a Padurilor, era de 3.338,9 mii ha respectiv reprezenta 66,3 % din fondul forestier national. In temeiul Legii nr. 18/1991 au fost retrocedate, din proprietatea publica a statului, 355,3 mii ha (5,6%) iar 2.704,5 mii ha au fost retrocedate in temeiul Legii nr. 1/2000.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Antropic asupra Padurilor din Romania - Studiu de Caz Defrisarile din Judetul Neamt.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!