Impactul Creditelor Investitionale Asupra Viabilitatii Activitatii Investitionale in Republica Moldova

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3 
Capitolul I. Aspecte teoretice privind creditele investitionale 5
1.1. Sursele principale de finantare a investitiilor 5
1.2. Caracteristicile si rolul creditelor investitionale in finantarea sectorului real 9 
1.3. Particularitatile acordarii creditelor investitionale 14 
Capitolul II. Utilizarea creditelor ca sursa de finantare a investitilor 25
2.1. Organizarea creditarii investitiilor in banca comerciala 25 
2.2. Practici internationale de creditare investitionala utile pentru bancile autohtone 32
Capitolul III. Finantarea investitilor in sectorul real prin creditarea bancara in 
Republica Moldova 39
3.1. Programele creditarii investitionale aplicate de catre bancile comerciale din
Moldova 39
3.2. Perspectivele creditarii investitionale in Republica Moldova 50
Incheiere 57
Bibliografie 60
Anexe 62


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Actualitatea temei. Actualitatea prezentei lucrari rezulta din rolul pe care il indeplinesc creditele investitionale in dezvoltarea sectorului real al economiei nationale, in conditiile unui mediu de afaceri aflat in permanenta schimbare. Astfel in conditii economice incerte o firma pentru a exista si a se dezvolta pe piata are nevoie de lichiditati. Aceasta necesitate fiind acoperita prin intermediul unui credit bancar.
Importanta activitatii de creditare a investitiilor este determinata de finantarea directa a sectoarelor economiei. Importanta este si perfectionarea strategiilor manageriale ale bancilor comerciale, in scopul sustinerii finantarii afacerilor mari, dezvoltarii leasing-ului financiar, creditelor investitionale, ipotecare si de consum. Procesul de creditare, pe de o parte, joaca rolul decisiv in activitatea bancara, iar pe de alta parte, de eficienta lui depinde in mare masura nivelul de dezvoltare a economiei in ansamblu.
In acest context, si in conditiile revitalizarii economiei nationale consideram ca atat aspectul metodologic, cat si cel practic al sistemului de credit al Republicii Moldova necesita o studiere mai aprofundata.
Utilizarea corespunzatoare a tuturor principiilor manageriale se va solda cu dezvoltarea retelei institutionale, diversificarea portofoliului de credite, formarea unui cadru juridic adecvat, apararea drepturilor participantilor la raporturile de credit, cresterea nivelului profesional al functionarilor din sistemul de credit, dezvoltarea sistemului informational etc. Toate cele mentionate vor contribui la majorarea rentabilitatii agentilor economici si la minimizarea riscurilor ce intervin in procesul efectuarii operatiunilor de credit.
Necesitatea cercetarii multiplelor probleme de gestionare si organizare a sistemului de credit national, gasirea cailor de perfectionare, precum si de elaborare a unor metode si strategii stiintifice manageriale ce vor fi utilizate in solutionarea problemelor aferente relatiilor de credit, confirma actualitatea prezentei lucrari sub aspect teoretic si practic.
Scopul cercetarii rezida in studierea si analiza problemelor creditelor investitionale in Republica Moldova si desemnarea rolului acestora in dezvoltarea sectorului real al economiei nationale, reiesind din situatia pietii autohtone si experienta internationala. 
Pentru realizarea scopului propus au fost trase urmatoarele sarcini:
- studierea surselor de finantare a investitiilor;
- cercetarea particularitatilor privind acordarea creditului investitional in conditiile economiei de piata;
- studierea procedurii creditarii investitionale in banca comerciala;
- cercetarea rolului creditelor investitionale in finantarea sectorului real;
- studierea si generalizarea experientei practicii internationale de creditare investitionala utila pentru bancile autohtone;
Structura lucrarii. Lucrarea este compusa din introducere, doua capitole, incheiere, si bibliografie 
In Introducere sunt formulate succint principalele idei, actualitatea temei cercetate, scopul propus la realizarea temei si structura tezei.
Capitolul 1: Aspecte teoretice privind creditele investitionale dezvaluie sursele de finantare a investitiilor, precum si creditele bancare ca una din aceste surse. De asemenea este expusa caracteristica creditelor investitionale, rolul acestora in finantarea sectorului real al economiei, precum si particularitatile acordarii creditelor investitionale.
Capitolul 2: Caracteristicile si rolul creditelor investitionale in finantarea sectorului real este consacrat descrierii procesului de acordare a creditelor investitionale in sectorul bancar al Republicii Moldova. Totodata in capitolul dat este reflecata practica internationala in acest domeniu. 
Capitolul 3: Finantarea investitilor in sectorul real prin creditarea bancara in Republica Moldova reflect principale produse creditare investitionale oferite de catre bancile comerciale din Moldova, determina rolul organizatiilor financiare investitionale in facilitarea accesului la credite investitionale. De asemenea este descries un proiect investitional din practica bancilor autohtone, precum si expuse careva propuneri si recomandari in vederea impulsionarii creditarii investitionale in conditiile actuale.
In Incheiere sunt efectuate unele concluzii la tema studiata, precum si cateva propuneri in vederea optimizarii sistemului de creditare a investitiilor.
In bibliografie este expusa lista actelor normative, lucrarilor stiintifice si altor materiale utilizate in lucrare. 
Capitolul I. ASPECTE TEORETICE PRIVIND CREDITELE INVESTITIONALE
1.1. Sursele principale de finantare a investitiilor
Construirea si punerea in functiune a obiectivelor de investitii sunt conditionate de existenta surselor de finantare. In practica societatilor comerciale, indiferent de profilul lor, actul de finantare, care intra in atributiile compartimentului financiar, se realizeaza pe termen lung si are in vedere toate obiectivele prevazute in strategia de dezvoltare pe termen lung intre care, evident, se regasesc si obiectivele curente.
In fundamentarea deciziilor de finantare, hotaratoare sunt asigurarea certa a resurselor necesare realizarii obiectivelor si respectarea echilibrului financiar al societatii intre resursele de finantare pe termen scurt si cele de finantare pe termen mediu si lung.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Creditelor Investitionale Asupra Viabilitatii Activitatii Investitionale in Republica Moldova.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!