Impactul Publicității Asupra Promovării Comerțului Exterior Românesc

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 1
CAPITOLUL I 
SISTEMUL DE PROMOVARE A COMERŢULUI EXTERIOR 3
1.1 Conceptul de promovare a comerţului exterior 6
1.2 Tehnici de promovare a comerţului exterior 9
1.3 Instituţii de promovare din comerţul exterior 10
1.3.1 Cadrul instituţional mondial 13
1.3.2 Cadrul instituţional de promovare a comerţului exterior românesc 15
1.4 Rolul publicitaţii in promovarea comerţului exterior al României 17
1.4.1 Publicitatea globală 18
1.4.2 Formele si factorii determinanţi ai publicităţii comerciale 20
1.4.3 Publicitatea ca proces de comunicare 23
1.4.4 Instituţiile cu activitate publicitara în România 24
1.4.5 Strategii de promovare a comerţului internaţional prin publicitate 25
1.4.6 Rolul logisticii în activitatea publicitară din România 28
CAPITOLUL II
IMPACTUL PUBLICITĂŢII ASUPRA SCHIMBURILOR COMERCIALE ROMÂNEŞTI 29
2.1 Schimburile comerciale ale României in calitatea de stat membru 29
2.2 Impactul publicităţii şi al relaţiilor publice asupra mediului de afaceri românesc 30
2.3 Criza economică globală şi efectele ei asupra publicităţii comerciale din România 32
2.4 Tendinţe ale publicităţii în activitatea de comerţ exterior românesc 34
2.5 Eficienţa publicităţii comerciale asupra comerţului exterior românesc 36
2.5.1 Efecte cantitative si calitative asupra schimbărilor comerciale româneşti 36
2.5.2 Indicatori de cuantificare a publicităţii comerciale 37
2.5.3 Impactul planului de afaceri al unei agenţii de publicitate asupra schimbărilor comerciale româneşti - Studiul de caz pe exemplul unei firme de publicitate 38
2.5.4 Viitorul publicităţii comerciale in contextul globalizării 39
CONCLUZII 41
BIBLIOGRAFIE 43


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Cercetarea ştiinţifică în domeniul publicităţii comerciale reprezintă o provocare ce necesită o amplă analiză sistematică a fenomenelor şi proceselor din economie, de previziune şi programare a acţiunilor, de organizare şi conducere a proceselor economice în contextul promovării comerţului.
Lucrarea intitulată Impactul publicităţii asupra promovării comerţului exterior românesc realizează o analiză a stadiului actual al cunoaşterii şi utilizării sistemelor de promovare a comerţului exterior, soluţionează unele probleme şi formulează altele noi, încercând să identifice deficienţele activităţilor de promovare pentru elaborarea unor măsuri de perfecţionare atât în planul ipotezelor cât şi al metodelor de cercetare.
Acest studiu este un rezultat parţial individual privind aspecte generale ce are ca obiectiv perspectiva aprofundării şi soluţionării problematicii publicităţii comerciale, de aplicare şi utilizare eficientă a metodelor, strategiilor şi tehnicilor de promovare precum şi perfecţionarea acestora.
Capitolul I - Sistemul de promovare a comerţului exterior prezintă aspecte ale stadiului actual de promovare a comerţului exterior pe plan internaţional şi în România, cât şi organizaţiile ce sprijină acest demers. Sistemul de Susţinere şi Promovare a Exportului, Programul de Promovare a Exportului şi Strategia Naţională de Export sunt modalităţi prin care se încearcă stimularea şi promovarea exporturilor în ţara noastră, aspecte relevante pe parcursul lucrării.
Abordarea metodologică a problematicii conceptului de promovare deschide perspectivele înţelegerii şi aprofundării unui mecanism complex ce face obiectul analizei publicităţii comerciale şi alegerea celor mai eficiente tehnici şi metode de promovare a exporturilor româneşti.
In contextul unei concurenţe agresive situaţia economică internaţională determină întreprinderile cu activitate de export să desfăşoare activităţi promoţionale pe piaţa externă la un înalt nivel calitativ prin care să asigure propulsarea exporturilor pe piaţă în condiţii de eficienţă maximă, motiv ce determină analiza pieţei internaţionale a publicităţii.
Accentuarea procesului de globalizare necesită eforturi de a găsi soluţii pentru un management viabil al noului sistem al relaţiilor internaţionale. Întrucât încercările de a realiza acest management prin diverse aranjamente la nivelul statelor naţiune sau la nivel regional au eşuat, se pare că cea mai bună soluţie este exercitarea unei guvernări la nivel global, asfel în acest capitol este analizat cadrul instituţional mondial.
Din perspectiva comerţului exterior prin rolul care i se atribuie, publicitatea devine un instrument strategic si tactic de promovare a valorilor naţionale.
În acest capitol se analizează publicitatea la nivel global fiind prezentată o gamă foarte variată de mijloace publicitare (târguri şi expoziţii, ziare, reviste, internet, etc).
Pe lângă formele sub care se manifestă publicitatea (târguri, expoziţii, agenţii) sunt prezentaţi şi factorii principali de promovare (buget, analiza pieţei, natura produsului), aspecte dezbătute pe larg în cadrul acestui capitol. 
Publicitatea ca mijloc de comunicare asigură legătura între producător, distribuitor şi consumator, devenind în ultimii ani o industrie profitabilă care include un impresionant număr de actori care prin talentul şi experienţa acumulată se străduiesc să pună în valoare un produs sau o marcă, un serviciu sau o activitate, un serviciu sau o cauză importantă.
Agenţiile de publicitate crează majoritatea reclamelor şi reprezintă inima industriei publicitare, un subiect ce face referire la activitatea publicitară din România
În continuare sunt evidenţiate o serie de strategii de promovare a comerţului internaţional.
Favorizarea internaţionalizării sistemului logistic permite întreprinderilor româneşti, în primul rând IMM-urilor, să valorifice oportunităţile oferite de dezvoltarea schimburilor internaţionale de bunuri şi servicii, prin valorificarea avantajului competitiv oferit de logistică. Acestea sunt aspecte ce fac referire la rolul logisticii în activitatea publicitară din România.
În Capitolul al-II-lea – Impactul publicităţii asupra schimburilor comerciale româneşti am considerat necesară o analiză a schimburilor comerciale româneşti corelată cu efectele publicităţii, în condiţiile în care aderarea României la UE oferă noi oportunităţi în atingerea obiectivelor economice.
Noile abordări ale marketingului modern impun tot mai mult combinarea activităţilor specifice publicităţii, vânzărilor, promovării şi relaţiilor publice, fapt ce necesită o analiză mai amplă în cadrul acestui capitol.
Criza economică globală şi efectele ei asupra publicităţii comerciale din România este un subiect forte ce trebuie analizat atât în prezent cât şi în viitor, o analiză asemănătoare fiind necesară şi pentru tendinţele publicităţii în activitatea de comerţ exterior românesc subiect dezbătut în încheierea capitolului.
Ca parte a eficienţei economice în general, eficienţa publicităţii comerciale este oglindită în raportul dintre efectele obţinute în urma promovării pe pieţele externe şi eforturile făcute în acest domeniu.
Efectele cantitative şi calitative precum şi indicatorii de cuantificare, reprezintă prima parte a acestui capitol, ce se axează în final pe studiul de caz ce face referire la impactul planului de afaceri al unei agenţii de publicitate asupra schimburilor comerciale româneşti.
Ultima parte a lucrării analizează perspectiva tendinţelor actuale de pe piaţa internaţională a publicităţii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Impactul Publicitatii Asupra Promovarii Comertului Exterior Romanesc.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!