Impactul Sistemelor Electronice de Plata pe Piata

Extras din licenta Cum descarc?

Aceasta lucrare se ocupa cu descrierea, securitatea datelor si tranzactiilor in sistemele electronice de plata (in sistemele de calcul distribuite). Un capitol foarte important in teoria si practica securitatii datelor il reprezinta comertul electronic. Realizarea unor sisteme electronice de plata sigure sau perfectionarea sistemelor existente are o importanta din ce in ce mai mare. Numarul aplicatiilor care folosesc diferite forme de monede electronice digitale e in continua crestere: 
- plata prin Internet
- taxarea diferitelor servicii GSM sau UMTS 
- pentru servicii de transport (EFC - Electronic Fee Collection)
- plata pentru cumparaturi (portmoneu electronic)etc.
Scopul studiului si al realizarii unor astfel de sisteme de plati electronice sigure e asigurarea integritatii si a confidentialitatii tuturor participantilor din acest sistem, iar eficienta sistemului este un factor hotarator in acceptarea si raspandirea acestor sisteme. 
Proiectarea unui astfel de sistem trebuie sa analizeze cerintele impuse, nivelul de securitate care trebuie asigurat, performanta si eficienta dorita a sistemului, si in functie de aceste considerente trebuie sa aleaga si sa implementeze serviciile si mecanismele de securitate, folosind primitive criptografice corespunzatoare.
1.1.1. Bani electronici digitali
Banii au multe functii: masoara. si inregistreaza. valori, pot fi folositi pentru stocarea valorii in vederea folosirii in viitor si pentru interschimbare de bunuri. Pentru a realiza aceste deziderate banii trebuie sa satisfaca urmatoarele cerinte: acceptare generala, valoare garantata, imposibilitatea falsificarii, comoditate in utilizare.
Exista multe tipuri de instrumente practice de plata care satisfac aceste cerinte, cum ar fi: bancnote si monede, carti de credit, cecuri, dispozitii de plata. Acestea sunt larg acceptate si considerate ca instrumente traditionale de plata. 
Banul traditional este cel mai simplu instrument de plata folosit intre persoane. Nu necesita implicarea unei banci in tranzactia de plata, ofera confidentialitate, deoarece banii traditionali nu sunt urmaribili in mod normal. Sunt suficient de comozi pentru cumparaturi de valoare mica si medie, si de aceea sunt acceptati larg.
Dar in acelasi timp banii traditionali au si o serie de dezavantaje. Pentru a face
dificila falsificarea bancnotelor, trebuie inventate metode noi de fabricatie, trebuie folosite hartii speciale, semne si simboluri caracteristice, dar si asa exista intotdeauna pericolul aparitiei unor bancnote false mai mult sau mai putin perfecte. Transportul si protectia banilor traditionali este o alta problema majora, necesita masini blindate speciale, escorta, case speciale. In acelasi timp banii se uzeaza in timp si de aceea trebuie inlocuiti, care nu este o problema simpla si ieftina deloc, mai ales cand este vorba despre un numar de bancnote foarte mare. 
Pe langa aceste dezavantaje, exista pericolul ca banii sa fle furati sau pierduti sau distrusi. Pentru plata unei sume oarecare trebuie folosite mai multe bancnote si eventual monede, deoarece banii traditionali au o valoare fixa, nominala Un alt dezavantaj consta in faptul ca vanzatorul si cumparatorul trebuie sa. se afle la o distanta mica, deci acesti bani nu pot fi folositi pentru plata la distanta, de exemplu prin Internet.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Sistemelor Electronice de Plata pe Piata.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!