Implementarea Internetului in Retelele Fara Fir

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap. 1. Structuri si Modelele de Referinta in Retelele de Calculatoare 5 
1.1. Subsisteme de Comunicatie 5
1.1.1. Retele locale 5
1.1.2. Retele metropolitane 6
1.1.3. Retele larg raspandite geographic 7
1.1.4. Retele radio 9
1.2. Programele de Retea 10
1.2.1. Ierarhiile de protocoale 10
1.2.2. Interfete si servicii 12
1.2.3. Servicii orientate pe conexiune si servicii fara conexiune 12
1.3. Modelul de Referinta OSI 13
1.4. Modelul de referinta TCP/IP 18
Cap. 2. Nivelul Fizic 20
2.1. Viteza de Transmisie 20
2.1.1. Analiza Fourier 21
2.1.2. Semnale limitate de banda de frecventa 21
2.1.3. Viteza maxima de transfer de date a unui canal 24
2.2. Mediul de Transmisie 24
2.2.1. Mediul magnetic 24 
2.2.2. Cablu torsadat 25
2.2.3. Cablu coaxial in banda de baza 25
2.2.4. Cablu coaxial de banda larga 26
2.2.5. Fibra optica 27
2.3. Comunicatiile Fara Fir 29
2.3.1. Spectrul electromagnetic 29
2.3.2. Transmisia radio 31
2.3.3. Transmisia prin microunde 32
2.3.4. Undele infrarosii si milimetrice 33
2.4. Radio Celular 33
2.4.1. Sistemele Pager 33
2.4.2. Telefoanele fara fir 34
2.4.3. Telefoanele celulare analogice 35
2.4.4. Telefoanele celulare digitale 38
2.5. Sateliti de Comunicare 39
2.5.1. Sateliti geosincroni 39
2.5.2. Sateliti de joasa altitudine 42
Cap. 3. Subnivelul de Acces la Mediu 43
3.1. Protocoale pentru Retelele LAN Fara Fir 43
3.2. Retele de Sateliti 55
3.2.1. Interogare 55
3.2.2. ALOHA 56
3.2.3. FDM 57
3.2.4. TDM 57
3.2.5. CDMA 59
Cap. 4. Particularitati ale Retelelor Fara Fir la Nivelurile Retea si Transport 60
4.1. Nivelul Retea in Internet 60
4.1.1. Protocolul IP 60
4.1.2. Adrese IP 62
4.1.3. IP mobil 64
4.2. Nivelul Transport in Internet 66
4.2.1. TCP 67
4.2.2. Protocolul UDP 73
4.2.3. TCP si UDP fara fir 73
Cap. 5. Aplicatia 75
5.1. Prezentare 75
5.2. Listingul Surselor 77
Cap. 6. Concluzii 96
6.1. Scopul Proiectului 96
6.2. Etapele Realizarii Proiectului 97 
Cap. 7. Bibliografie 97


Extras din licenta Cum descarc?

CAP. 1. STRUCTURI SI MODELE DE REFERINTA IN RETELELE DE CALCULATOARE
1.1. Subsisteme de Comunicatie
In principal exista doua tipuri de tehnologii de transmisie:
1. Retele cu difuzare.
2. Retele punct-la-punct (peer-to-peer).
Retelele cu difuzare au un singur canal de comunicatii care este partajat de toate masinile din retea. Orice masina poate trimite mesaje scurte, numite in anumite contexte pachete, care sunt primite de toate celelalte masini. Un camp de adresa din pachet specifica masina careia ii este adresat pachetul. La receptionarea unui pachet, o masina controleaza campul de adresa. Daca pachetul ii este adresat, masina il prelucreaza; daca este trimis pentru alta masina pachetul este ignorat 
Sistemele cu difuzare permit in general si adresarea unui pachet catre toate destinatiile, prin folosirea unui cod special in campul de adresa. Un pachet transmis cu acest cod este primit si prelucrat de toate masinile din retea. Acest mod de operare se numeste difuzare. Unele sisteme cu difuzare suporta de asemenea transmisia la un subset de masini, operatie cunoscuta sub numele de trimitere multipla. Una din schemele posibile este sa se rezerve un bit pentru a indica trimiterea multipla. Restul de n-1 biti de adresa pot forma un numar de grup. O masina se poate abona la orice grup sau la toate grupurile. Prin contrast, retelele punct-la-punct dispun de numeroase conexiuni intre perechi de masini individuale. Pentru a ajunge de la sursa la destinatie pe o retea de acest tip, un pachet s-ar putea sa fie nevoit sa treaca prin una sau mai multe masini intermediare.
1.1.1. Retele Locale
Retelele locale (Local Area Networks), denumite in general LAN-uri, sunt retele private localizate intr-o singura cladire sau intr-un campus de cel mult cativa kilometrii. Ele sunt frecvent utilizate pentru a conecta calculatoarele personale si statiile de lucru din birourile companiilor si fabricilor, in scopul de a partaja resurse (imprimante de exemplu) si de a schimba informatii. LAN-urile se disting de alte tipuri de retele prin trei caracteristici: 
1. Marime.
2. Tehnologie de transmisie.
3. Topologie.
LAN-urile au dimensiuni restranse, ceea ce inseamna ca timpul de transmisie in cazul cel mai defavorabil este limitat si cunoscut dinainte. Cunoscand aceasta limita, este posibil sa utilizam anumite tehnici de proiectare care altfel nu ar fi fost posibile. Totodata, se simplifica administrarea retelei.
Pentru LAN -urile cu difuzare sunt posibile diverse topologii. Figura 1.1 prezinta doua dintre ele.
Intr-o retea cu magistrala (cu cablu liniar), in fiecare moment una dintre masini este master si are dreptul sa transmita. Restul masinilor nu pot transmite. Cand doua sau mai multe masini vor sa transmita simultan, este necesar un mecanism de arbitrare. Mecanismul de arbitrare poate fi centralizat sau distribuit. De exemplu, IEEE 802.3, cunoscut ca Ethernet este o retea cu difuzare bazata pe magistrala cu control descentralizat lucrand la 10 sau 100 Mbps. Calculatoarele dintr-un Ethernet pot transmite oricand doresc; daca doua sau mai multe pachete se ciocnesc, fiecare calculator asteapta o perioada de timp aleatorie si apoi incearca din nou.
Un al doilea tip de retea cu difuzare este reteaua in inel. Intr-un inel fiecare bit se propaga independent de ceilalti, fara sa astepte restul pachetului caruia ii apartine. In mod tipic, fiecare bit navigheaza pe circumferinta intregului inel intr-un interval de timp in care se transmit doar cativa biti, de multe ori inainte chiar ca intregul pachet sa fi fost transmis. Ca in orice alt sistem cu difuzare, este nevoie de o regula pentru a arbitra accesele simultane la inel.
Retelele cu difuzare pot fi in continuare impartite in statice si dinamice, in functie de modul de alocare al canalului. O metoda tipica de alocare statica ar fi sa divizam timpul in intervale discrete si sa rulam un algoritm round-robin, lasand fiecare masina sa emita numai atunci cand ii vine randul. Alocarea statica iroseste capacitatea canalului atunci cand o masina nu are nimic de transmis in cuanta de timp care i-a fost alocata, astfel ca majoritatea sistemelor incearca sa aloce canalul dinamic (la cerere). 
Metodele de alocare dinamica pentru un canal comun sunt fie centralizate, fie descentralizate. In cazul metodei centralizate de alocare a canalului exista o singura entitate, de pilda o unitate de arbitrare a magistralei, care determina cine urmeaza la rand. Poate face acest lucru acceptand cereri si luand o decizie conform unui algoritm intern. In cazul metodei descentralizate de alocare a canalului nu exista o entitate centrala fiecare masina trebuie sa hotarasca pentru ea insasi daca sa transmita sau nu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea Internetului in Retelele Fara Fir.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!