Implementarea si Dezvoltarea Metodelor de Analiza Criteriala in Proiectarea Durabila a Produselor

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Proiectarea industriala.
1.1. Definirea proiectarii ingineresti.
1.2. Procesul de proiectare.
1.3. Interfetele departamentului de proiectare.
1.4. Principiile introductive ale proiectarii.
2. Dezvoltarea durabila.
2.1. Conceptul de dezvoltare durabila.
2.2. Strategii de dezvoltare.
3. Metoda analizei criteriale.
3.1. Structura metodei.
3.2. Stabilirea criteriilor A.C.F.T.
3.3. Prezentarea generala a criteriilor metodei de analiza a formei produselor.
3.4. Schema generala de operare a metodei A.C.F.T.
3.5. Scheme de proiectare prin metoda A.C.F.T.
4. Proiectarea unei unitati de lucru pentru gaurirea/alezarea reperului flansa.
4.1. Elaborarea specificatiilor de proiectare.
4.2. Date initiale de proiectare.
4.3. Stabilirea structurii unitatii.
4.4. Stabilirea caracteristicilor tehnice.
4.5. Analiza / optimizarea valorilor.
4.6. Alegerea componentelor tipizate.
4.7. Automatizarea ciclului de functionare.
4.8. Calculul pretului de cos.


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul 1.
Introducere in proiectarea industriala
1.1 Definirea proiectarii ingineresti.
In studiul stiintific se cauta dezvoltarea unor teorii care sa explice fenomenele naturale. Teoriile stiintifice constau dintr-o propozitie sau un set de propozitii ce definesc un anumit tip de sistem teoretic sau ideal.
Aceste principii stiintifice, evidente prin ele insele in stiintele naturale, sunt, de asemenea, utilizate in stiintele ingineresti. Disciplinele stiintelor ingineresti (stiinta materialelor, mecanica, termodinamica) se bazeaza in general pe principii stiintifice bine stabilite cum sunt: teoriile atomice si moleculare asupra materiei; legile lui Newton, legile a I-a si a II-a a termodinamicii, etc.
Tinand cont de aceste precizari, proiectarea inginereasca implica subiecte mult mai largi, inclusiv luarea in considerare a oamenilor si a organizatiilor. Prin urmare, proiectarea inginereasca este definita ca o tehnologie, nu ca o stiinta, deoarece nu se poate gasi un singur raspuns absolut pentru orice problema. Dictionarele definesc adesea proiectarea ca ?modelarea dupa un plan?. Cu alte cuvinte, proiectarea inginereasca este activitatea totala necesara stabilirii si definirii solutiilor pentru probleme nerezolvate inca, sau probleme rezolvate anterior intr-un mod diferit. 
Proiectantul utilizeaza abilitatea intelectuala in aplicarea cunostintelor stiintifice si se asigura ca produsul satisface o anumita necesitate a pietii, normele de proiectare si fabricatie prin metode optime 
Activitatea de proiectare este incheiata in momentul in care produsul rezultat este dat in folosinta la un nivel acceptabil de performanta, cunoscandu-se si metodele clare de reciclare.
Caracteristicile principale ale ale proiectarii ingineresti sunt:
transdisciplinara; complexa; iterativa. Cea mai mare parte a proiectarii ingineresti este un efort de echipa, stergandu-se distinctiile dintre disciplinele traditionale (mecanica, elasticitatea, electronica, chimia). Specializari din domenii ingineresti noi, cum ar fi actionarile si ingineria de soft trebuie adaugate acestei liste.
Sa luam cazul automobilelor, care nu cu mult timp in urma reprezentau doar domeniul inginerilor mecanici. Sistemele complexe ale motoarelor, sistemele de impiedicare a blocarii franelor, sistemul de suspensie activa, directia pentru cele patru roti, ?airbag-urile?, tensionarea automata a centurii de siguranta, sunt doar cateva din noile dezvoltari in domeniu. Aceste sisteme sunt extrem de complexe si necesita implicarea unui spectru larg de ingineri pentru proiectarea lor optimala.
De asemenea, selectarea tehnologiei potrivite pentru fiecare piesa dintr-un proiect integrat a devenit critica pentru succesul produsului. Numai inginerii cu o intelegere larga a tuturor tehnologiilor potntial folositoare si a tuturor subiectelor implicate , pot lua decizii optime.
In general, responsabilitatile unui inginer proiectant sunt:
1. Producerea de solutii de proiectare practica pornind de la o definire limitata a cerintelor si luand in considerare multi factori;
2. Producerea de scheme, analize, desene de fabricatie si documentele aferente intr-o perioada de timp bine stabilita;
3. Evaluarea cerintelor de proiectare pentru o instalatie, un ansamblu, un sistem sau o componenta particulara in colaborare cu alte compartimente;
4. Producerea de modele care vor influenta favorabil costul si calitatea functionala a produsului si va imbunatati profitabilitatea si/sau reputatia firmei in fata clientilor;
5. Efectuarea unor studii de fezabilitate pentru proiecte viitoare;
6. Negocieri cu vanzatorii asupra unor aspecte legate de componente si echipamente cumparate, cu subcontractorii sau firmele partenere cu privire la interfete;
7. Evaluarea activitatii altora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea si Dezvoltarea Metodelor de Analiza Criteriala in Proiectarea Durabila a Produselor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!