Implementarea unui Sistem de Management al Calitatii in Cadrul unei Organizatii

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea organizatiei 2
1.1. S.C. Boromir Prod S.A. 2
1.2. Organigrama S.C.Boromir Prod S.A 3
1.3. Descrierea produselor furnizate 3
1.4. Clientii 4
Capitolul 2. Abordarea teoretica a Sistemului de Management al Calitatii 4
2.1. Elemente teoretice 4
Capitolul 3. Managementul Calitatii in organizatia S.C.Boromir Prod S.A. 9
3.1. Declaratia de politica in domeniul calitatii 9
3.2. Procese identificate in cadrul organizatiei 11
3.3. Harta proceselor 13
3.4. Documentatia Sistemului de Management al Calitatii 13
3.4.1. Elaborarea Manualului Calitatii 14
3.4.2. Elaborare a procedurilor Sistemului de Management al Calitatii si a instructiunilor de lucru 15
3.4.3. Inregistrarile calitatii 16
Capitolul 4. Studiu de caz:Elaborarea procedurii "Analiza comenzii/contractului" cod:PO-Boromir-21 17
Bibliografie 36


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea organizatiei
1.1. S.C. Boromir Prod S.A.
Societatea comerciala Boromir Prod S.A s-a infiintat in anul 1994 la Ramnicu Valcea.Obiectul principal de activitate il constituie achizitia,prelucrarea cerealelor,precum si valorificarea superioara a fainurilor prin sectiile proprii de panificatie si patiserie.
Nascuta in respectul traditiei,dar cu o perspectiva moderna asupra acestui domeniu,atat de vechi si totusi atat de putin exploatat,compania Boromir,s-a dezvoltat si si-a diversificat activitatea oferind pietei atat produse traditionale,cat si produse noi,de care piata romaneasca avea nevoie. 
Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morarit are o pondere de 55%, urmata de cea de dulciuri si prajituri care detine 20%, apoi de divizia de panificatie cu o pondere de 15% iar restul activitatilor sunt reprezentate de magazine, distributie si benzinarii care acopera 10% din afaceri. 
Pentru a veni in intampinarea nevoilor pietei si pentru a raspunde cat mai bine exigentelor clientilor, societatea si-a dezvoltat si diversificat activitatea pentru ca, imbinand inovatia cu traditia, sa ofere produse care sa satisfaca cele mai inalte standarde de calitate, sanatate si siguranta.
Produsele obtinute de catre societate sunt:
-cozonaci
-croissante
-cornulete
-covrigi
-paine si specialitati
-paste fainoase
-piscoturi
-blaturi de tort
-faina
1.2. Organigrama S.C.Boromir Prod S.A 
1.3. Descrierea produselor furnizate
Cozonacii Boromir sunt produsi cu ajutorul unor procedee si echipamente moderne,dar care pastreaza caracterul traditional al procesului,pentru ca fiecare cozonac sa aduca spiritul si bucuria specifice sarbatorilor.Savoarea si aroma lor sunt date atat de calitatea ingredientelor,cat si de timpul dedicat prepararii. 
Cozonacul traditional cu nuca reprezinta produsul traditional romanesc obtinut din faina alba de grau, apa, zahar, drojdie, umplutura 38% .
Croissantele cu ciocolata se obtin din:faina alba de grau, crema ciocolata 12,5, crema de vanilie 12,5%, grasimi vegetale nehidrogenate, zahar, apa, drojdie, sirop de glucoza-fructoza, oua, unt, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasi si lecitina de soia, lapte praf, sare iodata, arome.
Respectand cu strictete stravechea reteta a covrigeilor de Buzau si adaugand cu pricepere savoarea celor mai alese ingredient si mirodenii sunt scosi de la cuptor Covrigeii de Boromir. Acestia sunt obtinuti din faina alba de grau, apa, grasimi vegetale nehidrogenate, zahar si drojdie. 
Painea Boromir este obtinuta din diverse tipuri de faina Boromir, gama cuprinzand o varietate larga de produse: paine, painici, baghete, specialitati, paine ambalata, paine traditionala.
Pastele fainoase, sunt produse natural, cu rol benefic asupra bunei functionari a organismului. Produsele sunt paste din grau dur in totalitate, care la fierbere nu lasa sediment, nu se lipesc, pastrandu-si culoarea galben aurie si aspectul sticlos.
Calitatea piscoturilor Boromir este garantata de ingredientele 100% naturale si proaspete.Pentru a prepara savurosul desert italian Tiramisu, Boromir ofera celor mai pretentiosi oaspeti piscoturi delicate si fine.
Produsul este oferit fie la pachete moderne de 200g, 400g , 500g sau la cutii de 2,5 kg, facandu-l ideal pentru reteaua de hoteluri si restaurante .
Boromir pune la dispozitia clientilor sai o gama diversificata de faina superioara si integrala. Gama cuprinde faina specializata pentru patiserie si panificatie: faina pentru cozonac, pentru paine si produse de panificatie, faina integrala.
1.4. Clientii
Beneficiarii produselor pe piata interna sunt societatile comerciale care utilizeaza produsele fie in procesele proprii de productie (cofetarii, patiserii, restaurante), fie pentru comercializare directa in aceeasi forma, institutii bugetare si consumatorii directi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unui Sistem de Management al Calitatii in Cadrul unei Organizatii.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.boromir.ro/despre-boromir
2.Olaru, Marieta,Managementul calitatii. Concepte si principii de baza, Bucuresti, Editura ASE, 1999
3. Titu, M., Oprean,Managementul calitatii,Editura Universitatii din Pitesti, Pitesti, 2007
4. Seria de standarde ISO 9000


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!