Implementarea unui sistem de management al calității în cadrul unei organizații

Cuprins licență Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea organizației 2
1.1. S.C. Boromir Prod S.A. 2
1.2. Organigrama S.C.Boromir Prod S.A 3
1.3. Descrierea produselor furnizate 3
1.4. Clienții 4
Capitolul 2. Abordarea teoretică a Sistemului de Management al Calității 4
2.1. Elemente teoretice 4
Capitolul 3. Managementul Calității în organizația S.C.Boromir Prod S.A. 9
3.1. Declarația de politică în domeniul calității 9
3.2. Procese identificate în cadrul organizației 11
3.3. Harta proceselor 13
3.4. Documentația Sistemului de Management al Calității 13
3.4.1. Elaborarea Manualului Calității 14
3.4.2. Elaborare a procedurilor Sistemului de Management al Calității și a instrucțiunilor de lucru 15
3.4.3. Înregistrările calității 16
Capitolul 4. Studiu de caz:Elaborarea procedurii “Analiza comenzii/contractului” cod:PO-Boromir-21 17
Bibliografie 36


Extras din licență Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea organizației
1.1. S.C. Boromir Prod S.A.
Societatea comercială Boromir Prod S.A s-a înființat în anul 1994 la Râmnicu Vâlcea.Obiectul principal de activitate îl constituie achiziția,prelucrarea cerealelor,precum și valorificarea superioară a făinurilor prin secțiile proprii de panificație și patiserie.
Născută în respectul tradiției,dar cu o perspectivă modernă asupra acestui domeniu,atât de vechi și totuși atât de puțin exploatat,compania Boromir,s-a dezvoltat și și-a diversificat activitatea oferind pieței atât produse tradiționale,cât și produse noi,de care piața românească avea nevoie. 
Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morărit are o pondere de 55%, urmată de cea de dulciuri şi prăjituri care deţine 20%, apoi de divizia de panificație cu o pondere de 15% iar restul activităţilor sunt reprezentate de magazine, distribuţie şi benzinării care acoperă 10% din afaceri. 
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pieţei şi pentru a răspunde cât mai bine exigenţelor clienţilor, societatea si-a dezvoltat şi diversificat activitatea pentru ca, îmbinând inovaţia cu tradiţia, să ofere produse care să satisfacă cele mai înalte standarde de calitate, sănătate şi siguranţă.
Produsele obținute de către societate sunt:
-cozonaci
-croissante
-cornulete
-covrigi
-pâine și specialități
-paste fainoase
-piscoturi
-blaturi de tort
-făină
1.2. Organigrama S.C.Boromir Prod S.A 
1.3. Descrierea produselor furnizate
Cozonacii Boromir sunt produși cu ajutorul unor procedee și echipamente moderne,dar care păstrează caracterul tradițional al procesului,pentru ca fiecare cozonac să aducă spiritul și bucuria specifice sărbătorilor.Savoarea și aroma lor sunt date atât de calitatea ingredientelor,cât și de timpul dedicat preparării. 
Cozonacul tradițional cu nucă reprezintă produsul tradițional românesc obținut din făină albă de grâu, apă, zahăr, drojdie, umplutură 38% .
Croissantele cu ciocolată se obțin din:făină albă de grâu, cremă ciocolată 12,5, cremă de vanilie 12,5%, grăsimi vegetale nehidrogenate, zahăr, apă, drojdie, sirop de glucoză-fructoză, ouă, unt, emulgatori: mono şi digliceride ale acizilor graşi şi lecitină de soia, lapte praf, sare iodată, arome.
Respectând cu strictețe străvechea rețetă a covrigeilor de Buzău și adăugând cu pricepere savoarea celor mai alese ingredient și mirodenii sunt scoși de la cuptor Covrigeii de Boromir. Aceștia sunt obținuți din făină albă de grâu, apă, grăsimi vegetale nehidrogenate, zahar si drojdie. 
Pâinea Boromir este obţinută din diverse tipuri de făină Boromir, gama cuprinzând o varietate largă de produse: pâine, pâinici, baghete, specialităti, pâine ambalată, pâine traditională.
Pastele făinoase, sunt produse natural, cu rol benefic asupra bunei funcționări a organismului. Produsele sunt paste din grâu dur în totalitate, care la fierbere nu lasă sediment, nu se lipesc, păstrându-si culoarea galben aurie şi aspectul sticlos.
Calitatea pișcoturilor Boromir este garantată de ingredientele 100% naturale şi proaspete.Pentru a prepara savurosul desert italian Tiramisu, Boromir oferă celor mai pretențioși oaspeți pișcoturi delicate şi fine.
Produsul este oferit fie la pachete moderne de 200g, 400g , 500g sau la cutii de 2,5 kg, făcându-l ideal pentru rețeaua de hoteluri si restaurante .
Boromir pune la dispoziția clienților săi o gamă diversificată de făină superioară şi integrală. Gama cuprinde făină specializată pentru patiserie şi panificație: făină pentru cozonac, pentru pâine şi produse de panificație, făină integrală.
1.4. Clienții
Beneficiarii produselor pe piaţa internă sunt societăţile comerciale care utilizează produsele fie în procesele proprii de producţie (cofetării, patiserii, restaurante), fie pentru comercializare directă în aceeaşi formă, instituţii bugetare şi consumatorii direcţi.


Fisiere în arhivă (1):

  • Implementarea unui Sistem de Management al Calitatii in Cadrul unei Organizatii.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.boromir.ro/despre-boromir
2.Olaru, Marieta,Managementul calităţii. Concepte şi principii de bază, Bucureşti, Editura ASE, 1999
3. Ţîţu, M., Oprean,Managementul calităţii,Editura Universităţii din Piteşti, Piteşti, 2007
4. Seria de standarde ISO 9000


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!