Implementarea unui Sistem Integrat Calitate-Mediu - Studiu de Caz Realizat la SC Petrotel-Lukoil SA

Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul I
Standardizarea Internationala in domeniul Managementului Calitatii
Standardizarea reprezinta activitate de elaborare si implementare a unor documente de referinta (standarde), continand solutii ale problemelor tehnice si comerciale, referitoare la procese si la rezultatele acestora, avand un caracter repetitiv in relatiile dintre partenerii economici, stiintifici, tehnici si sociali. Scopul principal al standardizarii reprezinta facilitatea desfacerii normale a activitatilor in toate domeniile economiei, atat pe plan mondial, cat si la nivel regional si international.
In opinia lui E. Wurster : ,, Standardizarea urmareste eliberarea omului de munca de rutina, care reprezinta un abuz la adresa capacitatii sale de gandire "
1.1. Standardizarea internationala o necesitate
1.1.1. Scurt Istoric
Existenta unor standarde neamortizate pentru domenii similare, in diferite tari sau regiuni geografice, a fost recunoscuta inca de la inceputul secolului XX-lea ca reprezentand o bariera tehnica in calea realizarii produsului finit(marfa) pentru comercializarea internationala. Dar si aprovizionarea pentru firma reprezenta tot dificultati (incompatibilitatea partilor de asamblare sau a instalatiilor folosite). Standardizarea internationala a aparut ca urmare a preocuparilor de inlaturare a acestor bariere, in scopul facilitarii schimbului de produse, servicii si informatii dintre tari.
Primele standarde internationale au fost elaborate in domeniul electrotehnic de catre Comisia Electrotehnica Internationala (CEI), infiintata in anul 1906. Un pas important in dezvoltarea cooperarii in materie de standardizare s-a realizat prin infiintarea, in anul 1926, a Federatiei Internationale a Asociatiilor Nationale de Standardizare ( ISA) ca succesoare a acestei federatii, in anul 1946 a fost creata Organizatia Internatinala de Standardizare (ISO).
1.1.2. Importanta Standardizarii Internationale
In contextul economic actual, importanta standardizarii internationale a crescut din cel putin urmatoarele considerente:
o Progresul inregistrat in liberalizarea comertului:m prezent, economiile de piata favorizeaza diversificarea surselor de aprovizionare, extinderea pietelor de desfacere. in aceste conditii, standardele internationale pot servi la asigurarea unui limbaj comun intre partenerii comerciali din diferite tari;
o Interconectarea sectoarelor: activitatile desfasurate intr-un anumit domeniu depind tot mai mult de alte sectoare. La realizarea si comercializarea multor produse participa un numar important de intreprinderi. Pe de alta parte, in conditiile cresterii exigentelor societatii, produsele si procesele nepoluante devin preocupari comune;
o Dezvoltarea sistemelor globale de comunicatii: industria computerilor ofera un bun exemplu de tehnologie care necesita o standardizare rapida si progresiva la nivel mondial. Sistemul Deschis de Interconectare al ISO constituie cea mai cunoscuta serie de standarde internationale din acest domeniu. Compatibilitatea dintre sistemele de comunicatii incurajeaza concurenta loaiala intre producatori si, in acelasi timp, ofera optiuni reale pentru utilizatori deoarece constituie un puternic catalizator al inovatiei, al imbunatatirii productivitatii si dimunuarii costurilor;
o Necesitatea unor standarde globale pentru noile tehnologii: in multe domenii apar tehnologii noi, ca de exemplu: protectia mediului, constructii, materiale complexe etc, domenii in care standardizarea este necesara pentru definirea tehnologiei si acumularea de cunostinte de baza corespunzatoare;
o Facilitatea programelor de restructurare a tarilor in curs de dezvoltare: standardizarea este considerata ca reprezentand o conditie fundamentala pentru asigurarea succesului politicilor economice din tarile respective, pentru cresterea capacitatii lor de export, a competitivitatii produselor pe pietele externe. 
Consumatorii au mai multa incredere in produsele si serviciile care sunt conforme cu standardele internationale. Aceasta conformitate poate fi demonstrata de catre producator prin documentele emise de acesta sau pe baza documentelor emise de organisme neutre, autorizate in acest scop.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unui Sistem Integrat Calitate-Mediu - Studiu de Caz Realizat la SC Petrotel-Lukoil SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!