Implementarea unui Sistem Logistic Performant la SC Bradet SRL

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
,, Conceptul de logistica a fost utilizat pentru prima data in domeniul militar. Logistica era privita ca o parte a artei razboiului, definind partea practica a artei de a misca trupele." Mai tarziu, logistica a capatat o importanta deosebita si in domenii precum cel economic si cel social. 
Desigur, astazi exista o multitudine de definitii pentru termenul "logistica", poate una dintre cele mai reprezentative fiind aceea ca "logistica este managementul (gestionarea) fluxului de marfuri intre punctul de origine si punctul de destinatie, in scopul de a satisface cerintele clientilor sau a corporatiilor. Putem spune ca logistica este aplicarea celor 7P: cantitatea potrivita a produsului potrivit, la timpul potrivit, de calitate potrivita, la costurile potrivite, la locul potrivit, clientului potrivit." 
Prin prezenta lucrare am incercat sa subliniez rolul deosebit de important al sistemului logistic in cadrul unei societati comerciale agroalimentare, si anume SC Bradet SRL. Am incercat sa analizez cat mai bine activitatea intreprinderii si sa surprind anumite elemente ce lipsesc pentru a face din sistemul logistic al societatii unul performant care sa imbunatateasca activitatea firmei si care sa ii asigure un statut de competitor pe piata laptelui si a produselor lactate. 
In primul capitol al lucrarii mele am inceput prin a face o mica sinteza si analiza asupra sectorului laptelui si produselor lactate din Romania. In partea a doua a capitolului am prezentat principalele aspecte ale rezultatelor negocierii dintre Romania si Uniunea Europeana specifice sectorului.
In al doilea capitol al prezentei lucrari am inceput prin a face o scurta prezentare generala a SC Bradet SRL, urmand ca, mai apoi sa analizez evolutia activitatii firmei impreuna cu nivelul indicatorilor de performanta economico-financiara de-a lungul perioadei 2009-2011. In partea a doua a capitolului 2, am incercat sa surprind cele mai importante aspecte ale logisticii imtreprinderii, prin analiza tuturor activitatilor din cadrul sistemul logistic al societatii: asigurarea cu materii prime si resurse materiale necesare, transportul, depozitarea si stocarea, precum si fluxul informational.
In ultimul capitol al acestei lucrari am prezentat ideile mele pentru a imbunatati sistemul logistic al societatii precum si efectele implementarii acestor idei asupra veniturilor si cheltuielilor societatii pe parcursul viitorilor 3 ani, respectiv perioada 2012-2014.
Capitolul 1. Caracterizarea Sectorului Produselor Lactate din Romania
Sectorul lapte si produse lactate este unul dintre cele mai importante din agricultura Romaniei. "Laptele ofera, prin compozitia lui complexa si calitatea nutritiva, elementele necesare unei alimentatii aproape complete si echilibrate a populatiei, fiind un produs indispensabil mai ales in hrana copiilor, persoanelor in varsta, bolnave si a celor care muncesc in medii toxice." Usurinta in utilizarea laptelui si produselor lactate pentru prepararea meselor, continutul in proteine, nivelul ridicat in digestibilitate al preparatelor fermentate (datorita continutului in acid lactic), raportul avantajos intre valoarea nutritiva si pretul produsului constituie premise sigure pentru o evolutie ascendenta a consumului de lapte si produse lactate.
1.1 Particularitatile filierei laptelui si produselor lactate
Principalele caracteristici ale filierei acestui produs sunt cel putin urmatoarele:
o Productia de lapte este oscilanta, cu diferente relativ mari intre cantitatile livrate vara si iarna, desi tara noastra detine suprafete insemnate de pasuni si fanete naturale (33% din terenul agricol). Dispersia accentuata a efectivelor de vaci si a productiei pe un numar mare de gospodarii implica dificultati constante pe toata perioada anului;
o Zonele traditionale de producere a laptelui sunt, in general, cele de deal si munte;
o Cererea pentru lapte, precum si exigentele din ce in ce mai ridicate privind calitatea produselor lactate este, in general, uniforma pe tot parcursul anului, remarcandu-se insa cereri nesatisfacute in timpul sezonului rece, cand oferta de lapte este mai scazuta;
o Consumul cel mai ridicat de lapte este semnalat, in special, in marile centre urbane, care, in general, sunt departate teritorial de zonele de productie;
o Canalele de distributie prin care acest produs alimentar ajunge la consumator sunt diferite. Cel mai important din punct de vedere al volumului fluxului de lapte il reprezinta vanzarile pe piata libera si autoconsumul. Din acest punct de vedere se poate face precizarea ca aproximativ 65% din productia de lapte este valorificata prin acest sistem. 
Un alt mod de valorificare este distributia prin reteaua magazinelor cu amanuntul si en-gros. Aceasta presupune colectarea laptelui de la producatori prin punctele si centrele de colectare si apoi procesarea industriala in unitati specializate. Prin acest canal se valorifica insa, din pacate, aproximativ 20% din productia de lapte a tarii.
Principalele etape ale filierei laptelui sunt:
Agricultura - cresterea vacilor de lapte reprezinta o ocupatie de baza in zonele rurale si montane asigurand stabilitate fortei de munca, precum si venturi ritmice crescatorilor. De asemenea, permite valorificarea superioara a furajelor obtinute pe suprafete furajere in sistem natural (pasuni naturale). In aceasta prima veriga a filierei, principalii agenti economici care isi desfasoara activitatea de producere a laptelui sunt: gospodariile individuale, fermele familiale, asociatiile si societatile agricole precum si societatile comerciale. 
Colectarea - reteaua de colectare formata din puncte si centre de colectare este cea mai vulnerabila veriga din cadrul filierei laptelui. In general, se opereaza cu cantitati mici, in cadrul fluxului laptelui de la producator la procesator, ceea ce presupune costuri suplimentare legate de transport. In multe zone, aceste centre de colectare nu dispun de suficiente instalatii de racire a laptelui.
Procesarea industriala a laptelui materie prima este urmatoarea veriga a filierei, unde laptele este transformat in produse lactate destinate consumului uman. Cei care opereaza in acest stadiu sunt agentii economici cu capital privat si mixt. De semnalat este ponderea scazuta a laptelui preluat si procesat (de numai 21% din productia totala), ceea ce a condus la diminuarea productiei de produse lactate procesate, cu peste 50%.
Comercializarea reprezinta punctul final al filierei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unui Sistem Logistic Performant la SC Bradet SRL.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prin apasarea pe butonul “Descarca acum” declar ca am citit, inteles si agreat termenii si conditiile.
* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!