Implemetarea unei Platforme de E-Learning

Extras din licenta Cum descarc?

DETALII
1. PRECIZARI SI DATE INITIALE:
Desi exista numeroase definitii posibile pentru termenul de e-learning, o varianta acceptabila in limba romana poate fi urmatoarea: Educatie bazata pe tehnologiile Internet si Web, folosite ca: 
- mediu colaborativ de instruire, 
- mediu de comunicare profesori-studentii si studenti-studenti,
- mediu de administrare cursuri & evaluare studenti.
Cursurile sunt stocate pe un calculator intr-o forma electronica; se foloseste un navigator(browser) uzual pentru Internet; materialele de invatare sunt prezentate intr-o forma multimedia - prin imbinare de text, sunet, imagine si chiar scurte filme - si in modul hyperlink.
In acest context, sarcina diplomandului este sa studieze solutii tehnice posibil de utilizat pentru desfasurarea unui invatamant e-learning in ATM. Mai concret se cere:
- Sa se efectueze o analiza detaliata privind cunoasterea si administrarea unui sistem de e-learning la nivelul unei entitati universitare. 
- Sa se studieze posibilitatile de implementare, adaptare si imbunatatire a sistemelor de 
e-learning existente pe piata (de preferinta solutii open source si free); se vor aduga solutii privind asigurarea securitatii, specifice instruiri in sistemul national de aparare.
- Se se intocmeasca un manual care va descrie modalitatile de implementare a cursurilor universitare intr-un sistem de e-learning precum si a modalitatilor de punere la zi si de utilizare a sistemului de e-learning. 
- Se vor studia mijloace/instrumente software pentru crearea de continut educational si se va exemplifica pe un curs al catedrei.
1.Probleme privind conceptul de e-learning
1.1.Introducere
In ultima vreme se vorbeste tot mai mult despre noua economie, care este bazata pe tehnologia IT precum si de faptul ca societatea umana trece intr-o noua faza denumita Societatea Cunoasterii sau Societatea Informationala.Trecerea la Societatea cunoasterii reprezinta o noua economie in care procesul de inovare (capacitatea de a asimila si converti cunoasterea noua pentru a crea noi servicii si produse) devine determinant.Inovarea, in societatea cunoasterii, urmareste a imbunatati productivitatea, nu numai productivitatile clasice in raport cu munca si capitalul, ci si productivitatile noi in raport cu resusrsele energetice si materiale naturale, cu protectia mediului.
Intr-un raport al Comisiei Comunitatilor Europene din anul 2001 se arata ca pentru a obtine beneficii din noua economie sunt necesare un Internet din ce in ce mai performant si reforme structurale adecvate in societate, aministratie si economie. Influenta Internetului ca piata in societatea informationala si recunoasterea importantei valorii bunurilor (activelor, assets) intangibile, in special cunoasterea, reprezinta caracteristici ale noii economii. Richard Boulton caracterizeza astfel diferenta dintre vechea si noua economie: in prima conteaza bunurile tangibile, in a doua, activele intangibile care creaza valoare. Intangibilul este nematerial, greu de descris si mai ales de cuantificat si masurat. Activul (bunul) intangibil are valoare si creaza valoare.
In acest context, al noii economii, nevoia de instruire continua a propriilor angajati devine o conditie esentiala de supravietuire si dezvoltare a oricarei intreprinderi. Instruirea continua este privita ca o conditie necesara mentinerii statusului profesional al specialistului in orice organizatie.Una din modalitatile de instruire continua o reprezinta si invatamantul virtual sau e-learning.Acesta este reprezentat de interactiunea dintre procesul de predare/invatare si tehnologiile informationale - ICT (Information and Communication Technology).Materiale educationale electronice au devenit o veritabila sursa bibliografica si imagistica pentru prezentarea lectiilor sau pregatirea temelor, profesorii fiind antrenati in module de pregatire speciala in domeniul ICT. La nivel mondial, exista tot mai multe institutii educationale care functioneaza exclusiv prin intermediul Internetului, oferind fie un ciclu complet de invatamant, fie cursuri de specializare adresate unei palete foarte largi de utilizatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implemetarea unei Platforme de E-Learning.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!