Implimentarea Metodelor Manageriale Performante in Cadrul Intreprinderilor de Comert in Baza Consumcoop Mereni

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
Capitolul 1. Definirea si importanta managementului organizatiei 5
1.1. Conceptualizarea managementului 5
1.2. Importanta si tipurile functiilor sistemului de management 8
1.3. Managementul performant in organizatiile de comert 24
Capitolul 2. Evoluarea economico-financiara a CONSUMCOOP Mereni 34 
2.1. Caracteristica generala a CONSUMCOOP Mereni 34
2.2. Analiza rezultatelor economico-financiare a activitatii CONSUMCOOP Mereni 36
Capitolul 3. Eficientizarea procesului de management in cadrul CONSUMCOOP Mereni 50
3.1. Metode si tehnici generale de conducere practicate la intreprindere 50
3.2.Implimentarea metodelor managementului performant in cadrul CONSUMCOOP Mereni 55
CONCLUZII 61
BIBLIOGRAFIE 64
ANEXE 65


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Peter Drucker considera ca managementul este echivalent cu ,,persoanele de conducere", termenul de ,,management" fiind doar un eufemism pentru ,,sef" ,,Principala si poate singura sarcina a managementului este de a mobiliza energiile unitatii economice pentru indeplinirea sarcinilor cunoscute si definite", iar testul reusitei, sustine Drucker, consta in ,,obtinerea unei eficiente ridicate si adaptarea la modificarile din exterior".
Managementul stiintific consta in "aplicarea legitatilor, conceptelor, metodelor si tehnicilor puse la dispozitie de stiinta managementului in practica sociala".
Situatiile diverse si complexe cu care managerii se confrunta impun din partea managerilor si un aport creativ, ceea ce face ca de multe ori ei sa aduca inovatii importante, dezvoltand si imbogatind stiinta manageriala, fara a constientiza acest lucru. 
In rezolvarea problemelor, managerii trebuie sa indeplineasca, in combinatii diferite (dupa nivelul ierarhic pe care se situeaza) functiile de baza ale managementului: planificarea, organizarea, conducerea (coordonarea sau leadership-ul) si controlul.
Indeplinirea acestor functii de baza presupune cumulul unor comportamente sau set de roluri manageriale.
Fiecare functie in parte presupune prezenta unei combinatii de roluri, iar importanta relativa a diferitelor roluri variaza in functie de nivelul ierarhic pe care se situeaza managerul si de functia indeplinita la un moment dat.
Pentru a pune in evidenta actualitatea pro!cesului managerial in sistemul managementului intreprinderii e necesara sublinierea ca, spre deosebire de mecanismul, care caracteri!zeaza trasatura fundamentala a sistemului managementului unitatii economice si structura, care concretizeaza elementele componente ale acestui sistem si relatiile lor comune, procesul managerial ca-racterizeaza sistemul managerial in mod complet si complex.
Scopul lucrarii: de a determina caile de eficientizare a procesului managerial in cadrul intreprinderilor de comert.
Obiectul cercetarii a servit intreprinderea cooperatista CONSUMCOOP Mereni.
Suportul metodologic si teoretico-stiintific a cercetarii l-au constituit lucrarile savantilor straini si autohtoni in domeniul managementului, rapoartele financiare intreprinderii pentru anii 2006-2008.
Lucrarea data este structurata din trei capitole: 
Primul capitol ,,Definirea si importanta managementului" cuprinde conceptualizarea, esenta si importanta teoriei manageriale. Caracteristica si tipologia functiilor manageriale.
Capitolul doi ,,Evoluarea economico-financiara a CONSUMCOOP Mereni" cuprinde caracteristica generala a intreprinderii si analiza economico-financiara a activitatii sale.
Capitolul trei ,,Eficientizarea procesului de management in cadrul CONSUMCOOP Mereni" este evidentiat rolul si caracterele conducerii in cadrul intreprinderilor de comert.
In concluzii au fost propuse modalitati de eficientizare a procesului managerial in cadrul intreprinderii analizate. Astfel teza cuprinde 64 de pagini, 20 surse bibliografice si 4 anexe.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implimentarea Metodelor Manageriale Performante in Cadrul Intreprinderilor de Comert in Baza Consumcoop Mereni.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!