Importanta crearii unei echipe de succes

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE  pag.3
CAPITOLUL I Rolul si importanta resurselor umane pag.6
1.1. Organizatiile si resursa umana  pag.6
1.2. Rolul resurselor umane pag.9
1.3. Caracteristici ale resurselor umane  pag.12
CAPITOLUL II Rolul liderului in asigurarea succesului muncii in echipa pag.14
2.1. Definitia liderului pag.14
2.2. Munca in echipa pag.19
2.3. Metode de obtinere a performantei  pag.22
CAPITOLUL III Studiu de caz. Compania Fieldstar SRL pag.31
3.1. Prezentarea FIELDSTAR SRL si a obiectului de activitate pag.31
3.2. Chestionare si analiza situatiei existente pag.35
CAPITOLUL IV Concluzii si propuneri  pag.48 
Bibliografie  pag.55
Anexe  pag.57


Extras din licenta Cum descarc?

Tema aleasa prezinta o importanta deosebita in domeniul managementului deoarece prezinta etapele necesare in modul de constituire si in motivarea echipelor.
Obiectivele principale urmarite au fost rolul si importanta resurselor umane si activitatea liderului in cadrul etapei de formare, precum si conditiile in care activitatea unei echipe poate duce la indeplinirea cu succes a obiectivelor.
In capitolul I, intitulat Rolul si importanta resurselor umane au fost prezentate notiuni teoretice despre organizatie, despre resursele umane din cadrul unei organizatii si rolul acestora, precum si despre elementele care le caracterizeaza. S-au aratat mai multe teorii de conducere a oamenilor din organizatie. Au fost definite mai multe categorii de personal, modul in care se poate face recrutarea indivizilor, identificarea posibilitatilor de atribuire a rolurilor din cadrul unei echipe, factorii de influenta in motivarea personalului.
Tot in primul capitol au fost analizate functiile resurselor umane necesare pentru a fi asigurata eficienta. Resursele umane au puterea de a introduce riscuri pentru ca gradul de motivatie nu este permanent. De remarcat este ca resursele umane sunt valoroase, greu de imitat sau de inlocuit.
In capitolul al II lea, intitulat Rolul liderului in asigurarea succesului muncii in echipa, au fost analizate trasaturile specifice liderului, calitatile, tipuri de lider si rolul acestuia. Au fost prezentate strategiile si factorii pe care un conducator al echipei trebuie sa-i aplice. Acesta trebuie sa tina cont de personalitati, cultura, structura, roluri. Liderii determina succesul echipei, dar o echipa de succes nu depinde doar de lider ci si de membrii ei, iar pentru rezolvarea sarcinilor si problemelor sunt necesare decizii.
Au fost identificati factorii de conduita ai unei echipe performante, aspectele negative de comportament si aspectele pozitive. Concluzia a fost ca succesul pe o perioada indelungata este asigurat prin concentrarea si devotamentul membrilor echipei.
Printre aspectele generale ale muncii in echipa generatoare de beneficii au fost enumerate caracteristicile atractive ale muncii, cresterea motivatiei, influentele din exterior, satisfactia muncii. Cu toate acestea s-a stabilit ca nu orice problema se poate rezolva prin aparitia unei noi echipe. Este necesar sa fie intrunite mult mai multe conditii specifice, care sa devina caracteristici de baza.
In capitolul al III lea se face prezentarea firmei alese pentru studiul de caz, compania Fieldstar SRL, adica se descriu pe scurt, obiectul de activitate al firmei, ofertele, partenerii, parcul logistic. Pentru atingerea obiectivelor mentionate se utilizeaza metoda cercetarii cantitative si calitative. Cercetarea are la baza un chestionar format din 12 intrebari care incearca sa defineasca aspecte referitoare la buna functionare a echipelor. In urma analizei raspunsurilor la intrebari se delimiteaza principalii factori de influenta din activitatea echipelor, sau principalele obstacole care trebuie inlaturate.
Capitolul al IV lea este reprezentat de concluzii si propuneri in urma analizelor facute pe baza intrebarilor din chestionare. Se delimiteaza obiectivele care se impun a fi explicite, pentru ca in functie de ele, rezultatele concrete pot varia destul de sensibil conform cu stilul de lucru al echipei. In cazul muncii care se impune a fi centrata pe fiecare angajat, vor ramane la alegerea echipei sarcina si alte activitati de realizat.
In acest ultim capitol se mai mentioneaza aspecte organizatorice pentru implementarea unor propuneri in vederea eficientizarii echipelor si actiuni strategice ale liderilor.Capitolul I. Rolul si importanta resurselor umane
1.1. Organizatiile si resursa umana
Cu totii facem parte din diverse organizatii, in cadrul carora interactionam zilnic cu alte persoane si zilnic luam decizii cu privire la activitatile noastre personale dar si la indeplinirea functiilor ce ne sunt atribuite. Un individ nu ar putea supravietui prea mult de unul singur, de aceea, se asociaza cu alti oameni pentru a face fata provocarilor si pentru a administra mai rational resursele obtinute si pentru a gasi siguranta si sprijin emotional in perioadele de vulnerabilitate. Asocierea si interactiunea indivizilor (care au facilitat invatarea, cooperarea, coordonarea) au permis progresul extraordinar din stiinta si cunoastere ce caracterizeaza societatea moderna, o societate a organizatiilor.
Organizatia este o forma rationala, institutionalizata, de interactiune a unui grup de persoane, justificata de interesul sau pretextul atingerii unui scop comun, aceasta producand mai bine si mai eficient ceea ce indivizii ar produce singuri, neorganizat. Comportamentul organizational se refera la studiul comportamentului uman in cadrul unei organizatii si implica intelegerea, predictia si controlul comportamentului uman in organizatii.


Fisiere in arhiva (1):

 • Importanta crearii unei echipe de succes.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

- Dochia Cristina, Avantajele si riscurile muncii in echipa, articol www.campuscluj.ro, 7 noiembrie 2013, accesat pe data de 28.04.2016
- Ioan Carmen, Rolul si importanta resursei umane in cadrul organizatiilor, articol www.scribd.com, 01.05.2011, pag.1, accesat pe data de 30.04.2016
- Harmon, S.W. & Hirumi, A., A systemic approach to the integration of interactive distances learning into education and training, 1996
- Ken Blanchard, Alan Randolph, Peter Grazier, Cum sa formezi echipe de succes, Editura Meteor Press, Bucuresti, 2008
- Maxwell C. John, Cele 21 de legi supreme ale liderului, Editura Amaltea, Bucuresti, 2002
- Michael A. West, Lucrul in echipa - Lectii practice, Editura Polirom, Iasi, 2005, pag. 133,223
- Neculau Adrian, Dinamica grupului si a echipei, Editura Polirom, Iasi, 2007
- Pastor Ioan, Resursele umane-elemente strategice ale organizatiilor, Revista de Antreprenoriat transilvan, nr.3/2010
- Raboca, Horia Mihai, Teorie si comportament organizational, Note de curs. Universitatea Bucuresti, 2010, pag.4
- Robbins, S.P., Organizational Behavior. Concepts, Controversies, Applications., Prentice-Hall International, Inc. New Jersey,1998
- Roscov Mihaela, Importanta resurselor umane, Tribuna Economica, 19.11.2011
- Rupert Eales-White, Cum sa formezi echipe eficiente, Traducerea: Daniela-Cristina Nataletu, Editura All Beck, Bucuresti, 2004 pag.111
- Spiegel, J. & Torres, C., Manager's Official Guide to Team Working New Jersey, Wiley, 1994
- Tichy, N.M, E. Cohen, Liderul sau arta de a conduce, Editura Teora Bucuresti, 2000 Surse de internet:
- www.belbin.com - Informatii oficiale despre lucrarile lui Meredith Belbin 
- www.businessballs.com - Informatii despre resursele de invatare 
- www.documents.tips - Munca in echipa, element generator de performante 
- www.teamwork.ac.uk/MGS_teamwork_tutoring_draft_manual.pdf Levin, P. si Kent, I. (2001). Manual provizoriu despre indrumarea muncii in echipa: 28 de intrebari si raspunsuri pentru profesorii care se ocupa de munca in echipa in universitati
- www.polirom.ro - Lucrul in echipa. Lectii practice.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!