Importanța planului de afaceri pentru finanțarea start-up-urilor

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere. 3
Capitolul I. Planul de afaceri .4
1.1 Sfaturi menite pentru ajutorul creionării planului de afacere .4
1.2 Importanța planului de afaceri .9
Capitolul II. Despre start-up-uri .13
Capitolul III.Etapele înfințării unu start-up .18
3.1 Cadrul legal de înfințare a unui start-up .18
3.2 Stabilirea obecyului de activitate .20
3.3 Rezervarea denumrii societății .21
3.4 Stabilirea sediului social .21
3.5 Actul constitutiv .22
3.6 Înregistrarea la Registrul Comerțului.26
3.7 Aviza și autorizații de funcționare .27
Capitolul IV. Analiza pieței concurențiale .29
4.1 Produsul.29
4.2 Analiza cererii .30
4.3 Analiza ofertei .31
4.4 Activitatea de promovare.32
Capitolul V. Planul de afacere.33
5.1 Date de identificare a firmei.33
5.2 Conducerea si personalul societății.34
5.3 Previzionarea proiectului pentru care se solicită finanțare.35
5.4 Date privind piața potențială și promovarea produselor.44
5.5 Presupuneri si riscuri considerate in elaborarea proiectului.47
Concluzii.48
Contribuții personale.50
Bibligrafie.51
Anexe.52
Anexa 1. Descrierea investiției.52
Anexa 2. Previzionarea profiturilor.53


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
În această lucrare, va fi prezentată activitatea de demarare a unei afaceri, prin înfiinţarea unui IMM, ce va avea forma juridică de S.R.L. – D. Obiectul de activitate al firmei, conform CAEN, va fi creşterea păsărilor, mai exact, creşterea prepeliţelor. Am ales această categorie de păsări, pentru a-mi satisface o dorinţă din copilărie. Când aveam vârsta de 7 ani, părinţii mei au crescut o perioadă de timp un număr de aproximativ 50 de prepeliţe, pentru gospodărie. Încă de pe atunci am fost atras de aceste păsări, dorindu-mi ca într-o zi să îmi deschid propria crescătorie de prepeliţe. Decizia asupra unei crescătorii a fost luată după o analiză a tuturor elementelor, atât pro cât şi contra, cum ar fi: calităţile deosebite ale ouălelor de prepeliţă şi popularitatea tot mai crescută de care se bucură, cererea mare de pe piaţă, investiţia scăzută şi spaţiul mic în care pot fi crescute aceste păsări. 
Pentru aceasta, am ales elaborarea unui plan de afaceri pentru a putea determina care sunt etapele şi resursele necesare demarării afacerii, pentru a stabili un plan de acţiune. 
În prima parte a acestei lucrări puteţi găsi explicaţii despre ceea ce înseamnă un plan de afaceri și cât de important este acesta pentru un start-up. În capitolul 2 puteţi afla ce este IMM-ul, care este definiţia acestuia conform A.I.P.P.I.M.M., de ce a fost adoptată o nouă definiţie, care este utilitatea ei, şi cum poate fi aceasta aplicată. Tot de aici vă puteţi informa cu privire la îmbunătăţirea accesului la capital, obţinerea statutului de întreprindere, determinarea pragurilor pentru determinarea categoriei în care se află întreprinderea (microîntreprindere, întreprindere mică, sau mijlocie), şi altele. 
În continuarea capitolului prezentat anterior pot fi găsite date referitoare la cadrul legal de înfiinţare al unui IMM, dar şi la stabilirea tuturor paşilor necesari de parcurs în vederea înfiinţării unui IMM.
În capitolul 4, este prezentată o analiză a pieţei. Aici vor fi descrise produsele ce urmează a fi comercializate de către întreprindere, vor fi stabiliţi potenţialii clienţi şi potenţialii concurenţi. În încheierea capitolului este prezentată activitatea de promovare a crescătoriei de prepeliţe. 
Ultimul capitol cuprinde planul de afacere propriu-zis. 
Pentru realizarea proiectului am cules informaţii din cărţi de specialitate, de pe site-uri specializate şi din legislaţia în vigoare.
Capitolul I. 
Planul de afaceri
Planul de afaceri este primul pas spre o poveste de succes. Planificând afacerea, putem să stabilim o viziune, care ne va ghida spre obţinerea unor obiective îndrăzneţe.
Majoritatea afacerilor falimentează pentru că nu au un management strategic, un manager care să poată să aibă o imagine de ansamblu, atât a afacerii, cât şi a mediului în care aceasta acţionează, iar aceasta imagine o formezi printr-un plan de afaceri bine structurat.
Scrierea unui plan de afaceri poate părea complicată si consumatoare de resurse, dar existența unui plan de afacere bine structurat si documentat este crucială pentru supraviețuirea si dezvoltarea unei afaceri.
Planul de afaceri, în special secţiunea dedicată informaţiilor financiare, este un document care trebuie actualizat periodic, nu doar anual. Se recomandă o revizuire a sa o dată pe lună, prilej cu care se pot completa valorile reale obţinute pentru vânzări şi cheltuieli, şi se pot compara cu valorile previzionate. În această manieră, estimările viitoare vor fi corectate pe parcurs.
Analiza situaţiilor financiare este importantă şi pentru a face un studiu comparativ între diferite componente ale situaţiilor financiare, între situaţii de-a lungul timpului, şi, de ce nu, între valorile pentru diverse companii care activează în acelaşi domeniu. Se poate dovedi utilă compararea lichidităţii, profitabilităţii şi a gradului de îndatorare cu nivelul mediu din industrie.
Dacă planul de afaceri este creat pentru a atrage investitorii sau obţinerea unui împrumut, se recomandă includerea unui istoric al situaţiei financiare. Acesta reprezintă un rezumat al afacerii din faza de start până în prezent, la care se pot anexa câteva documente suplimentare, ca de exemplu: situaţiile financiare, lista activelor şi a pasivelor. De asemenea, cu ajutorul unor programe software pot fi realizate grafice care scot în evidenţă valorile financiare (istoricul vânzărilor, previziunile veniturilor pentru următorii ani).
Deşi pare dificil, totusi nu trebuie neglijată această componentă de bază a planului de afaceri, pentru că fără ea şansele să convingeţi un investitor se reduc. 
1.1 Sfaturi menite pentru ajutorul creionării planului de afacere.
a) Adaptarea planului de afacere în funcție de audiența vizată
Punctul de plecare al oricărui plan de afacere este audiența: Cine va citi planul de afacere? Care este scopul planului de afacere: de a obține un credit, de a atrage un investitor, de a atrage un nou partener în afacere? Deși elementele cheie și previziunile financiare ramân aceleași indiferent de audiența căreia i se adresează, planul de afaceri trebuie adaptat în funcție de nevoile și așteptările fiecărui grup ținta: de exemplu un investitor privat va fi mai interesat să vadă cum iși va recupera investiția inițială și care va fi profitul său in timp ce un bancher va urmări dacă există elemente care să sugereze ca vă permiteti să achitați împrumutul oferit de către bancă.


Fisiere în arhivă (1):

  • Importanta Planului de Afaceri pentru Finantarea Start-up-urilor.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. www.pentalabbs.com/tag/consultanta-startup-uri
2. Butler David – Planificarea afaceri-Ghid de start, Editura Bic All, Bucuresti 2006, pag 2, prg 1
3. www.tribunaeconomica.ro
4. www.pentalabbs.com/tag/planul-financiar
5. Fragment di articolul 2 al anexei din recomandarea 361/2013/CE
6. Direcția Implementare Programe pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii – Definiție IMM
7. Legea 31/1990
8. Ordonanța de urgență 6/2011
9. http://lege5.ro/Gratuit/gm4tenrwga/procedura-din-13032014-verificarea-disponibilitatii-firmei-emblemei
10. Legea 26/1990
11. http://www.onrc.ro
12. Legea 230/2007
13. www.avocat-firme.info
14. www.turismbaile1mai.com/totuldespreouadeprepelita.html 
15. www.agroland.ro 
16. www.prepelite-eco.ro 
17. www.fermaprepelite.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!