Importanta Planului de Afaceri pentru Finantarea Start-up-urilor

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere. 3
Capitolul I. Planul de afaceri .4
1.1 Sfaturi menite pentru ajutorul creionarii planului de afacere .4
1.2 Importanta planului de afaceri .9
Capitolul II. Despre start-up-uri .13
Capitolul III.Etapele infintarii unu start-up .18
3.1 Cadrul legal de infintare a unui start-up .18
3.2 Stabilirea obecyului de activitate .20
3.3 Rezervarea denumrii societatii .21
3.4 Stabilirea sediului social .21
3.5 Actul constitutiv .22
3.6 Inregistrarea la Registrul Comertului.26
3.7 Aviza si autorizatii de functionare .27
Capitolul IV. Analiza pietei concurentiale .29
4.1 Produsul.29
4.2 Analiza cererii .30
4.3 Analiza ofertei .31
4.4 Activitatea de promovare.32
Capitolul V. Planul de afacere.33
5.1 Date de identificare a firmei.33
5.2 Conducerea si personalul societatii.34
5.3 Previzionarea proiectului pentru care se solicita finantare.35
5.4 Date privind piata potentiala si promovarea produselor.44
5.5 Presupuneri si riscuri considerate in elaborarea proiectului.47
Concluzii.48
Contributii personale.50
Bibligrafie.51
Anexe.52
Anexa 1. Descrierea investitiei.52
Anexa 2. Previzionarea profiturilor.53


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In aceasta lucrare, va fi prezentata activitatea de demarare a unei afaceri, prin infiintarea unui IMM, ce va avea forma juridica de S.R.L. - D. Obiectul de activitate al firmei, conform CAEN, va fi cresterea pasarilor, mai exact, cresterea prepelitelor. Am ales aceasta categorie de pasari, pentru a-mi satisface o dorinta din copilarie. Cand aveam varsta de 7 ani, parintii mei au crescut o perioada de timp un numar de aproximativ 50 de prepelite, pentru gospodarie. Inca de pe atunci am fost atras de aceste pasari, dorindu-mi ca intr-o zi sa imi deschid propria crescatorie de prepelite. Decizia asupra unei crescatorii a fost luata dupa o analiza a tuturor elementelor, atat pro cat si contra, cum ar fi: calitatile deosebite ale oualelor de prepelita si popularitatea tot mai crescuta de care se bucura, cererea mare de pe piata, investitia scazuta si spatiul mic in care pot fi crescute aceste pasari. 
Pentru aceasta, am ales elaborarea unui plan de afaceri pentru a putea determina care sunt etapele si resursele necesare demararii afacerii, pentru a stabili un plan de actiune. 
In prima parte a acestei lucrari puteti gasi explicatii despre ceea ce inseamna un plan de afaceri si cat de important este acesta pentru un start-up. In capitolul 2 puteti afla ce este IMM-ul, care este definitia acestuia conform A.I.P.P.I.M.M., de ce a fost adoptata o noua definitie, care este utilitatea ei, si cum poate fi aceasta aplicata. Tot de aici va puteti informa cu privire la imbunatatirea accesului la capital, obtinerea statutului de intreprindere, determinarea pragurilor pentru determinarea categoriei in care se afla intreprinderea (microintreprindere, intreprindere mica, sau mijlocie), si altele. 
In continuarea capitolului prezentat anterior pot fi gasite date referitoare la cadrul legal de infiintare al unui IMM, dar si la stabilirea tuturor pasilor necesari de parcurs in vederea infiintarii unui IMM.
In capitolul 4, este prezentata o analiza a pietei. Aici vor fi descrise produsele ce urmeaza a fi comercializate de catre intreprindere, vor fi stabiliti potentialii clienti si potentialii concurenti. In incheierea capitolului este prezentata activitatea de promovare a crescatoriei de prepelite. 
Ultimul capitol cuprinde planul de afacere propriu-zis. 
Pentru realizarea proiectului am cules informatii din carti de specialitate, de pe site-uri specializate si din legislatia in vigoare.
Capitolul I. 
Planul de afaceri
Planul de afaceri este primul pas spre o poveste de succes. Planificand afacerea, putem sa stabilim o viziune, care ne va ghida spre obtinerea unor obiective indraznete.
Majoritatea afacerilor falimenteaza pentru ca nu au un management strategic, un manager care sa poata sa aiba o imagine de ansamblu, atat a afacerii, cat si a mediului in care aceasta actioneaza, iar aceasta imagine o formezi printr-un plan de afaceri bine structurat.
Scrierea unui plan de afaceri poate parea complicata si consumatoare de resurse, dar existenta unui plan de afacere bine structurat si documentat este cruciala pentru supravietuirea si dezvoltarea unei afaceri.
Planul de afaceri, in special sectiunea dedicata informatiilor financiare, este un document care trebuie actualizat periodic, nu doar anual. Se recomanda o revizuire a sa o data pe luna, prilej cu care se pot completa valorile reale obtinute pentru vanzari si cheltuieli, si se pot compara cu valorile previzionate. In aceasta maniera, estimarile viitoare vor fi corectate pe parcurs.
Analiza situatiilor financiare este importanta si pentru a face un studiu comparativ intre diferite componente ale situatiilor financiare, intre situatii de-a lungul timpului, si, de ce nu, intre valorile pentru diverse companii care activeaza in acelasi domeniu. Se poate dovedi utila compararea lichiditatii, profitabilitatii si a gradului de indatorare cu nivelul mediu din industrie.
Daca planul de afaceri este creat pentru a atrage investitorii sau obtinerea unui imprumut, se recomanda includerea unui istoric al situatiei financiare. Acesta reprezinta un rezumat al afacerii din faza de start pana in prezent, la care se pot anexa cateva documente suplimentare, ca de exemplu: situatiile financiare, lista activelor si a pasivelor. De asemenea, cu ajutorul unor programe software pot fi realizate grafice care scot in evidenta valorile financiare (istoricul vanzarilor, previziunile veniturilor pentru urmatorii ani).
Desi pare dificil, totusi nu trebuie neglijata aceasta componenta de baza a planului de afaceri, pentru ca fara ea sansele sa convingeti un investitor se reduc. 
1.1 Sfaturi menite pentru ajutorul creionarii planului de afacere.
a) Adaptarea planului de afacere in functie de audienta vizata
Punctul de plecare al oricarui plan de afacere este audienta: Cine va citi planul de afacere? Care este scopul planului de afacere: de a obtine un credit, de a atrage un investitor, de a atrage un nou partener in afacere? Desi elementele cheie si previziunile financiare raman aceleasi indiferent de audienta careia i se adreseaza, planul de afaceri trebuie adaptat in functie de nevoile si asteptarile fiecarui grup tinta: de exemplu un investitor privat va fi mai interesat sa vada cum isi va recupera investitia initiala si care va fi profitul sau in timp ce un bancher va urmari daca exista elemente care sa sugereze ca va permiteti sa achitati imprumutul oferit de catre banca.


Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. www.pentalabbs.com/tag/consultanta-startup-uri
2. Butler David - Planificarea afaceri-Ghid de start, Editura Bic All, Bucuresti 2006, pag 2, prg 1
3. www.tribunaeconomica.ro
4. www.pentalabbs.com/tag/planul-financiar
5. Fragment di articolul 2 al anexei din recomandarea 361/2013/CE
6. Directia Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii - Definitie IMM
7. Legea 31/1990
8. Ordonanta de urgenta 6/2011
9. http://lege5.ro/Gratuit/gm4tenrwga/procedura-din-13032014-verificarea-disponibilitatii-firmei-emblemei
10. Legea 26/1990
11. http://www.onrc.ro
12. Legea 230/2007
13. www.avocat-firme.info
14. www.turismbaile1mai.com/totuldespreouadeprepelita.html 
15. www.agroland.ro 
16. www.prepelite-eco.ro 
17. www.fermaprepelite.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!