Impozite si Taxe Datorate Bugetelor Locale

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Resursele financiare publice constituite la nivelul bugetului de stat, a unitatilor administrativ - teritoriale si ale institutiilor publice se repartizeaza si se utilizeaza pentru interesele generale ale comunitatii umane la nivel national si local in conformitate cu cerintele constitutionale ale statului si a legilor ce garanteaza si apara suveranitatea nationala, drepturile si libertatile cetatenilor, dezvoltarea economica si sociala corespunzator standardelor internationale.
Resursele bugetelor locale se constituie din impozitele, taxele si alte venituri stabilite prin lege.
Reglementarea juridica de specialitate a impozitelor si taxelor locale a evoluat in ultimii ani in concordanta cu evolutia atat a posibilitatilor de percepere a acestor impozite si taxe, cat si a necesitatilor de venituri proprii ale bugetelor unitatilor administrativ teritoriale, in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Eurpoeana.
Impozitele, taxele si orice alte venituri ale bugetelor de stat, ale bugetelor asigurarilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege.
Impozitele si taxele locale se stabilesc de catre consiliile locale sau judetene in limitele si in conditiile legii.
In aceasta lucrare mi-am propus sa prezint impozitele si taxele locale ca sursa semnificativa de formare a veniturilor bugetelor locale, pentru faptul ca ele detin o pondere destul de mare in cadrul veniturilor fiscale ale Romaniei.
In capitolul 1 am prezentat cateva consideratii generale privind bugetul local. Acestea se refera la notiunea bugetul local ca si componenta a bugetului general consolidat si continutul bugetului local (definirea bugetului local,evolutia notiunii de buget, sub ce aspecte poate fi abordat bugetul, veniturile si cheltuielie unitatilor administrativ teritoriale).
Capitolul 2 prezinta impozitele si taxele ca sursa de alimentare a bugetului local. Capitolul ofera o descriere detaliata a urmatoarelor taxe si impozite locale: impozitul si taxa pe cladiri, impozitul si taxa pe teren, impozitul asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hoteliera, taxe speciale, alte taxe locale, a modului de de stabilire, control si colectare a acestor impozite si taxe.Pentru toate aceste impozite si taxe prezentate mai sus am acordat o atentie deosebita modului in care sunt reglementate si pentru fiecare dintre ele am demonstrat printr-un exemplu modul de calcul al impozitului si taxei respective, cu toate aspectele ce se impuneau.
In capitolul 3 am prezentat un studiu de caz cu privire la modul in care se reflecta impozitele si taxele locale in bugetul comunei Budeasa.. Am facut comparatie intre prevederile anuale si incasarile realizate, am facut analiza modului in care s-au realizat veniturile bugetare din impozitul si taxa pe cladiri, impozitul si taxa pe teren, impozitul asupra mijloacelor de transport, taxa pentru reclama si publicitate, taxa hoteliera, impozitul pe spectacole in perioada 2010 - 2012.
CAPITOLUL 1
BUGETELE LOCALE- PARTE INTEGRANTA A BUGETULUI GENERAL CONSOLIDAT
1.1 Bugetul public general consolidat
Instituirea sistemelor bugetare este rezultatul eforturilor depuse (indeosebi de burghezia aflata in ascensiune) pentru a realiza o anumita ordine in domeniul finantelor publice.Parlamentele au fost chemate sa se pronunte, periodic, in legatura cu volumul si destinatia resurselor financiare ale statului care au fost inscrise intr-un document denumit buget de stat.
Noile conceptii in domeniul finantelor publice, au adus profunde transformari notiunii de buget. Tendinta actuala este de a largi notiunea traditionala de buget atat in timp (buget plurianual) cat si in spatiu (buget public national). In acelasi timp, notiunea de echilibru dobandeste un aspect mai general (echilibru economic ) si mai dinamic (echilibru ciclic). Aceasta evolutie se resimte, in mod natural, asupra procedurii de elaborare si aprobare a bugetului, in timp ce in legatura cu executia si controlul bugetului transformarile sunt mai putin spectaculoase.
Notiunea de buget poate fi abordata sub mai multe aspecte: 
- formal; 
- juridic; 
-ca instrument al politicii economice si sociale.
Sub aspect formal, bugetul public reprezinta documentul program in care statul inscrie anual marirea si structura veniturilor si cheltuielilor din cadrul economiei publice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impozite si Taxe Datorate Bugetelor Locale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!