Impozite si Taxe Locale

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
Capitolul I: FINANTELE PUBLICE LOCALE 5
1.1. Organizarea Finantelor Publice Locale in Romania 5 
1.2. Veniturile bugetelor locale 7
1.3. Cheltuielile bugetelor locale 9 
1.4. Procesul bugetar la nivelul activitatilor locale in Romania 12
Capitolul II: IMPOZITE SI TAXE 16
2.1.Aspectele generale privind impozitele si taxele 16 
2.2. Impozite si taxe locale: importanta si rolul activitatilor locale in administrarea acestora 17 
2.3. Impozitul pe cladiri 18 
2.4.Impozitul pe terenuri 21 
2.5. Impozitul pe mijloace de transport 24 
2.6. Taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor 25 
2.7.Taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate 27 
2.8.Impozitul pe spectacole 28
2.9.Taxa hoteliera 29
2.10.Taxe speciale 30
Capitolul III: EXECUTAREA CREANTELOR FISCALE 31
3.1. Creanta fiscala 31
3.2.Suspendarea / executarea silita 32
3.3.Executarea silita prin poprire 34
3.4.Stingerea creantei fiscale prin alte modalitati 36
Capitolul IV: STABILIREA, URMARIREA SI INCASAREA IMPOZITELOR SI TAXELOR LOCALE IN CADRUL PRIMARIEI BALTA DOAMNEI 40
4.1. Prezentarea localitatii l 40
4.2. Prezentarea Primariei si a Consiliului Local 43
4.1. Evolutia impozitelor si taxelor locale in perioada 2009 - 2011 45
CONCLUZII 54
BIBLIOGRAFIE 56
ANEXE 57


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 
Viata curenta a oamenilor presupune satisfacerea atat a nevoilor individuale procurate prin mecanismul pietei ( hrana, imbracaminte, adapost) cat si a nevoilor sociale, care sunt furnizate de autoritatile publice pe seama unor activitati vizand asigurarea apararii nationale, ordinea publica, protectie sociala, mentinerea echilibrului ecologic, asistenta sanitara , educatie etc. 
Finantele publice constituie o componenta de mare importanta a vietii social-economice a fiecarei tari, iar impactul lor asupra economiei nationale are conotatii atat in proportiile redistribuirii PIB cat si modul concret de realizare a acestui proces. 
In societatea contemporana, in conditiile revolutiei tehnico-stiintifice, raspunderea sociala a omului primeste o semnificatie deosebita. Raspunderea sociala se refera la comportamentul pe care il aleg membrii societatii din multiple variante posibile in cadrul determinismului social. Acesta presupune o atitudine constienta intr-un comportament care corespunde cerintelor, necesitatilor sociale obiective, atitudine ce rezulta dintr-o hotarare, act de constiinta si vointa a individului. 
Problemele fiscale joaca un rol esential in economia de piata. In acest context, impozitul constituie un instrument cu caracter istoric si cu implicatii asupra sferei economico-sociale, fiind intotdeauna un mijloc traditional de constituire a veniturilor statului.
Descentralizarea serviciilor publice si promovarea principiului autonomiei locale in administrarea teritoriului tarii au determinat transferarea tuturor atributiilor si obligatiilor de stabilire, urmarire, incasare si control a impozitelor locale de la Ministerul Finantelor la administratiile locale. Acest proces, produs in baza Legii Administratiei Publice Locale nr. 215 din 23 aprilie 2001, Legii Finantelor Publice Locale nr. 273/2006 si a Hotararii de Guvern nr. 333/1999, a dus la cresterea responsabilitatii consiliilor locale in asigurarea resurselor financiare prin cresterea ponderii veniturilor proprii in total, venituri administrate prin bugetul de venituri si cheltuieli. 
Crearea sistemului de gestiune a finantelor publice locale si organizarea activitatii fiscale pe principiile descentralizarii si autonomiei financiare constituie o problema aflata in centrul atentiei administratiilor locale din Romania. 
Din punct de vedere al autonomiei financiare a consiliilor locale, impozitele si taxele locale devin din ce in ce mai importante ca surse de venituri, intrucat diminueaza mult dependenta autoritatilor centrale de bugetul de stat. 
Politica fiscala a jucat intotdeauna un rol important in realizarea programelor economice si sociale. Ansamblul reglementarilor referitoare la contribuabili, impozite si taxe si modalitatile de plata reprezinta sistemul fiscal. 
Conform prevederilor Legii Administratiei Publice Locale, autoritatile administratiei publice locale au fost investite cu dreptul la resurse proprii pe care le pot gestiona potrivit atributiilor prevazute prin lege 
Politica fiscala cuprinde totalitatea metodelor, mijloacelor, instrumentelor si institutiilor ce se utilizeaza pentru procurarea resurselor financiare necesare finantarii cerintelor publice precum si pentru influenta asupra economiei nationale.
Legislatia fiscala in calitate de parte componenta a politicii fiscale cuprinde normele juridice cu privire la asezarea, stabilirea si incasarea impozitelor si taxelor. Normele juridice fiscale stabilesc contribuabilii, obiectele impozabile, bazele de impozitare, asezarea si calcularea impozitelor si sanctiuni pentru nerespectarea obligatiilor fiscale. Constituirea resurselor financiare publice se realizeaza, in principal, pe seama impozitelor, taxelor si a contributiilor prelevate de la persoane juridice si fizice.
Capitolul I FINANTELE PUBLICE LOCALE 
1.1. ORGANIZAREA FINANTELOR PUBLICE LOCALE IN ROMANIA
Comunitatile locale reprezinta colectivitati umane, delimitate teritorial din punct de vedere politic si administrativ, care au autoritati publice diferite de cele ale statului. Autonomia financiara a acestora este absolut necesara, deoarece autonomia administrativa nu ar fi posibila fara autonomia financiara. 
Finantele publice locale isi au originea in autonomizarea autoritatilor teritoriale in administrarea comunitatilor respective. 
Organizarea distincta a finantelor locale, pe baza autonomiei financiare a administratiilor locale, permite scutirea finantelor centrale de o seama de cheltuieli, reducerea numarului si amploarea fluxurilor banesti intre cele doua niveluri structurale ale finantelor publice, precum si o mai clara urmarire a modului cum sunt folosite fondurile constituite.Pana la urma, separarea finantelor locale de cele centrale, ca si in alte domenii, este determinata de ratiuni, de eficienta.


Fisiere in arhiva (4):

  • Impozite si Taxe Locale
    • Anexa 1.docx
    • Anexa 2.docx
    • Impozite si Taxe Locale.docx
    • Impozite si Taxe Locale.pptx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!