Impozitul pe Profit

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I - Aspecte fiscale privind impozitul pe profit 3
1.1 Conceptul, functiile, formele si repartizarea profitului 4
1.2 Contribuabili, sfera de aplicare, perioada impozabila, cotele de impunere 7
1.3 Determinarea impozitului pe profit 11
CAPITOLUL II - Aspecte contabile privind impozitul pe profit 17
2.1 Importanta cunoasterii si aplicarii Standardelor Internationale de Contabilitate 18 
2.2 Standardul International de Contabilitate IAS 12 19
CAPITOLUL III - Studii de caz privind calculul si inregistrarea impozitului
pe profit 33
Bibliografie 54


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
Aspecte fiscale privind 
impozitul pe profit
1.1 Conceptul, functiile, formele si repartizarea profitului
Termen de origine latina, cuvantul ,,profit" provine de la verbul ,,proficere" care inseamna ,,a progresa", ,,a da rezultate", apoi dobandind semnificatia de ,,a da", sau ,,a aduce profit". Acest fapt, explica de ce profitul este considerat drept venit sau o forma de venit.
Intentia de a da profitului doar sensul pozitiv a facut ca adesea el sa se identifice cu notiunea de "beneficiu". Relatia dintre profit si beneficiu este destul de generala, unii autori considerandu-le ca sinonime, altii apreciind ca sunt notiuni distincte si difera ca sfera de cuprindere.
Profitul, este in cel mai restrans sens, venitul pe care il obtin agentii economici, ca produs al utilizarii capitalului. In sensul cel mai larg, profitul este castigul pe care il obtin agentii economici, ca surplus peste costul de productie. De aici, rezulta ca profitul este avantajul realizat in forma baneasca dintr-o actiune, operatie sau activitate economica. 
Deci, putem afirma ca profitul reprezinta un indicator sintetic cu un grad maxim de generalitate, cuprinde, surprinde totalitatea influentelor negative sau pozitive asupra agentului economic, de asemenea stimuleaza initiativa si acceptarea riscului, motiveaza intreprinzatorul in realizarea de investitii, orienteaza alocarea resurselor, cultiva spiritul de economisire, influenteaza nivelul de dezvoltare si progresul social si nu in ultimul rand stimuleaza concurenta intre agentii economici.
Rolul profitului 
Indiferent de forma pe care o imbraca, profitul indeplineste anumite functii pentru agentii economici, proprietari, intreprinzatori, populatie, societate in general.
o functia de motivare a firmelor, luate in ansamblu ca entitati economice, a intreprinzatorilor si proprietarilor firmelor respective. Profitul stimuleaza initiativa economica a acestora, el determina acceptarea riscurilor de catre intreprinzatori si prin aceasta, contribuie la stimularea productiei de bunuri.
o functia de crestere, ce pune in evidenta faptul ca profitul sta la baza cresterii productiei, a dezvoltarii firmelor, a aparitiei de noi intreprinderi etc. El reprezinta sursa principala a acumularilor pe baza carora se constituie investitiile, sursa de baza a cresterii economice.
Profitul poate avea si un rol de control asupra activitatii firmelor. Nivelul si dinamica profitului insusi, constituie un adevarat barometru al calitatii activitatii agentilor economici. Cu cat profitul este mai mare si cu cat perioada in care se insuseste el este mai indelungata, cu atat mai mult se verifica in practica, calitatile si abilitatea agentului economic in randul oamenilor de afaceri.
Din punct de vedere legislativ, profitul fiind un venit impozabil, vorbim despre profitul admis, respectiv o dimensiune a profitului care depinde de cadrul legislativ din fiecare tara.
Profitul indeplineste o importanta functie sociala, constituind baza procurarii resurselor necesare pentru finantarea actiunilor social - culturale. Spre deosebire de salariu, renta, dobanda, el nu are o baza contractuala, depinzand de succesul in afaceri, este aleatoriu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impozitul pe Profit.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!