impozitul pe profit - comparatie la nivelul statelor membre ale uniunii europene

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL I CARACTERIZAREA GENERALA A IMPOZITELOR 6
1.1. Definirea notiunii de impozit 6
1.2. Caracteristicile de baza ale impozitelor si rolul lor in viata socio-economica 7
1.2.1. Caracteristicile de baza ale impozitelor 7
1.2.2. Rolul impozitelor in viata socio-economica 8
1.3. Structura impozitelor 9
1.4. Clasificarea impozitelor 12
1.4.1. Impozitele directe - definire, caracteristici generale, clasificare 15
1.5. Definirea fiscalitatii 16
1.5.1. Structura fiscalitatii 17
1.5.2. Principiile fiscalitatii 18
CAPITOLUL II IMPOZITUL PE PROFIT 22
2.1. Elementele constitutive ale impozitului pe profit 22
2.2. Evolutia legislativa post-decembrista a cotei impozitului pe profit in Romania 34
CAPITOLUL III STUDIU DE CAZ COMPARATIE INTRE APLICAREA IMPOZITULUI PE VENITUL MICRO-INTREPRINDERILOR SI IMPOZITUL PE PROFIT 40
3.1 Determinarea impozitului pe profit 40
3.2 Determinarea impozitului pe venitul microintreprinderilor 43
3.3 Analiza situatiilor posibile in cazul aceleasi societati comerciale daca ar aplica fie impozitul pe profit fie impozitul pe venitul microintreprinderilor 48
3.3.1. Realizare unui profit mare 48
3.3.2. Societatea realizeaza un profit mai mic 50
3.3.3. Societatea inregistreaza pierdere 52
CONCLUZII 54
BIBLIOGRAFIE 56


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de licenta IMPOZITUL PE PROFIT. COMPARATIE LA NIVELUL STATELOR MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE aduce prin prezentarea efectuata un real aport la viata socio-economica a comunitatilor riverane.
In primul capitol am evidentiat delimitarile teoretice privind conceptul de impozit, particularitatile acestuia, clasificarea impozitelor si rolul acestora in viata socio-economica. 
Cel de-al doilea capitol prezinta impozitul pe profit, elementele constitutive ale impozitului pe profit si evolutia legislativa post-decembrista a cotei impozitului pe profit in Romania.
Capitolul trei prezinta STUDIU DE CAZ COMPARATIE INTRE APLICAREA IMPOZITULUI PE VENITUL MICROINTREPRIN-DERILOR SI IMPOZITUL PE PROFIT.
Cuvinte cheie: impozit, fiscalitate, buget, impozit pe profit, Uniunea Europeana, marketing, contabilitate, intreprindere.
CAPITOLUL I
CARACTERIZAREA GENERALA A IMPOZITELOR
1.1. Definirea notiunii de impozit
Aparitia si evolutia impozitelor poate fi caracterizata ca un proces complex si de durata, inceput o data cu destramarea comunei primitive, aparitia statului si a proprietatii private, scindarea societatii in clase sociale, dezvoltarea fortelor de productie si a relatiilor marfa-bani. 
Unele state moderne state colecteaza impozite atat pentru finantarea cheltuielilor, cat si pentru indeplinirea triplului sau rol de alocare, de distribuire si de stabilizare. Impozitele mai sunt utilizate si ca parghii de interventie in scopul stabilizarii nivelului de ocupare a fortei de munca si a capacitatilor, a preturilor si a balantei de plati, ca si pentru realocarea mai eficienta a resurselor din societate. 
Putem enumera trei moduri pentru definirea conceptuala a prelevarilor fiscale: monetara tehnico-operationala si financiara.
Intr-o abordare monetara, prelevarile fiscale constituie ansamblul incasarilor realizate prin intermediul impozitelor si taxelor fiscale.
Din optica financiara, prelevarile fiscale constituie obligatii stabilite in baza autoritatii de care dispune statul, fara destinatie speciala (nu exista o contraprestatie directa intre pretul serviciilor oferite de stat si cuantumul obligatiei, dar in conditiile existentei unei contraprestatii indirecte sub forma de servicii publice oferite gratuit), obligatiile care au un caracter pecuniar si definitia sub forma de impozite si axe fiscale, destinate finantarii globale a unei parti a cheltuielilor publice in diferite proportii. 
Impozitul este o contributie baneasca obligatorie si cu titlu nerambursabil, datorata, conform legii bugetului de stat de catre persoanele fizice si persoanele juridice pentru veniturile pe care le obtin sau bunurile pe care le poseda.


Fisiere in arhiva (1):

  • impozitul pe profit - comparatie la nivelul statelor membre ale uniunii europene.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. George D. Bistriceanu - Sistemul fiscal al Romaniei, Editura Universitara, Bucuresti, 2010;
2. Narcisa Roxana Mosteanu - Finante publice, ed 2, Editura Universitara, Bucuresti, 2011;
3. Donath Liliana - Finante publice si elementele de administrare a impozitelor, Editura Marineasa, Timisoara, 2004;
4. Madalin Irinel Niculeasa - Tratat de drept fiscal si financiar public, editia a II-a, Editura Universul Juritic, Bucuresti, 2012;
5. Adrian Nica, Miricescu Emilian, Delia Catarama - Fiscalitate. De la lege la practica. Editia 8, Editura CH Beck, 2013;
6. Vacarel Iulian, Anghelache Gabriela, Bistriceanu Gh. D., Mosteanu Tatiana, Bercea Florian, Bodnar Maria, Georgescu Florin - Finante publice, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 2003;
7. Legea nr. 571 din 22 decembrie 2003 privind Codul fiscal, publicata in M.Of. nr. 927 din 23 decembrie 2003;
8. Hotararea Guvernului nr. 84 din 2013 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571 din 2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 136 din 14 martie 2013.
9. Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 8 din 23 ianuarie 2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial nr. 54 din 23 ianuarie 2013.
10. Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 68 din 2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial nr. 778 din 19 noiembrie 2012
11. INTERNET: Pagina de legislatie on-line: http://www.indaco.ro;
12. INTERNET: Pagina Ministerului Finantelor Publice: http://www.mfinante.ro/;
13. INTERNET: Pagina Ministerului Integrarii Europene: http://www.mie.ro/;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!