Infiintarea unei Pensiuni

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA PENSIUNII ,,CONTESA DIN CARPATI", SAT SIMON, COMUNA BRAN, JUDETUL BRASOV 3
1.1. Prezentarea pensiunii 3
1.2. Obiectul de activitate 3
1.3. Actionarii 4
1.3.1. Structura organizatorica a pensiunii este compusa din: 4
1.3.2. Sistemul de rezervari 5
Capitolul 2. Analiza principalilor indicatori economici si ai circulatiei turistice la pensiunea Contesa din Carpati 9
2.1. Indicatorii economico-financiari 9
2.1.1. Veniturile 11
2.1.2. Cheltuielile pensiunii 12
2.1.3. Analiza profitului 12
2.1.4. Rentabilitatea profitului 13
2.2. Indicatorii circulatiei turistice 14
Tarifele de cazare 14
2.2.1. Analiza numarului de turisti 15
2.2.2. Evolutia numarului de inoptari 16
2.2.3. Durata medie a sejurului 16
2.2.4. Gradul de ocupare 16
CAPITOLUL 3. Analiza mediului de marketing la pensiunea Contesa din Carpati 19
3.1. Mediul de marketing al pensiunii Contesa din Carpati 19
3.2.1. Clientii 19
3.2.2. Concurenta 20
3.2.3. Politica de distributie 21
3.2.4. Politica de promovare 21
Capitolul 4. Strategia privind dezvoltarea si promovarea pachetului de servicii turistice oferite de pensiunea 22
,, CONTESA DIN CARPATI,, - Analiza Swot 22
4.1. Crearea ofertei 22
4.2. Diversificarea serviciilor turistice oferite 23
4.2.1. Dezvoltarea serviciilor de agrement 24
4.2.2. Dezvoltarea programului promotional 25
4.3. Analiza S.W.O.T. 27
CONCLUZII 31
BIBLIOGRAFIE 33
Anexa 1 Imagini din pensiunea Contesa din Carpati 34
Anexa 2. Repere turistice 1


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de fata isi propune sa evidentieze notiunile generale privind serviciile turistice si turismul rural, sa analizeze potentialul turistic al comunei Bran, sa elaboreze studiul de fezabilitate si planul de afaceri privind infiintarea pensiunii si dezvoltarea serviciilor turistice oferite de aceasta. 
Satul romanesc prin specificul etnocultural si etnnografic, prin originalitate si bogatia resurselor proprii spatiului geografic aferent- poate sa se constituie ca un produs turistic inedit, care sa satisfaca o gama larga de motivatii in turismul organizat si pe cont propriu, intern si international. In deosebi in zonele montane si colinare portul popular, folclorul mai prezinta acea nota de originalitate atat de rar intalnita astazi si atat de cautata de turisti.
Agroturismul ridica probleme de o mare diversitate in fiecare zona, in functie de componentele naturale, economice si umane ale acestuia.
Amplificarea activitatii turistice in satele montane, au influente in domeniul demografic, conducand la o crestere a populatieirurale prin limitarea exodului spre orase. Deoarece constituie o sursa majora de locuri de munca pentru femei, pentru ca nu exclude stralucite reusite feminine, si pentru ca dezvolta rolul social femeii casnice, agroturismul poate fii considerat ca un instrument de promovare a femeii. Dezvoltarea turismului are incidente in situatia financiara a satelor turistice, stimuland activitatile rentabile, diversifica economia locala, stimuleaza economia rurala printr-o cerere suplimentara de produse agrcole si aport de capital financiar.
Se pot mentiona insa si o serie de efecte negative generate de intensificarea turismului rural, efecte ce se resimt mai ales la nivelul peisajelor naturale, rezervatiilor si parcurilor naturaledin vecinatatea satelor turistice.
Activitatea unei pensiuni turistice depinde in mare masura de mediul natural in care este amplasata, iar regiunea Bran este una dintre cele mai deosebite zone ale Romaniei.
Caile de acces lesnicioase spre zonele istorice si turistice de referinta ale pamantului brasovean, transportul pe cablu si partiile de schi, vilele, popasurile turistice, cabanele montane, alaturi de traditionala ospitalitate a oamenilor locului sunt doar cateva argumente care indreapta pasii turistului spre acest colt de tara.
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA PENSIUNII ,,CONTESA DIN CARPATI", SAT SIMON, COMUNA BRAN, JUDETUL BRASOV
Fig. 1.1. Pensiunea Contesa din Carpati
1.1. Prezentarea pensiunii
Pensiunea Contesa din Carpati a fost infiintata in iulie 2008 si este destinata turismului rural, este situata in Satul Simon din Comuna Bran. Pensiunea este construita pe trei etaje dispune de 60 locuri de cazare in camere matrimoniale, twins si apartamente, toate clasificate la trei margarete, conform standardelor europene. Pensiunea dispune de un restaurant cu 100 de lucuri. 
Alimentarea cu energie electrica a pensiunii se face de la reteaua de 0.4 Kva, 
Alimentarea cu apa se face din conducta de alimentare cu apa existenta in sudul amplasamentului conform contractului de bransare/racordare si utilizare a serviciilor publice de alimentare cu apa incheiat cu primaria comunei Bran.
Agentul termic este asigurat de centrala termica proprie care functioneaza cu gaze si va fi racordata la reteaua existenta in imediata apropiere.
Accesul la pensiune se face din drumul comunal printr-un drum de acces si un pod de traversare a unui paraias.
1.2. Obiectul de activitate
Pensiunea Contesa din Carpati este destinata turismului rural si ofera servicii de calitate clasificate la trei margarete, conform standardelor europene.
Corpul de cazare cuprinde : holurile de etaj prevazute cu fotolii si masute joase (pe care se gasesc pliante si materiale documentare despre pensiune), oficiile de etaj ale cameristelor, oficiul room-service, spatiile de cazare cu acces pe culoar. Acestea au marimi standard prevazute in OMT nr.56/1995.
Spatiul de cazare cuprinde camera propriu-zisa, grupul sanitar si vestibulul. Interiorul este confortabil si modern utilat. Dotarea camerelor respecta standardele pensiunilor de trei stele. Toate spatiile de cazare sunt dotate cu aer conditionat, TV color (antena satelit), minibar, room-service. Toate articolele din camere sunt prevazute cu logo-ul pensiunii. Scrisorile de bun venit contin modul in care se poate lua legatura cu managerul de serviciu, meniul de la room-service, formulare pentru comanda micului dejun, instructiuni de folosire a telefoanului si incarcare a acestora, lista cu tarife de la minibar, planul de evacuare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea unei Pensiuni.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!