Înființarea unei pensiuni

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA PENSIUNII „CONTESA DIN CARPAŢI”, SAT ŞIMON, COMUNA BRAN, JUDEŢUL BRAŞOV 3
1.1. Prezentarea pensiunii 3
1.2. Obiectul de activitate 3
1.3. Acţionarii 4
1.3.1. Structura organizatorică a pensiunii este compusă din: 4
1.3.2. Sistemul de rezervări 5
Capitolul 2. Analiza principalilor indicatori economici şi ai circulaţiei turistice la pensiunea Contesa din Carpaţi 9
2.1. Indicatorii economico-financiari 9
2.1.1. Veniturile 11
2.1.2. Cheltuielile pensiunii 12
2.1.3. Analiza profitului 12
2.1.4. Rentabilitatea profitului 13
2.2. Indicatorii circulaţiei turistice 14
Tarifele de cazare 14
2.2.1. Analiza numărului de turişti 15
2.2.2. Evoluţia numărului de înoptări 16
2.2.3. Durata medie a sejurului 16
2.2.4. Gradul de ocupare 16
CAPITOLUL 3. Analiza mediului de marketing la pensiunea Contesa din Carpaţi 19
3.1. Mediul de marketing al pensiunii Contesa din Carpati 19
3.2.1. Clientii 19
3.2.2. Concurenţa 20
3.2.3. Politica de distributie 21
3.2.4. Politica de promovare 21
Capitolul 4. Strategia privind dezvoltarea şi promovarea pachetului de servicii turistice oferite de pensiunea 22
,, CONTESA DIN CARPAŢI,, - Analiza Swot 22
4.1. Crearea ofertei 22
4.2. Diversificarea serviciilor turistice oferite 23
4.2.1. Dezvoltarea serviciilor de agrement 24
4.2.2. Dezvoltarea programului promotional 25
4.3. Analiza S.W.O.T. 27
CONCLUZII 31
BIBLIOGRAFIE 33
Anexa 1 Imagini din pensiunea Contesa din Carpati 34
Anexa 2. Repere turistice 1


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de faţă işi propune să evidenţieze noţiunile generale privind serviciile turistice şi turismul rural, să analizeze potenţialul turistic al comunei Bran, să elaboreze studiul de fezabilitate şi planul de afaceri privind infiinţarea pensiunii şi dezvoltarea serviciilor turistice oferite de aceasta. 
Satul românesc prin specificul etnocultural şi etnnografic, prin originalitate şi bogăţia resurselor proprii spaţiului geografic aferent- poate să se constituie ca un produs turistic inedit, care să satisfacă o gamă largă de motivaţii în turismul organizat şi pe cont propriu, intern şi internaţional. În deosebi în zonele montane şi colinare portul popular, folclorul mai prezinta acea nota de originalitate atât de rar întâlnită astăzi şi atât de căutată de turişti.
Agroturismul ridică probleme de o mare diversitate în fiecare zonă, în funcţie de componentele naturale, economice şi umane ale acestuia.
Amplificarea activitaţii turistice în satele montane, au influenţe în domeniul demografic, conducând la o creştere a populaţieirurale prin limitarea exodului spre oraşe. Deoarece constituie o sursa majora de locuri de muncă pentru femei, pentru că nu exclude strălucite reuşite feminine, şi pentru că dezvoltă rolul social femeii casnice, agroturismul poate fii considerat ca un instrument de promovare a femeii. Dezvoltarea turismului are incidenţe în situaţia financiara a satelor turistice, stimulând activitaţile rentabile, diversifica economia locală, stimulează economia rurală printr-o cerere suplimentară de produse agrcole şi aport de capital financiar.
Se pot menţiona însă şi o serie de efecte negative generate de intensificarea turismului rural, efecte ce se resimt mai ales la nivelul peisajelor naturale, rezervaţiilor şi parcurilor naturaledin vecinătatea satelor turistice.
Activitatea unei pensiuni turistice depinde în mare masură de mediul natural în care este amplasată, iar regiunea Bran este una dintre cele mai deosebite zone ale României.
Căile de acces lesnicioase spre zonele istorice şi turistice de referinţă ale pamântului braşovean, transportul pe cablu şi pârtiile de schi, vilele, popasurile turistice, cabanele montane, alături de tradiţionala ospitalitate a oamenilor locului sunt doar câteva argumente care indreaptă paşii turistului spre acest colţ de ţară.
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA PENSIUNII „CONTESA DIN CARPAŢI”, SAT ŞIMON, COMUNA BRAN, JUDEŢUL BRAŞOV
Fig. 1.1. Pensiunea Contesa din Carpati
1.1. Prezentarea pensiunii
Pensiunea Contesa din Carpaţi a fost infiinţată în iulie 2008 şi este destinată turismului rural, este situată in Satul Şimon din Comuna Bran. Pensiunea este construită pe trei etaje dispune de 60 locuri de cazare în camere matrimoniale, twins şi apartamente, toate clasificate la trei margarete, conform standardelor europene. Pensiunea dispune de un restaurant cu 100 de lucuri. 
Alimentarea cu energie electrica a pensiunii se face de la reteaua de 0.4 Kva, 
Alimentarea cu apa se face din conducta de alimentare cu apa existenta în sudul amplasamentului conform contractului de bransare/racordare şi utilizare a serviciilor publice de alimentare cu apa incheiat cu primaria comunei Bran.
Agentul termic este asigurat de centrala termica proprie care functioneaza cu gaze şi va fi racordata la reteaua existenta în imediata apropiere.
Accesul la pensiune se face din drumul comunal printr-un drum de acces şi un pod de traversare a unui paraias.
1.2. Obiectul de activitate
Pensiunea Contesa din Carpaţi este destinată turismului rural şi oferă servicii de calitate clasificate la trei margarete, conform standardelor europene.
Corpul de cazare cuprinde : holurile de etaj prevăzute cu fotolii şi măsuţe joase (pe care se găsesc pliante şi materiale documentare despre pensiune), oficiile de etaj ale cameristelor, oficiul room-service, spaţiile de cazare cu acces pe culoar. Acestea au mărimi standard prevăzute în OMT nr.56/1995.
Spaţiul de cazare cuprinde camera propriu-zisă, grupul sanitar şi vestibulul. Interiorul este confortabil şi modern utilat. Dotarea camerelor respectă standardele pensiunilor de trei stele. Toate spaţiile de cazare sunt dotate cu aer condiţionat, TV color (antenă satelit), minibar, room-service. Toate articolele din camere sunt prevăzute cu logo-ul pensiunii. Scrisorile de bun venit conţin modul în care se poate lua legătura cu managerul de serviciu, meniul de la room-service, formulare pentru comanda micului dejun, instrucţiuni de folosire a telefoanului şi încărcare a acestora, lista cu tarife de la minibar, planul de evacuare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Infiintarea unei Pensiuni.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!