Influenta Tratamentelor cu Agenti de Biocontrol asupra Activitatii unor Enzime cu Rol Important in Sistemul de Aparare al Plantelor

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS 
INTRODUCERE 
I. STUDIU DOCUMENTAR 
CAP.1. STUDII DE CONTROL BIOLOGIC 
1.1. MODUL DE ACTIUNE A MICROORGANISMELOR ANTAGONISTE 
1.2 TEHNICI CURENTE DE CONTROL BIOLOGIC LA CAPSUN SI SOIA 
1.3. STRATEGII DE SELECTARE A MICROORGANISMELOR ANTAGONISTE CA
AGENtI BIOLOGICI DE CONTROL 
CAP.2. BIOCONTROLUL AGENtILOR PATOGENI AI PLANTELOR CU
RHIZOBACTERII CE PROMOVEAZA CREsTEREA PLANTELOR (PGPR) 
2.1. CARACTERIZAREA GENURILOR sI SPECIILOR DIN GRUPUL PGPR 
II. PARTE EXPERIMENTALA 
INFLUENTA TRATAMENTELOR CU AGENTI DE BIOCONTROL ASUPRA
ACTIVITAtII UNOR ENZIME CU ROL IMPORTANT IN SISTEMUL DE
APARARE A PLANTELOR 
CAP.3. VARIANTE EXPERIMENTALE SI METODE DE DOZARE A ACTIVITATII
ENZIMATICE 
3.1. MATERIALE sI METODE 
3.1.1. Materialul biologic 
3.1.2. Metodologie 
3.1.2.1. Dozarea activitatii enzimatice 
CAP.4. REZULTATE sI DISCUtII 
4.1. EVALUAREA ACTIVITAtII ENZIMATICE LA VARIANTELE EXPERIMENTALE
DE CAPsUN DIN SERA sI DIN CAMP, DUPA TRATAMENTELE BIOLOGICE sI
CHIMICE 
4.2. EVALUAREA ACTIVITAtII ENZIMATICE LA VARIANTELE EXPERIMENTALE
DE SOIA CULTIVATA IN CONDItII DE SERA sI DE CAMP, DUPA
TRATAMENTELE BIOLOGICE sI CHIMICE 
5
CAP.5. CONCLUZII si PERSPECTIVE 
CAP.6. BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Cercetarile in directia reducerii activitatii patogenitatii unor fungi prin prezenta naturala a unuia sau mai multor microorganisme cu proprietati antagoniste, au relevat faptul ca realizarea unor combinatii dintre un agent de biocontrol cu cantitati reduse de fungicide (control integrat) are drept rezultat o suprimare a bolii la un nivel similar celui inregistrat in cazul utilizarii unor tratamente bazate numai pe fungicide.
Metodele biologice de control se bazeaza pe reducerea activitatii patogenitatii prin prezenta naturala a unuia sau mai multor microorganisme cu proprietati antagoniste. Mai mult,
s-a constatat ca realizarea unor combinatii dintre un agent de biocontrol cu cantitati reduse de fungicide (control integrat) are ca rezultat o suprimare a bolii la un nivel similar celui inregistrat in cazul utilizarii unor tratamente bazate in intregime numai pe fungicide. Amestecurile de produse biologice, in special cu cele selective, pot determina reducerea dozelor de produse chimice.
In prezent, cunostintele de biologie moleculara referitoare la interactiunea planta-microorganism, au inceput sa fie aplicate pentru identificarea unor metode mai putin agresive de protectie a plantelor, metode care se bazeaza pe utilizarea unor microorganisme benefice si pe stimularea raspunsului de aparare a plantelor.
tinandu-se cont de aceste considerente, pentru controlul biologic al bolilor plantelor ce implica interactiunea dintre un agent biologic de control si un fitopatogen, intelegerea ecologiei acestor elemente este esentiala pentru dezvoltarea unei strategii de combatere biologica. Extinderea metodelor biologice de combatere a bolilor si daunatorilor, este una dintre directiile de perspectiva a dezvoltarii protectiei plantelor.
In cadrul lucrarii obiectivul principal a fost:
Analiza evolutiei parametrilor biochimici in urma tratamentului foliar si la sol al unor plante de capsun si soia infectate cu Botrytis cinerea, cu filtrate de cultura de Trichoderma viride, Trichoderma harzianum si Penicillium chrysogenum in comparatie cu tratamentul chimic cu fungicide.
CAPITOLUL 1
STUDII DE CONTROL BIOLOGIC
Publicatiile lucrarilor asupra controlului biologic dateaza de peste 50 de ani. Patogenii fungici ai plantelor sunt printre cei mai importanti factori care determina pierderi serioase pentru produsele agricole in fiecare an. Controlul biologic al bolilor plantelor, inclusiv agentii patogeni fungici, a fost considerat o metoda alternativa viabila pentru la controlul bolilor cu substante chimice. In patologia plantelor, termenul de biocontrol se aplica utilizarii de antagonisti microbieni pentru a suprima boli. De-a lungul ciclului de viata al acestora, plantele si patogenii interactioneaza cu o mare varietate de organisme. Aceste interactiuni pot afecta in mod semnificativ sanatatea plantelor in diferite moduri. Modalitatile de actiune al microorganismelor de biocontrol in combaterea bolilor fungice la plante includ: hiperparasitismul, pradarea, antibioza, protectia incrucisata, concurenta pentru nutrienti si spatiu si rezistenta indusa. Aplicarea cu succes a strategiilor de control biologic necesita o gestionare mai mult bazata pe cunoastere.
Diversele metode de aplicare a agentilor de biocontrol includ: aplicarea directa, la locul de infectie unde exista nivelul cel mai crescut al populatiei de patogen sau aplicarea la nivelul unui singur loc a microorganismelor de biocontrol (in fiecare an agricol), dar in populatii mai mici, care apoi sa se poata multiplica si raspandi pe alte parti ale plantei oferind astfel protectie impotriva agentilor patogeni, iar aplicarea ocazionala sa mentina populatiile de patogen sub nivelurile de prag.
I. STUDIU DOCUMENTAR
Utilizarea comerciala si aplicarea agentilor de combatere biologica a plantelor, initial au fost lente, in principal din cauza performantelor lor variabile in functie de diferitele conditii de mediu exiostente in camp. Pentru a depasi aceasta problema si pentru a avea in vedere atat aplicarea acestei tehnologii de biocontrol in conditii de camp cat si comercializarea de produse de biocontrol, este important dezvoltarea de noi formule de microorganisme biocontrol cu un grad mai mare de stabilitate si supravietuire.


Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta Tratamentelor cu Agenti de Biocontrol asupra Activitatii unor Enzime cu Rol Important in Sistemul de Aparare al Plantelor.pdf

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!