Influente Organizationale asupra Managementului de Proiecte

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I. REPERE TEORETICE PRIVIND INFLUIENTELE ORGANIZATIONALE IN MANAGEMENTUL PROIECTELOR
1.1 Conceptul si elementele de baza ale managementului proiectelor in societatea contemporana
1.2 Tipurile de constrangeri organizationale asupra managementului proiectelor
1.2.1 Sisteme organizationale
1.2.2 Stiluri si culturi organizationale
1.2.3 Structura organizatorica
1.3 Probleme actuale privind influienta organizationala asupra managementului proiectelor
CAPITOLUL II. INFLUIENTELE ORGANIZATIONALE ASUPRA MANAGEMENTULUI PROIECTELOR LA FEDERATIA NATIONALA AGROINFORM
2.1 Caracteristica generala a intreprinderii si a proiectelor implementate 
2.2 Analiza influientei organizationale asupra managementului proiectelor in cadrul Agroinform
2.3 Oportunitati si solutii privind influienta organizationala asupra managementului proiectelor
CONCLUZII SI RECOMANDARI
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. Afirmatia ca viitorul apartine organizatiilor orientate pe proiecte nu constituie o exagerare. Flexibilitatea si adaptabilitatea care caracterizeaza acest tip de organizatie permit permanenta regrupare si reorganizare a resurselor umane si informationale. Proiectele reprezinta modalitatea prin care organizatiile se adapteaza contextelor in schimbare. Ele sunt punctele de stabilitate, iar organizatiile trebuie sa devina fluide si sa graviteaze in jurul lor.
Dezvoltarea organizatiilor, prin diversificarea activitatilor, produselor sau serviciilor, pietei si clientelei, le determina sa se circumscrie unui mediu din ce in ce mai complex. Accelerarea progresului stiintific si tehnologic, mondializarea schimburilor, diversitatea culturala, cresterea incertitudinii si instabilitatii sunt factori cu un impact puternic asupra dimensiunilor organizarii structurale: specializare, coordonare si formalizare. Complexitatea mediului, prin varietatea crescanda a problemelor de rezolvat, se manifesta atat in plan strategic, cat si in plan operational. In plan strategic, oportunitatile dezvoltarii organizatiei se multiplica, se diversifica. Perceperea, evaluarea si, mai ales, exploatarea oportunitatilor impun organizatiei sa dispuna de capacitati de detectare a semnalelor emise de mediu. In plan operational, complexitatea mediului obliga organizatia sa considere orice problema un caz particular care trebuie tratat prin instrumente, tehnici si modalitati specifice.
Relatiile organizatie-furnizori-clienti cunosc, in ultimul timp, schimbari majore in structura prestatiilor. Cerinta realizarii de proiecte solicita organizatia sa-si dezvolte competentele manageriale si profesionale. Derularea unui proiect implica un nivel ridicat de calificare a resurselor umane si capabilitatea acestora de a folosi tehnologii de varf. Proiectele sunt reprezentate de activitati unice, cu un grad ridicat de noutate si cu o sarcina de lucru complexa. Participarea la proiecte necesita o colaborarea interdisciplinara in cadrul unui sistem de management. Prin urmare, posibilitatile de raspuns ale organizatiei la evolutiile mediului extern sunt limitate de capacitatile sale interne care, la randul lor, depind de acumularile stiintifice si culturale ale subdiviziunilor care o compun. Anume din aceste considerente rezulta actualitatea temei de investigatie.
Descrierea situatiei in domeniul de cercetare si identificarea problemelor de cercetare. Managementul proiectelor a aparut ca un instrument de planificare, coordonare, realizare si control al activitatilor complexe din proiectele industriale, comerciale, sociale, culturale si politice moderne. Managementul proiectelor este o abordare relativ noua in cadrul organizatiilor. Ultimele decenii au fost marcate de cresterea rapida a utilizarii managementului proiectelor ca mijloc prin care organizatiile isi ating obiectivele.Bazele managementului proiectelor au fost puse de catre autori renumiti, specialisti absoluti in materie de gestionare de proiecte, cum ar fi: E. Verzuh, D.Lock, J. Turner, T. Mochal, R. Newton, G. Hofstede, M.F. Schultz, R. Kowalski, S. Portny, E.Marmel, K. Conay, A.Friedlein. Problematica riscului in proiecte este analizata si dezbatuta deasemenea de catre J. Bessis, C. Butler, H. Coyrtot, L.Culp, P. Ensworth. Investigatiile cuprinse in teza se sprijina deasemenea si pe lucrarile economistilor romani si moldavi si anume: A.Bargaoanu, N. Burlacu, T.Zortelan, O.Nicolescu, I. Verboncu, M. Mocanu, C.Schuster, C. Opran, M.Covrig, autori care prin studiile lor au pus bazele domeniilor de expertiza ale managementului proiectelor. Cat priveste studiile aprofundate privind influentele organizationale asupra nmanagementului proiectelor aproape ca lipsesc.
Scopul lucrarii este marcat de studierea influientelor organizationale asupra managementului proiectelor, a utilizarii instrumentelor manageriale moderne in depasirea acestor constrangeri, aprecierea modului in care informatiile actuale ce privesc managementul proiectelor sunt prezentate si valorificate, cat si pentru a minimiza, pe cat posibil, rata esecului in proiectele derulate. Scopul este evidentiat de urmatoarele obiective ale cercetarii


Fisiere in arhiva (1):

  • Influente Organizationale asupra Managementului de Proiecte.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!