Infractiunea de trafic de persoane

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul I Traficul de persoane.
1.1 Devianta sociala.
1.2 Teorii ale deviantei.
1.3 Notiuni introductive privind traficul de persoane.
1.4 Factori care determina aparitia traficului de persoane.
1.5 Metode de recrutare a posibilelor victime.
1.6 Etape ale traficarii.
1.7 Categorii de victime vulnerabile.
1.8 Profilul traficantului.
1.9 Sindromul Stockholm.
Capitolul II Infractiunea de trafic de persoane.
2.1 Strategia nationala privind traficul de perosoane.
2.2 Strategia internationala privind traficul de perosoane.
2.3 Aspecte privind infractiunea de trafic de persoane prevazute in 
legea 678/2001.
2.4 Asistarea victimelor.
2.4 Sanctiuni. 
Capitolul III Studiu de caz.
3.1.Prezentarea victimei.
3.2.Factori determinanti. 
3.3. Recrutarea.
3.4.Exploatarea sexuala.
3.5.Abuzurile.


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Traficul de persoane este un fenomen care a luat amploare in ultimii ani, Romania fiind una dintre tarile cu cele mai multe persoane traficate, motiv pentru care am si ales aceasta tema. Romania este o tara de tranzit si o sursa pentru traficul de femei in scopul exploatarii sexuale, acest lucru datorandu-se si din cauza pozitionarii geografice. 
Femei din Rusia, Ucraina si Moldova sunt traficate prin tara noastra spre tari cum ar fi, Spania, Turcia, Italia, Germania, Canada si Austria. Exista si rapoarte in care se confirma faptul ca barbati tineri au fost exploatati sexual in tari din Estul Europei. 
Luand amploare in intreaga lume, acest fenomen, se manifesta mai ales in tarile in care legislatia corespunzatoare si sistemul de cooperare eficient dintre institutii, lipseste.
Traficul de persoane reprezinta o violare a drepturilor omului, o forma de sclavie, victimele fiind tratate ca niste bunuri si vandute pentru obtinere de profit. Pentru cei mai multi, aceasta este o afacere, de cele mai multe ori fiind controlata de crima organizata, incercand sa obtina un profit maxim de pe urma victimelor, afectand sanatatea, bunastarea si securitatea persoanelor.
Desi, fenomenul de trafic de fiinte umane a luat amploare de ani de zile in tara noastra, o lege pentru prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane a fost adoptata abia in anul 2001, si anume, Legea 678/2001. 
Capitolul I
Traficul de persoane
1.1 Devianta sociala 
Potrivit conceptiei normative, devianta situeaza rabatul sau evadarea dintr-un consens social minimal in jurul unui sistem de reguli (norme) recunoscute ca legitime. Astfel, devianta apare ca fiind ansamblul conduitelor si starilor pe care membrii unui grup le judeca drept neconforme cu asteptarile, normele sau valorile lor si care, in consecinta, risca sa trezeasca din partea lor reprobare si sanctiuni. Persoana devianta apare ca fiind cea care nu accepta sau nu se poate adapta normelor prestabilite, incalcandu-le.
Din punctul de vedere al conceptiei interactioniste, care tine seama de mecanismele de reactie selectiva in fata diverselor forme de violare a regulilor, este deviant cel care este etichetat astfel, in functie nu numai de abaterile de conduita, dar si de alte criterii (de statut, sex, religie, nivel socio-economic si cultura, factori etnici, etc). 
In literatura de specialitate, au existat o multitudine de definitii ale deviantei, folosindu-se numeroase criterii si abordand fenomenul din mai multe puncte de vedere.
Din punct de vedere sociologic, devianta cuprinde, la modul general ,,orice act, conduita sau manifestare care violeaza normele scrise sau nescrise ale societatii sau ale unui grup social particular." (coord. Zamfir, C., Vlasceanu, L., Dictionar de sociologie, Ed. Babel, Bucuresti, 1992, p. 167)
,,Fiind prioritar un fenomen cu caracter sociologic, notiunea de devianta include in perimetrul ei o gama larga de afirmatii, aprecieri si chiar evaluari (judecati) din partea membrilor societatii fata de anumite acte sau conduite neconforme cu asteptarile, normele sau valorile lor si care risca sa le trezeasca sentimente de respingere sau reprobrare si implicit, aplicarea de sanctiuni." (Banciu, D., Crima si criminalitatea. Repere si abordari juris- sociologice, Ed. Lumina Lex, Bucuresti)
Sfera de cuprindere a deviantei este larga, continand diferite manifestari umane care pot deranja intreaga comunitate sau dimpotriva doar o parte a membrilor ei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infractiunea de trafic de persoane.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!