Ingrijirea Bolnavului cu Boala Parkinson

Cuprins licenta Cum descarc?

Argument .3
CAPITOLUL 1.I. - Notiuni de anatomie si fiziologie a sistemului nervos.4
1.1 Introducere.4
1.2 Alcatuire.4
1.3 Caile sensibilitatii.9
1.4 Reflectivitatea.10
CAPITOLUL 2 - Boala Parkinson.11
2.1. Istoric.11
2.2. Definitie.11
2.3. Factori favorizanti.11
2.4. Frecventa.12
2.5. Simptome.12
2.6. Investigatii paraclinice.13
2.7. Tipuri de Parkinson.14
2.8. Tratament. .15
CAPITOLUL 3 - PLANUL DE INGRIJIRE .19
3.1. Procesul de ingrijire .19
3.2.Culegerea de date . 19
3.3. Nevoile fundamentale .23
CAPITOLUL 4 - Cazuri practice.26
Cazul A.26
Cazul B.37
Cazul C.49
Bibliografie .63
Agenda medicala.64


Extras din licenta Cum descarc?

ARGUMENT
Te poti simti singur, deznadajduit abatut, trist, dar niciodata invins. Poti pierde, poti gresi, poti suferi, dar nu te gandi sa abandonezi. Aminteste-ti, atunci cand e nevoie, ca esti puternic, ca sunt lucruri pe care nimeni nu le poate face mai bine decat tine. Priveste viata cu ochi de invingator. Accepta ce e de acceptat si mergi mai departe. Strange din dinti, spune copacului de langa tine ce te doare, invata de la el sa ramai in picioare si .intoarce-te inapoi, la viata."
Iata cuvintele cu care trebuie sa-i intampinam pe cei coplesiti de simptomele maladiei Parkinson. M-am gandit sa ma alatur si eu celor ce s-au unit ca sa intinda o mana celor ce sufera de aceasta crunta boala. Si cum as putea s-o fac altfel, decat studiind boala, simptomele, precum si mijloacele prin care poate fi ameliorata; si mai ales sa aplic cat mai bine cele invatate in practica medicala. Lumea acestor pacienti se invarte in jurul nostru, si e foarte important sa stim cum sa le coloram existenta. 
Lucrarea de fata cuprinde o parte de teorie, in care sunt descrise notiuni de anatomie si fiziologie ale sistemului nervos, detalii teoretice despre boala Parkinson, si o parte practica ce consta in prezentarea a trei cazuri pe care le-am urmarit in cadrul orelor de practica si la care mi-am adus aportul la procesul de ingrijire.
CAPITOLUL I
NOTUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE
ALE SISTEMULUI NERVOS
1.1 Introducere 
Functionarea organismului depinde de functiile izolate ale diferitelor organe, coordonate, controlate si conduse de sistemul nervos. Acesta coordoneaza activita!tea tuturor organelor, precum si relatiile organismului, ca intreg, cu mediul extern. Datorita coordonarii si reglarii nervoase mentionate, organismul se comporta ca o unitate functionala. Proprietatea sistemului nervos de a realiza aceasta coordonare se numeste functie integrativa. Integrarea este o proprietate a tuturor etajelor sistemului nervos, dar organul de integrare propriu-zisa, care subordoneaza si functiile celorlalte etaje, este scoarta cerebrala. 
Se deosebesc un sistem nervos vegetativ si un sistem nervos al vietii de relatie, alcatuit din sistemul nervos central si sistemul nervos periferic. Sistemul nervos vegetativ nu este - cum se credea in trecut - un sistem autonom, independent. Este o componenta a sistemului nervos, care isi poate desfasura activitatea si independent de vointa. Activitatea sa este reglata de segmentele superioare ale sistemului nervos central si in mod special de scoarta. Sistemul nervos vegetativ coordoneaza activitatea organelor interne: bataile inimii si presiunea sanguina distributia sangelui, frecventa miscarilor respiratorii, secretia etc. Cele doua componente ale sistemului nervos vegetativ - simpaticul si parasimpaticul - exercita asupra fiecarui organ actiuni antagoniste: unul stimuleaza, celalalt inhiba. Excitatia simpatica, mareste catabolismul, deci creste caldura, glicemia, accelereaza bataile inimii, diminua circulatia periferica si creste circulatia centrala. Parasimpaticul are actiune antagonista: el creste anabolismul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ingrijirea Bolnavului cu Boala Parkinson.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!