Îngrijirea pacientei cu cancer de sân

Cuprins licență Cum descarc?

PARTEA TEORETICA
Argument .4 Introducere ...5
CAPITOL I
1.1 Anatomia si fiziologia sanului ..6
1.2 Strucura corpului mamelei ...8
1.3 Vascularizatia si inervatia sanului ...9
1.4 Fiziologia glandei mamare ..10
CAPITOL II -  Notiuni teoretice despre boala
2.1 Cancerul mamar .13
2.2 Etiopatogenie ..13
2.3 Istoria naturala a cancerului mamar ...13
2.4 Morfopatologie ...14
2.5 Topografie ...15
2.6 Propagare 15
2.7 Diagnostic 15
2.8 Examinari clinice si paraclinice ...16 2.9 Clasificarea stadiala (TNM) 19 2.10 Tratament . ...21
2.11 Prognostic ...22
2.12 Cancerul de san pe parcursul sarcinii .23
2.13 Nursing ...24
PARTEA PRACTICA
Capitol III -  Ingrijirea bolnavei cu cancer mamar
Studiu de caz I 32
Studiu de caz II ...38
Studiu de caz III ..43
Concluzii .50
Bibliografie .51


Extras din licență Cum descarc?

PARTEA TEORETICA
Argument
Am ales sa aprofundez aceasta tema in vederea imbunatatirii ingrijirilor necesare care sunt multiple si complexe, avand in vedere alterarea grava a functionalitatii organismului.
Secundar, justifica interesul asistentului medical privind ingrijirea pacientei cu cancer de san, incidenta tot mai crescuta, chiar si in randul persoanelor de varsta relativ tinere.
O multitudine de factori se suprapun pe predispozitia genetica a indivizilor umani, creand conjucntura de vulnerabilitate necesara producerii fibromului uterin.
Rolul multiplu al asistentului medical se reliefeaza din dependenta destul e grava in satisfacerea nevoilor sale fundamentale de viata.
Starea deja alterata a bolnavului este amenintata de o serie de riscuri ale imobilizarii prelungite, deficitul de igiena persoanla, dificultati in alimentare, in comunicare si dificultati ale infectiei nosocomeale.
Asistentul medical stie si poate sa suplineasca deficitele, sa gasasca solutii problemelor existente sau potentiale, el este suportul de baza al pacientului cu un astfel de grad de dependenta.
Evolutia favorabila a bolii sub ingrijire corecta, riguroasa, asigura reusita profesionala resimtita ca principalul element motivant in profesia de asistent medical.
INTRODUCERE
Cancerul de san si prostata sunt localizarile care au cea mai lunga durata de supravietuire, dupa aparitia primelor metastaze (2-4 ani), mai ales cele osoase si peritoneale, spre deosebire de stomac, plaman, rinichi la care acesta durata medie est de 6-8 luni.
Cancerul reprezinta, incontestabil, una dintre marile probleme ale tuturor timpurilor, dar mai ales a civilizatiei noastre ultratehnicizate. Boala, de etiologie multifactoriala, cancerul se caracterizeaza in acelasi timp si printr-o mare pluridiversificatie putand-o intalni in aceeasi masura in perimetru spetei umane, al faunei ca si al vegetatiei. Cancerul mai impresioneaza apoi prin extraordinarea sa extindere in Europa Occidentala mai ales ca si in America de Nord, un om din cini moare din cauza acstui morb. Se considera ca medicii generetiei noastreau in ingrijire pe planeta o masa uriasa de aproximativ 5 milioane de cancerosi. Cel mai important aspect din toate este legaat de faptul ca progresul agresiunii cancerigene pare a tine de progresul civilizatiei insasi. Statisticile confirma intru totul aceasta realitate.
Cu cat o tara se afla la o altitudine mai semnificativa din punct de vedere al dezvoltarii generale, al civilizatiei deci, cu atat mai semnificativa este escaladarea cancerului in respectiva tara.
Se considera de asemenea ca efortul consumat in prezent pe linie de cercetare, in problema cancerului, este cel mai mare efort din istoria medicinei.Ceea ce stim espre cancer este ca acesta rezulta dintr-un proces misterios, cee ce face ca o anumita celula sa se multiplice fara ratiune si sa prolifereze, fara ca nimic sa o opreasca, conservandu-se sau pierzandu-si in treacat anumite caractere destinate ale tesuturilor din care a provenit.
Rolul esential al asistentei medicale consta, in a ajuta persoana bolnava sau sanatoasa sa-si mentina sau sa-si recastige sanatatea (sau sa-l ajute in ultima clipa) prin indeplinirea sacinilor pe care le-ar fi indeplinit sigura daca ar fi putut.
Asistenta medicala trebuie sa indeplineasca aceste functii astfel incat sa ajute bolnavii sa-si recapete independenta cat mai repede posibil. In timp ce asistnta medicala calificata acorda ingrijiri medicale de baza trebuie sa profide de ocazie si sa asculte pacientul, sa-l observe, sa il cunoasca, atat pe el cat si familia sa, sa-i evalueze nevoile si sa construiasca o relatie interumana esentiala in acordarea ingrijirilor efectuate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Ingrijirea pacientei cu cancer de san.pdf

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Muresan Mihai Andrei -  Chirurgie oncologica : Cancerul Mamar 2001;
2. Titirca Lucretia- "Ghid de nursing";
3. C. Mozes : Tehnica ingrijirii bolnavului - Editura Medicala, Bucuresti;
4. Lucretia Titirca: Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali -  Editura Viata Medicala Romaneasca;
5. Lucretia Titirca: Ghid de nursing - Editura Viata Medicala Romaneasca;
6. Georgeta Balta: Tehnici de ingrijire generala a bolnavilor -  Editura didactica si pedagogica, Bucuresti;
7. Lucre.ia Titirca -  Urgen.e medico chirurgicale- Editura Medicala Bucure.ti 2006.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!