Ingrijirea Pacientului cu Conjunctivita

Cuprins licenta Cum descarc?

Argument.3
CAP. 1 Conjunctivita-Notiuni teoretice.4
Notiuni de anatomie si fiziologie a conjunctivei.4
Notiuni despre boala.5
Conjunctivite catarale.7
Conjunctivita pseudomembranoasa.8
Conjunctivite purulente.8
Micozele Conjunctivale.13
Conjunctivita alergica.14
CAP. 2 Cazuri practice.15
Cazul A.15
Cazul B.23
Cazul C.32
Bibliografie.41
Agenda medicala.42


Extras din licenta Cum descarc?

ARGUMENT
Am ales ,,Ingrijirea pacientei cu conjunctivita" ca tema pentru lucrarea mea de diploma deoarece aceasta e o afectiune frecvent intalnita, imbraca multe forme si necesita cunostinte temeinice pentru o ingrijire corecta.
Conjunctivita este un termen atribuit unui grup de afectiuni inflamatorii ale conjunctivei. Cele mai frecvente cauze sunt cele infectioase sau alergice. Acest lucru face ca orice om sa fie un potential pacient cu conjunctivita la un moment dat. De aceea asistentului medical ii revine un rol deosebit de important in profilaxia bolii prin educarea pacientilor sanatosi si bolnavi privind modalitatile de evitare a imbolnavirii dar si a transmiterii bolii.
Odata ce afectiunea s-a instalat rolul asistentului e de a trata corect si eficient boala conform prescriptiilor medicului, de a urmari atent bolnavul in vederea depistarii precoce a eventualelor complicatii deoarece se stie ca ineficient tratata aceasta afectiune poate duce la orbire. Este foarte importanta izolarea pacientilor cu conjunctivite infectioase de pacientii cu conjunctivite alergice deoarece cele din urma nu sunt contagioase dar se por complica cu o infectie.
Lucrarea de fata cuprinde o parte de teorie in care sunt prezentate notiuni teoretice despre boala, simptome, modalitati de diagnosticare, principii de tratament; si o parte in care sunt descrise trei cazuri clinice urmarite in cadrul orelor de practica si la care am participat activ la procesul de ingrijire, alaturi de echipa medicala.
CAPITOLUL I
CONJUNCTIVITA - NOTIUNI TEORETICE
Notiuni de anatomie si fiziologie a conjunctivei
Conjunctiva este o membrana mucoasa, subtire si transparenta ce captuseste fata posterioara a pleoapelor ti apoi se rasfrange trecand pe partea anterioara a globului ocular, pana la nivelul limbului sclero-cornean. 
Prezinta 3 portiuni: 
1. Conjunctiva palpebrala sau tarsala- este neteda, pe suprafata ei intalnindu-se niste proeminente numite papile. 
2. Conjunctiva bulbara- acopera sclera anterioara, este subtire, transparenta, mobila. Se insera aderent la nivelul limbului sclero-cornean. 
3. Conjunctiva de trecere a fundului de sac sau a fornixurilor este zona cuprinsa intre conjunctiva bulbara si cea palpebrala.
In unghiul intern al fantei palpebrale se deosebesc pe conjunctiva bulbara doua formatiuni: caruncula lacrimala, cu glande si foliculi pilosi si cuta semilunara, in afara carunculei, se prezinta ca o cuta semilunara (ramasita a celei de-a treia pleoape a pasarilor). In fundul de sac se intalnesc glandele acinoase Krause si Ciaccio si glande lacrimale accesorii, de asemenea si glandele tubulare Henle - glande mucoase. 
Vascularizatie, inervatie, rol: arterele provin din ramurile arterelor palpebrale si din artera ciliara (pentru portiunea conjunctivei bulbare pericorneene). Venele au un traiect asemanator cu al arterelor, dreneaza in vena palpebrala si venele ciliare anterioare. Limfaticele conjunctivei cuprind doua retele: superficiala si profunda. Jumatatea externa se indreapta spre ganglionii periauriculari, iar jumatatea interna spre ganglionii submaxilari. Inervatia este asigurata de trigemen. Rolul conjunctivei este de umectare si hranire a corneei.
Examinarea conjunctivei cuprinde: examenul clinic al conjunctivei, examenul secretiei conjunctivale si examinarea anatomo-patologica. 
1. Examenul clinic al conjunctivei se face prin inspectie, la lumina zilei sau la biomicroscop. Examinarea topografica a conjunctivei cuprinde: 
- examenul conjunctivei bulbare 
- examenul conjunctivei palpebrale inferioare 
- examenul fundului de sac inferior 
- examenul conjunctivei palpebrale superioare 
-examenul fundului de sac superior este posibil numai dupa intoarcerea pleoapei superioare cu intorcatorul de pleoape.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ingrijirea Pacientului cu Conjunctivita.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Lucretia Titirca - Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale, Editura ,,Viata Medicala Romaneasca", Bucuresti, 2007.
2. Lucretia Titirca - Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali, Editura Viata Medicala Romaneasca, Bucuresti, 2006.
3. Lucretia Titirca - Breviar de explorari functionale si ingrijiri speciale acordate bolnavului, Editura ,,Viata Medicala Romaneasca", Bucuresti, 2007
4. Lucretia Titirca - Urgentele medico chirurgicale, Editura Medicala, Bucuresti, 2007
5. Lucretia Titirca - Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali, Editura ,,Viata Medicala Romaneasca", Bucuresti, 2008
6. Lucretia Titirca - Dictionar de termeni pentru asistentii medicali, Editura ,,Viata Medicala Romaneasca", Bucuresti, 2006.
7. Corneliu Borundel - Medicina interna pentru cadre medii, Editura BIC ALL, 2007.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!