Ingrijirea Pacientului cu Varicela

Cuprins licenta Cum descarc?

ARGUMENT/ MOTIVATIE.4
CAPITOLUL I
I.1 Notiuni generale despre anatomia si fiziologia pielii.5
I.2. Notiuni de fiziopatologie.9
CAPITOLUL II. Procese de nursing aplicate pacientilor cu VARICELA
CAZ I.14
CAZ II.25
CAZ III.34
CONCLUZII.44
ANEXE.46
BIBLIOGRAFIE.47


Extras din licenta Cum descarc?

ARGUMENT
Ce-a mai frumoasa arta este de a ingriji omul. Ce frumos este sa cunosti sufletul unui om, ce multumire iti da gestul de ajutor pentru cel care are nevoie de tine, ce optimism si putere de viata prinzi dupa putinul de caldura oferit! 
Pentru a putea simti cu adevarat aceste sentimente trebuie sa-ti insusesti temeinic cunostintele de nursing care te apropie nu numai de oamenii bolnavi, ci si de cei sanatosi. Am ales aceasta tema a lucrarii mele ingrijirea bolnavului cu varicela din doua motive: 
In primul rand chiar un membru al familiei a suferit de aceasta boala cu cativa ani in urma si prin rumare cunosc nevoile pacientilor de o asemenea afectiune. 
In cel de-al doilea rand a fost unul dintre stagiile efectuate in sectia de Infectio-Contagioase in care mi-a placut foarte multe deoarece personalul medico-sanitar a aratat multa rabdare si incredere, avand sentimentul ca am fost util atat pacientilor cat si echipei care m-a indrumat. 
Prin aceasta lucrare am incercat sa arat rolul asistentului medical in ingrijirea bolnavului care se afla in legatura directa cu oml suferind, ingrijindu-l, ajutandu-l sa manance, administrandu-i medicatia, controlandu-i temperatura si pulsul, tensiunea arteriala, observand cantiatea de urina pe care o elimina, a scaunelor, felul cum se odihneste, cum vorbeste, cum reactioneaza, incercand sa-si faca o imagine asupra evolutiei bolii in vederea recastigarii independentei aflate in suferinta. 
In concluzie actul medical implica un umanism spontan, caracterizat prin dragoste, afectiune si fericirea pe care bolnavul ti-o afiseaza la sfarsitul demersului de ingrijir.
CAPITOLUL I
I.1 NOTIUNI GENERALE DESPRE ANATOMIA SI FIZIOLOGIA PIELII
Pielea este un invelis conjunctivo-epitelial, care acopera corpul in intrgime continuandu-se cu semimucoasele si mucoasele cavitatilor naturale.
I. STRUCTURA MUCOSCOPICA A PIELII
uprafata pielii este cuprinsa intre 1,5 si 2 m2 si prezinta pliuri, unele mai mari (submamar, interfesier, inghinogenital), altele discrete (pe fata de flexie a articulatiilor). Tot cu ochiul liber se observa cartilajul normal al pielii, ce ia nastere prin intretaierea unor santuri fine. Pe suprafata palmara si plantara, o serie de santuri, curbe ce delimiteaza dermatoglife, determinate genetic. 
Grosimea pielii variaza dupa regiunea topografica. Astfel la palme si plante atinge 4 mm, iar la pleoape pripit intre 0,2 - 0,5 mm. Difera si in functie de varsta si sex. La femei, copii si batrani, pielea este mai subtire. 
Culoarea depinde de cantitatea si tipul pigmentului melanic, de vascularizatia dermului superficial, de cantitatea de caroten din stratul cornos si hipoderm.
II. STRUCTURA MUCOSCOPICA A PIELII
Structura organului cutanat este construita din tesuturi epiteliale (epiderm, glande, firul de par, unghii), dintesutul conjunctiv al dermului si hipodermului, la care adaugam muschii proprii, vasele si hipodermul. 
De la suprafata spre profunzime, la microscopul optic intalnim epidermul, jonctiunea dermo-epidermica, dermul si hipodermul.
1. Epidermul este un epiteliu pavimentos pluristratificat, in structura sa intrand din profunzime spre suprafata, urmatoarele staturi:
? Stratul bazal sau germativ - reprezinta 18% din grosimea epidermului si este format dintr-un radn de celule cilindrice cu nucleu voluminos.
? Stratul spinos (stratul mucos al lui Malpighi) - este constituit din 6-20 randuri de celule poliedrice, eozinofile, interconectate prin desmozomi. Reprezinta 53% din grosimea epidermului.
? Stratul granulos - ocupa 10% din grosimea epidermului si este structurat in 2-4 randuri de celule romboidale, turtite, cu nuclei mici. Celulele sunt bogate in granule de kerotohialina (component al keratinei).
? Stratul lucidum - contine 2-3 randuri de celule cu nuclei picnotici. Este evident la palme si plante.
? Stratul cornos - reprezinta 18% din epiderm si este alcatuit din 4-10 randuri de celule turtite, anucleate incarcate cu keratina.
Stratificarea prezentata nu trebuie privita static, ea reprezentand etape secventiale in procesul de maturare fiziologica a keratinocitelor, in migrarea lor din stratul bazal pana la suprafata epidermului, de unde se detaseaza dupa traumatisme minore. 
Reinoirea fiziologica a epidermului, se realizeaza intr-o perioada medie de 26-2 zile, denumita turnover epidermic ce este sub influenta unor citokine, hormoni, etc.
2. Dermul are in structura sa trei componente:
- Componenta celulara - este formata din fibroblaste, fiborcite, histocite, mastocite, celule Langerhans, limfocite. La nivelul dermului migreaza ocazional polimorfonucleare si monocite;
- Fibrele dermului - marea majoritate este reprezentata de colagen, cele elastice si de reticulina fiind in cantitate mica;
- Substanta fundamentala - este formata predominant din glicozaminoglicani si din cantitati mici de hiparan - sulfat.
3. Hipodermul este format in cea mai mare parte din celule adipoase, organizate sub forma de lobuli, despartiti de septuri conjunctive. Intre lobuli se gasesc vase sanguine, nervi, bulbi pilari, glomeruli sudoripari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ingrijirea Pacientului cu Varicela.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

,,Anatomia si fiziologia omului", Editura Didactica si Pedagogica Bucuresti 2000, dr. Alexandru Teodor Ispas.
,,Medicina interna" - bolile aparatului respirator vol I,Editura medicala bucuresti 2001;
Manual Merk, Editia a XVII, Ed. BIC ALL 2002;
,,Anatomia omului" - atlas scolar, Editura Bucuresti, 2007;
Regimul alimentar in tratamentul bolilor, Ed. Triumf 2002, Dr. Popescu Aurel Balcescu;
Agenda medicala 2009, Editura Medicala 2009 Bucuresti;
Urgentele medico-chirurgicale, Editura Medicala Bucuresti;
Lucretia Titirca, Urgente medico-Chirurgicale, Editura Medicala, 2008;
Mozes Carol, Tehnica Ingrijirii bolnavului, Editura Medicala, 2005;
Grigoriu M, Vasile D. Chirurigie si specialitati inrudite, Editura Didactica si Pedagogica, 2003;
Moldovanu Tiberiu, Semiologie clinica medicala, Editura Medicala, Bucuresti, 2005;
Vigue Martin, Atlas al corpului uman, Editura Print International, 2005;
Farmacopee de buzunar, Editia I, Editura Medicala, 2002;
Dr. Mircea Constantin, Chirurgie, specialitati inrudite, nursing in chirurgie, Editura Universul, Bucuresti
ACC, scheletul uman, Calisto, 2006;
Andrei Popovici, Tehnici chirurgicale Vol.I, Editura Medicala, 2002;
Kyovsky A. Tehnici de ingrijire a bolnavului, Editura Corint, 2007;
Titirca Lucretia, Tehnici de evaluare si ingrijire acordate asistentilor medicali, Editura Viata Medicala Romaneasca, 2002;
Titirica Lucretia, Ghid de nursing, Editia a IV a, Editura Viata Medicala Romaneasca, 1996;
Popovici Iuliana, Termiologie Medicala si Farmaceutica, Editura Polirom


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!