Înrijirea pacientului cu arsuri

Cuprins licență Cum descarc?

Capitolul I - Notiuni de etica si deontologie medicala . 5
Capitolul II - Notiuni de anatomie si fiziologie ale pielii ..9
Capitolul III - Notiuni generale despre arsuri ...23
Capitolul IV - Explorari clinice si paraclinice ..29
Capitolul V - Ingrijirea pacientilor cu arsuri .31
Capitolul VI - Prezentarea cazurilor nursing 37
Cazul I - Culegerea datelor ..37
Cazul I - Plan de ingrijire nursing ...39
Cazul II - Culegera datelor ...45
Cazul II - Plan de ingrijire nursing 47
Cazul III - Culegerea datelor .52
Cazul III - Plan de ingrijire nursing ...54
Capitolul VII - Concluzii ...60
Bibliografie ..62


Extras din licență Cum descarc?

SCOPUL LUCRARII
In lucrarea de fata am reunit cunostintele teoretice, deprinderile practice, notiunile se farmacologie, de anatomie si fiziologie a omului de medicina interna pe care le -am inglobat in technicile Nursing dupa modul propus de Virginia Henderson.
M-am straduit sa patrund in cele trei dimensiuni: biologica, psihologica si socio-culturala raportata la cele 14 nevoi fundamentale si am dedus din cele trei cazuri clinice, carora le-am intocmit planul de ingrijiri.
Pentru a sintetiza lucrarea de fata dar si orele de Nursing in cei trei ani de scolarizare, am invatat ca este necesar ca asistenta medicala sa suplineasca la bolnavi cea ce acestuia ii lipseste pentru ,, a fi complet - un intreg" sau un individ independent, calitati ce-i lipsesc pacientului fie din cauza pierderii fortei fizice in caul bolilor organice, fie din cauza lipsei de vointa in cazul bolilor psihice, fie din lipsa de constinte de specialitate necesare ingrijirii lui.
Astfel spus asistenta trebuie sa intre in pielea bolnavului si sa reprezinte dorinta de a trai pentru cel ce si-a pierdut speranta de viata, sa fie mijlocul de a se deplasa pentru copilul care nu a invatat sa mearga sau pentru adultul care a ajuns infirm, sa fie glasul celui care nu poate vorbi sa fie sursa de hrana spirituala si morala pentru cel ce nu mai are posibilitatea sa se deconecteze.
Din practicarea meseriei la patul bolnavului reiese faptul ca nursingul isi are radacinile in nevoile fundamentale ale individului si am invatat ca orice fiinta umana sanatoasa sau bolnava este animata de dorinta unui trai decent (hrana, imbracaminte, locuinta); are nevoie de afectiune in relatiile cu semenii sai si de a avea sentimentul ca este folositor familiei si prietenilor. 
Scopul lucrarii este de a sublinia ingrijirile ce trebuie acordate bolnavului, indiferent daca acesta prezinta o boala somatica sau din cauza suferintelor sale este afectat si starea psihica deoarece o durere violenta intr-un organ intern sau o cavitate naturala il face pe pacient sa se gandesca doar la propria suferinta si la nimic altceva, iar aceasta duce la imposibilitatea individului de a se odihni, a se hrani, de a-si face toaleta, de a fi folositor semenilor sai.
Din lucrarea de fata rezulta faptul ca functia unica indeplinita de asistenta medicala este aceea de a ajuta omul bolnav sa-si recapete sanatatea pierduta, sa o pastreze in continuare dupa ce a castigat-o, sa-i redea pacientului increderea in propriile forte fizice su morale, sa il ajute in integrarea lui in familie si la locul de munca
CAPITOLUL I
Notiuni de etica si deontologie medicala
Tehnica ingrijirii bolnavului este disciplina de baza a tuturor nurselor, care lucreaza la patul bolnavului.
Scopul invatarii acestei materii este de a inarma viitoarele nurse cu elemente de baza ale profesiunii lor, fara de care nu-si pot indeplinii sarcinile ce le revin in opera de prevenire a sanatatii.
Cunoasterea tehnicii corecte de ingrijire a bolnavului determina in mare masura calitatea muncii nursei. Aceste cunostinte imbinate cu constiinciozitatea si cu un inalt sentiment de umanitarism contribuie la imbunatatirea continua a calitatii ingrijirii bolnavului din unitatile sanitare ambulatorii si spitalicesti.
Tehnica ingrijirii bolnavului cuprinde toate verigile de munca ale nursei:
- Primirea bolnavului in spital, ingrijirile acordate acestuia, asista la examinarea bolnavului si supravegherea lui, alimentatia, recoltarile produselor biologice si patologice, examinarile urgentelor de laborator, tehnica testelor cutanate, pregatirea bolnavului pentru examinarile complementare radiologice, endoscopice, pregatirea tratamentului fizic si medicamentos ca si crearea conditiilor optime de spitalizare.
Pastrarea, intretinerea si punerea la dispozitia bolnavului a mobilierului, veselei, aparaturii si instrumentarului cad deocamdata in sarcina nursei.
Tehnica ingrijirii bolnavului trebuie sa se ocupe cu problemele mediului de spitalizare si cu umanizarea spitalului. Simtul estetic al nursei imbinat cu, cunostintele ei de specialitate asupra functionalitatii institutiilor curativ-profilactice si asupra regimului curativ de protectie, poate contribuii mult la realizarea unor conditii de mediu cat mai prielnice vindecarii bolnavului.
Nursa este un cadru de tehnica si multilaterala. Spre deosebire de mediul cadru corespunzator, cunostintele nursei se bazeaza pe intelegerea fondului fiziopatologic al fenomenelor morbide in cursul procedeelor de investigatie si tratament. In vederea acestui scop, ea trebuie sa fie inarmata cu cunostinte de patologie generala, clinica, farmacologie, terapeutica insusite pe baza solida de cunostinte generale.


Fisiere în arhivă (1):

 • Inrijirea pacientului cu arsuri.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Arinis, Ioana, Manea, Mariana, Vasile, Adriana - ,,Manual de biologie", Editura Sigma, Bucuresti, 1990;
2. Balta, Georgeta - Aurelia - ,,Tehnici speciale de ingrijire a pacientilor", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1983;
3. Mozes, Carol - ,,Tehnica ingrijirii pacientului", Editura Medicala, Bucuresti, 2001;
4. Papilian, Victor - ,,Anatomia omului", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1992;
5. Petricu, I.C. si Voiculescu, I.C. - ,,Anatomia si fiziologia omului", Editura Viata Medicala Romaneasca, Bucuresti, 1999;
6. Titirca, Lucretia - ,,Manual de ingrijiri speciale acordate pacientilor de asistenti medicali generalisti", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1983;
7. Vasile, D., Grigoroiu, M. - ,,Chirurgie si specialitati inrudite", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1996;
8. Vilicoretchi, A.N., Crujcon, V.A. - ,,Chirurgie", Editura de Stat, Redactia Medicala, Bucuresti, 1953;
9. Voiculescu, Ion C. - ,,Anatomia si fiziologia omului", Editura Medicala, Bucuresti, 1996,
10. Vidic, Branislav - ,,Anatomia omului: atlas fotografic", Editura Medicala, Bucuresti, 2001.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!