Instalatie Solara Hibrida si Simulare prin Soft Specializat

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap.1. Energiile regenerabile - surse alternative de energie.3
1.1. Generalitati.3
1.2. Premizele utilizarii energiei.5
1.3. Principalele tipuri de energie regenerabila.6 
1.4. Puterea electrica instalata provenita din energie solara in principalele tari europene.9
1.5. Posibilitati de utilizare a energiilor regenerabile in Romania.10
1.6. Situatia puterii instalate provenite din surse regenerabile pe plan national.13
1.7. Situatia legislativa in domeniul energiei solare.13
1.8. Politica energetica a Uniunii Europene.15
1.9. Promovarea surselor energetice regenerabile in Uniunea Europeana.17
Cap.2. Bazele teoretice ale emisiei energiei solare.19
2.1. Generalitati.19
2.2. Modelarea electrica.22
2.3. Modelarea optica.24
Cap.3. Sisteme de preparare a apei calde cu ajutorul energiei solare.28
3.1. Radiatia solara.28
3.2. Principiile de functionare si componenta sistemelor de incalzire cu panouri solare.32
3.3. Instalatie solara cu apa .35
3.4. Elemente de calcul pentru parametrii captatorilor solari.39
3.5. Tipuri de captatori solari.45
3.6. Solutii tehnologice in energetica solara, tehnologii si echipamente de valorificare a radiatiei solare.52
Cap.4. Agregate frigorifice.55
4.1. Generalitati.55
4.2. Tehnologii existente.55
4.3. Sisteme de racire.57
4.4. Principiul de functionare al racitoarelor cu propan.61 
4.5. Sistemele cu absorbtie.63
Cap.5. Instalatii solare hibride.64
5.1. Descrierea componentei instalatiei solare hibride pentru solutia aleasa.64
5.2. Descrierea blocurilor functionale.64
5.3. Descrierea functionarii instalatiei solare hibride.72 
Concluzii.76
Bibliografie.77


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul 1
Energiile regenerabile - surse alternative de energie
1.1. Generalitati
Dintotdeauna s-a cautat inlocuirea sau mai exact suplinirea resurselor traditionale cu resurse noi, regenerabile: surse noi de energie, surse alternative de energie care de fapt, multe dintre ele sunt utilizate de secole. Toate sunt de fapt manifestari ale energiei solare; de exemplu: vantul, valurile, gradientii termici ai oceanelor, fotosinteza.
Se considera ca, in viitor, cresterea economica va fi de 3% in fiecare an, combustibilii fosili vor constitui in continuare 90% din puterea generata, iar preturile este foarte probabil sa ramana stabile. Luand in considerare aceste date se presupune ca energia va creste cu 2% in fiecare an, iar emisiile de dioxid de carbon cu 2,1% din care sectorul producerii de energie este responsabil pentru a 3-a parte. Agentia Internationala pentru Energie, in publicatia sa anuala World Energy Outlook, aparuta in noiembrie 2000, afirma ca emisiile de bioxid de carbon vor creste cu 60% pana in anul 2020. 
Se estimeaza ca in anul 2100 populatia globului va fi de 12 miliarde de locuitori. Daca se mentine actuala crestere in ceea ce priveste progresul tehnologic si inovarea, cererea de energie va fi de 5 ori mai mare decat este in prezent. In plus, daca va fi continuata politica de utilizare a carbunelui, titeiului si gazului la ratele din prezent, pana in anul 2010 temperatura pe glob va creste cu 2?C. Efectele adverse ale acestei cresteri a temperaturii sunt foarte cunoscute si dezbatute, cateva dintre ele ar fi: riscul crescut de inundatii in zonele de joasa altitudine, procesul desertificari si schimbarea climei pe tot globul.
La momentul actual, energiile regenerabile contribuie cu numai 11% din energiile primare. Daca vrem sa facem ceva pozitiv pentru planeta noastra, sa salvam viitorul si sa creem un mediu sanatos pentru generatiile ce vor veni, trebuie sa utilizam in mod activ energiile regenerabile in viata de zi cu zi. Este de asteptat ca 60% din toata energia consumata sa provina din energii regenerabile pana in anul 2070. Cu cat mai repede se va lua pozitie si se va constientiza faptul ca este necesar sa facem aceste schimbari, cu atat mai mare este sansa ca aceste procente sa creasca pana la 80%.
Sursele regenerabile sunt a doua contributie la productia globala de energie. In anul 2000, 39% din productia de energie a fost produsa din carbune, 19% din surse regenerabile, 17% din surse nucleare, 17% din gaze naturale si 8% din petrol. Cea mai mare cota din energia provenita din sursele regenerabile este produsa in centrale hidroelectrice 92%, arderea deseurilor reprezinta 5%, iar "regenerabilele noi" 3%. (incluzand sursele geotermale, solare, eoliene si mareemotrice etc.).
In ciuda contributiei mici la totalul energiei generate, "regenerabilele noi" au avut o dezvoltare continua in ultimele decade: o crestere de 9,3% pe an in perioada 1971 - 2000. Impartita pe domenii, cresterea arata in felul urmator: 52% pe an a energiei eoliene, 32,5% pe an a energiei solare si 8,8% pe an a energiei geotermale. Este de remarcat, insa, ca raportarea se face la o putere instalata initial foarte mica. 
Unele dintre tehnologiile folosite pentru transformarea in electricitate a energiei din sursele regenerabile au deja o cota importanta pe piata si au atins o relativa maturitate, desi sunt departe de a-si atinge potentialul global. Spre exemplu, in anul 2000 puterea instalata in centralele hidroelectrice de putere redusa a fost de 32 GW, iar industria biomasei avea 32 GW, netinand seama de folosirea pe scara larga a biomasei in tarile neindustrializate. Puterea instalata in domeniul solar fotovoltaic a atins in anul 2000 - 1,1 GW, triplandu-si in acest fel contributia la puterea globala instalata. Energia eoliana a avut si ea, in ultimele decade, o crestere spectaculoasa, ajungind la 30 GW in anul 2002. Centralele de tip "Concentrating Solar Power (CSP)", in ciuda unor succese initiale si a unor aplicatii comerciale la sfarsitul anilor `80 nu au putut sa fie competitive din cauza retragerii sprijinului politic.
In momentul de fata, "regenerabilele noi" nu sunt inca destul de competitive pe piata echipamentelor de producere a energiei electrice. Pentru a continua dezvoltarea sectorului, aceste tehnologii se vor baza, si in perioada urmatoare, pe sustinerea politica in cadrul programelor de protectie a mediului si programelor de cercetare-dezvoltare si pe impunerea unor politici avantajoase de legare la retea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatie Solara Hibrida si Simulare prin Soft Specializat.docx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!