Instalatii Electrice Navale

Cuprins licenta Cum descarc?

Memoriu justificativ;
1. Instalatii electrice navale;
1.1. Notiuni introductive;
2. Alegerea caracteristicilor energiei electrice;
2.1. Alegerea curentului;
2.2. Alegerea tensiunii;
2.3. Alegerea frecventei;
3. Intocmire bilant energetic (calculul puterii cerute);
3.1. Conditii de exploatare;
3.2. Calculul puterii cerute si alegerea numarului generatoarelor sincrone;
3.3. Protectia generatoarelor electrice;
4. Punerea in paralel si stabilitatea functionarii in paralel a generatoarelor electrice;
4.1. Functionarea in paralel a unui generator cu reteaua; 
4.2. Functionarea in paralel a generatoarelor sincrone;
4.3. Calculul diferentei de sarcina activa intre grupurile Diesel Generator;
4.4. Metode de sincronizare ale generatoarelor sincrone;
4.5. Schema de punere in paralel a doua generatoare sincrone prin intermediul unui automat programabil (PLC);
5. Distributia navala;
5.1. Conditii de calitate a energiei electrice pe nava;
5.2. Tipuri de sisteme de distributie;
5.3. Alegerea protectiilor pentru ramura consumatoare;
6. Lumini de navigatie;
6.1. Semnalizari in diverse regimuri de functionare ale navei;


Extras din licenta Cum descarc?

Memoriu justificativ
Tema dezvoltata in prezentul proiect o consider ca o punte de legatura fireasca intre sistemele electroenergetice instalate pe uscat si cele existente in alte domenii ale activitatii umane precum: naval, aerian, cale ferata, etc.
Toate acestea au ceva esential in comun, dar au si particularitati conforme cu domeniului lor aplicativ.
O instalatie electroenergetica in orice domeniu aplicativ se constituie din surse de energie electrica, reteaua de transport si distributie, si apoi toate sistemele de protectie si automatizare.
Suportul teoretic, stiintific si apoi aplicativ al acestei lucrari le-au constituit cunostintele acumulate de-a lungul anilor la Facultatea de Inginerie Electrica, indrumarile conducatorului de proiect, bibliografiei studiate pe care o anexez si apoi in egala masura Institutul de Proiectari si Cercetari Navale ( ICEPRONAV )., SC RETEC SA. 
Tuturor celor care m-au sprijinit in realizarea acestei lucrari si in acest context, le adresez multumiri cu toata consideratia mea.
1. Notiuni introductive
Istoria dezvoltarii civilizatiei aduce dovezi certe care demonstreaza ca navigatia a fost una dintre cele mai vechi indeletniciri ale omului.
Inceputul navigatiei s-a produs cu cateva sute de mii de ani in urma, cand unul dintre stramosii nostri, pentru a scapa fie de primejdia animalelor salbatice, fie de calamitatile naturii, fie pentru a-si gasi un loc in care sa se poata hrani, a incalecat pe un bustean si a fost purtat de apele raului sau, si mai departe, in largul marii de catre curentii marini 
Evolutia navigatiei a fost lenta si calea maritima a fost intotdeauna plina de primejdii iar omul care-si desfasoara activitatea pe nava este lipsit de avantajele celui care isi desfasoara activitatea pe uscat.
Dar, cu toate aceste riscuri si privatiuni, marea l-a atras pe om, iar omul a cautat sa o infrunte si sa o supuna. Se poate spune ca navele actuale, dotate cu echipament de inalt nivel tehnic si care ofera un confort sporit, reprezinta o concentrare colectiva, in scopul efectuarii transportului maritim in deplina siguranta pentru om, nava si marfa aflata la bord.
In cadrul activitatii complexe si specifice a transporturilor maritime, un loc de seama il ocupa semnarea contractului, modul de amplasare al marfii la bord, astfel incat expeditia maritima sa se desfasoare in deplina siguranta, marfa sa nu se deplaseze si sa nu se pericliteze stabilitatea navei, in orice fel de conditii meteorologice si de starea marii. Apoi, marfa sa fie predata la destinatie asa cum a fost incarcata.
Jumbo este capabil sa garanteze operatii si transporturi de mare capacitate cu un risc minim pentru incarcatura, nava si echipaj. Acesta este beneficiul si meritul unui proiect ingineresc. Pregatirea proiectului include, nelimitat, manuale(ghiduri), desene, calcule ce se vor potrivi cu calitatea stricta si tandard a companiei.
Fenomenele, evenimentele sunt identificate si mentinute, pe baza acestora fiind calculate o serie de scenari cat mai variate, iar fiecare specificatie
( desen ) va avea un grad foarte ridicat de precizie.
Proiectul Jumbo este bine pregatit pentru a oferi servicii ingineresti cu baze perfecte pentru o incarcatura de mare capacitate, fara a avea complicatii.
Acesta se presupune a fi liderul in calitate , greutate, securitate si protectia mediului, situandu-se dincolo de regulile guvernamentale. Jumbo se 
apropie de programul QHSE cu aceeasi inovatie, dedicatie si respectabilitate care au sustinut si celelalte ramuri ale afacerii.
Programul Stay Well, in vigoare din 2005 , este o initiativa de a aduce cele mai mari proceduri de siguranta si calitate in fiecare proiect, 
incluzand 3 prioritati :
Reducerea ranirii personalului la cel mai mic grad
Largirea pietei de desfacere, in functie de cerelile clientilor Jumbo
concentrarea in stabilirea lui Jumbo pentru a fi liderul QHSE, asa cum este in transportul de mare greutate


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii Electrice Navale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!