Instalatii - Pompa de Caldura

Extras din licenta Cum descarc?

MEMORIU TEHNIC
Prin tema s-a cerut proiectarea unei instalatii de pompa de caldura cu compresie mecanica de vapori intr-o treapta pentru incalzirea si prepararea apei calde de consum intr-un imobil cu regimul de constructie S+P+E1+E2+M.
Pompa de caldura proiectata preia energia din panza freatica cu nivel termic scazut pe care impreuna cu energia dezvoltata in compresor o cedeaza
utilizatorului in condensatorul instalatiei la nivel termic ridicat.
Izvorul pompei de caldura este apa din panza freatica care are temperatura medie anuala de 10...120 C. S-a considerat ca sursa rece are adancimea necesara. De asemenea, apa indeplineste indicii de calitate privind duritatea si continutul de suspensii.
Agentul frigorific folosit este freonul R123, ales pentru conditiile cerute de aplicatia tehnica propusa.
La condensarea pompei de caldura, energia termica este cedata prin intermediul suprafetei schimbatoare de caldura, apei, agent termic pentru cele doua schimbatoare de caldura care prepara apa calda pentru incalzirea imobilului si apa calda de consum.
S-a considerat ca incalzirea se face cu agent termic de joasa temperatura tinc=80/600C, iar apa calda de consum se prepara din apa de 100C care este adusa pana la 650C.
Functionarea instalatiei:
Principalele utilaje ale pompei de caldura sunt: un compresor de tipul 
4PFR(Y), un condensator de tip multitubular orizontal si un vaporizator multitubular orizontal.
Vaporii de R123 propusi in vaporizator sunt aspirati de compresor si apoi comprimati adiabatic pana la presiunea din condensator (3,8bar). Vaporii sunt trecuti prin separatorul de ulei (SU). Deoarece uleiul este miscibil cu freonul acesta este antrenat din cilindri compresorului si dusi in instalatie.
Pentru a evita depunerea uleiului pe suprafetele schimbatoarelor de caldura pe care ar forma o pelicula cu mare rezistenta termica conductiva, se folosesc separatoare de ulei in care sunt retinute picaturile de ulei antrenate de vapori.
Freonul vaporizeaza pe seama preluarii unui flux de caldura de la apa din panza freatica ce se raceste de la 100C la 50C.
Aparatura dimensionata a fost aleasa sa functioneze economic. Compresorul de tipul 4PFR(Y) este produs de firma Bitzer.
Aparatele schimbatoare de caldura de tip multitubular orizontal au fost dimensionate constructiv si se pot confectiona in ateliere specializate cu respectarea prescriptiilor ISCIR.
Organele de inchidere, ca si conductele au fost alese pentru regim de functionare in gama de presiuni de pana la 16 bari, uzuale in tehnica. 
Fluxul de caldura necesar pentru incalzirea si prepararea apei calde de consum este de 40 KW.
Pentru dimensionarea instalatiei pompei de caldura au fost stabiliti parametrii termodinamici in punctele caracteristice de stare.
Cu ajutorul relatiilor de bilant termic sau obtinut fluxurile termice masice transferate in condensator, vaporizator si apoi au fost calculate puterile termice instalate.


Fisiere in arhiva (11):

 • bobe final.dwg
 • bobe final A3.dwg
 • Bobe1.dwg
 • Bobe1(1).bak
 • Bobe1(1).dwg
 • Instalatii - Pompa de Caldura.doc
 • NORME DE PROTECTIA MUNCII SI STINGEREA INCENDIILOR.doc
 • pt_bobe.xls
 • Registru1.xls
 • Registru2.xls
 • schema 1.dwg

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!