Institutia Sanctiunilor in Dreptul International

Extras din licenta Cum descarc?

Cat timp relatiile prietenesti intre natiuni, demnitatea umana si consolidarea pacii mondiale vor fi considerate prioritati ale omenirii? In mod sigur atingerea acestui scop comun presupune un efort militant unitar pentru garantarea respectarii obligatiilor ce decurg din tratate si conventii bi si multilaterale. Experiente nefiresti avand ca rezultat masuri colective cu eficienta sporita in prevenirea, dar mai ales in reprimarea actelor de agresiune de orice natura, trebuie sa constituie exemple pentru toate natiunile lumii, indiferent de zona geografica, marime, putere economica sau organizare sociala.
In acest scop a fost creat Dreptul international, drept care reprezinta un ansamblu de norme juridice, emanate atat de la state cat si de la celelalte subiecte de drept international si aplicate prin acordul lor de vointa, pentru reglementarea relatiilor dintre ele. Respectarea acestor norme este asigurata, in primul rand de consimtamantul liber, neviciat, al statelor iar in al doilea rand de constrangerea exercitata individual ori colectiv de state, asupra celui care le incalca.
In ultimii 5000 de ani, doar 292 au fost ani de pace, in care nu s-au purtat razboaie. In restul anilor s-au purtat, pe toate continentele lumii, aproximativ 25.000, in care au pierit peste trei miliarde si jumatate de oameni. Sunt oameni de stiinta care afirma ca razboaiele constituie una din formele de selectie naturala si ca, tot ele reprezinta modalitatea de oprire, de diminuare a cresterii necontrolate a populatiei favorizand astfel perpetuarea, in conditii ameliorate, a omului ca specie, pe Pamant. Conflictele armate insa au distrus miliarde de vieti si civilizatii intregi, fiind creeate altele, dar de multe ori, s-a pierdut incomensurabil mai mult decat s-a castigat si, in acest sens, istoria ofera o multitudine de exemple.
In trecut orice incalcare a legilor era aspru sanctionata, atat in randul oamenilor, a unui popor, al unei civilizatii, dar mai ales cand era vorba despre incalcarea legilor unui stat.
Cel mai adesea sanctiunile se manifestau sub forma razboaielor care aveau la baza diverse motive: incalcarea unui anumit teritoriu, furtul, torturarea sau uciderea unui om, motive de ordin economic si, nu in ultimul rand, motive de ordin religios. Atata timp cat se putea justifica un razboi, era de ajuns, iar acesta era unul cu scopuri inaltatoare, in care se puneau adesea in joc viata, mandria si averea combatantilor. Din pacate, chiar daca timpul a trecut, datele problemei nu s-au schimbat foarte mult si, dintr-o simpla lupta pe viata si pe moarte, razboiul a devenit o arta careia tot mai multi oameni i-au dedicat propria lor viata. Prin razboaie au fost create imperii care apoi au fost distruse tot prin razboaie.
Este falsa teza conforma careia razboaiele sunt inevitable, au caracter de fatalitate si servesc progresului umanitatii. "In pace viata civila se stinge oamenii cad in marasm, particularitatile lor devin din ce in ce mai fixe si se pietrifica Din razboaie nu numai popoarele ies intarite ci si natiunile care, divizate in interior, cuceresc linistea interna prin razboiul din afara "


Fisiere in arhiva (1):

  • Institutia Sanctiunilor in Dreptul International.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!