Instruirea Asistata pentru un Limbaj de Programare

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE ......... 3 Capitolul 1: Instruirea asistata de calculator - aspect generale 4 Capitolul 2: Programarea in instruirea asistata de calculator 18 2.1. Rolul instructorului in instruirea asistata de calculator ... 18 2.2. Tipuri de programare 20 Capitolul 3: Instruirea la distanta prin Internet 25 3.1. Servicii Internet 25 
3.2. Utilizarea WWW in invatarea asistata de calculator 26
3.3. Instrumente pentru dezvoltarea de aplicatii IAC in Internet 27
3.4. Aplicatie practica - Curs electronic de C++ 42
CONCLUZII 44 BIBLIOGRAFIE 45
ANEXE 46


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Instruirea asistata de calculator este un domeniu al informaticii aflat in plina dezvoltare. Procesul de instruire presupune existenta celor doua elemente principale: instructorul, care este posesorul unui sistem de cunostinte pe care trebuie sa le prezinte intr-un mod care sa permita intelegerea si asimilarea de catre destinatarii acestora, si studentii (sau cursantii), care trebuie sa inteleaga informatiile primite si sa le foloseasca la rezolvarea problemelor de evaluare a cunostintelor acumulate.
Forma clasica de instruire este un proces fata-in-fata care presupune coexistenta in spatiu a instructorului si a studentilor la un anumit moment de timp. In acest tip de proces de instruire, instructorul utilizeaza, pentru a-si transmite cunostintele, comunicarea orala si scrisa, precum si o serie de materiale didactice cum sunt: desene, harti, fotografii, grafice, machete, mulaje etc. Folosirea materialelor didactice este o necesitate pentru a permite intelegerea materiei predate de catre instructor deoarece multe cunostinte specifice unor domenii diverse nu pot fi prezentate si intelese doar prin cuvinte, iar alte cunostinte pot fi interpretate si intelese mai usor daca sunt prezentate intr-o forma grafica.
Procesul de instruire prezinta doua etape distincte, una este cea de prezentare a cunostintelor noi de catre instructor, iar a doua este cea de fixare si intelegere deplina a acestora prin intermediul exercitiilor si al aplicatiilor practice executate de catre student sub supravegherea si indrumarea instructorului. In cazul domeniilor de cunoastere puternic formalizate prima etapa de instruire devine practic o activitate de rutina, in care instructorul repeta periodic aceleasi informatii. Apare astfel riscul instalarii unor stereotipii in modul de prezentare al instructorului si o ingreunare a procesului de intelegere de catre studenti a cunostintelor noi. Totodata, modul de lucru fata-in-fata nu permite reluarea integrala a unei lectii pe care studentul nu a inteles-o (sau de la care a lipsit) ci doar a eventualelor notite sau prin consultarea bibliografiei recomandate.
Utilizarea calculatorului in procesul de instruire aduce avantajul ca permite fiecarui student sa adopte un ritm propriu de studiu si sa reia fiecare lectie ori de cate ori are nevoie, pana la intelegerea deplina a problemelor prezentate.
Un alt avantaj apare din faptul ca multe materiale didactice clasice nu sunt disponibile tuturor celor care doresc sa studieze (datorita dimensiunilor, datorita faptului ca sunt legate de un anumit loc, datorita lipsei de pe piata etc.), lucru pe care calculatorul il suplineste cu succes folosind tehnicile multimedia care permit manevrarea combinata a textului, imaginilor si sunetului.
CAPITOLUL I: INSTRUIREA ASISTATA DE CALCULATOR - ASPECTE GENERALE
Instruirea asistata de calculator asigura o invatare individualizata, oferind posibilitatea realizarii concomitente si imediate a mai multor evenimente si obiective didactice - receptarea, intelegerea, intarirea (stocarea), aplicarea si evaluarea. Ea isi orienteaza demersul didactic pe baza unor principii specifice, si anume:
a) Principiul divizarii materiei de studiu in "pasi" (secvente) informationali si actionali relativ mici, pentru a usura succesul invatarii individuale; in procesul parcurgerii si insusirii materiei se folosesc si "pasi" informationali mai mari, mai ales la recapitularea materiei studiate, spre a evita fragmentarea exagerata a continutului si a asigura ansambluri (sisteme) de informatii unitare mai mari;
b) Principiul participarii si invatarii active; principiul il determina pe fiecare elev (student) sa recepteze si sa inteleaga materia parcursa si sa participe la darea de raspunsuri la intrebari si la rezolvarea de exercitii (probleme) in cadrul fiecarei teme studiate, altfel nu poate continua studiul;
c) Principiul repetarii integrate si intaririi imediate a cunostintelor; principiul determina repetarea materiei anterioare si fixarea (stocarea) materiei noi, ca urmare a programarii in cadrul fiecarei teme noi a unor intrebari si exercitii de rezolvat, care cuprind informatii din temele anterioare ca si din tema noua studiata, rezolvare care permite continuarea studierii unei alte teme noi;
d) Principiul respectarii ritmului individual de invatare; principiul nu delimiteaza timpul de studiu al unei teme noi, elevul (studentul) avand posibilitatea sa reia studiul pana reuseste sa recepteze, sa inteleaga si sa aplice cunostintele noi in corelatie cu cele anterioare; principiul stimuleaza, de asemenea, abordarea unor programe de studiu adaptive (pentru incepatori, pentru nivel mediu si pentru avansati), elevul (studentul) avand posibilitatea sa studieze dupa programa careia ii fac fata ritmul si posibilitatile lui individuale;
e) Principiul asigurarii progresului gradat al performantelor in pregatire si al inlaturarii treptate a "punctelor de sprijin". Principiul prevede introducerea gradata, progresiva a complexitatii si dificultatilor materiei de studiu.
f) Principiul conexiunii inverse (feedback-ului).
Instruirea asistata de calculator realizeaza urmatoarele tipuri de programare:
a) liniara; denumita si cu raspunsuri construite, imparte materia de studiu "in pasi" (secvente) informationali relativ mici folosind un proces de studiu cu bucla de reglare;
b) ramificata, denumita si cu raspunsuri la alegere, care divide materia de studiu in secvente de studiu mai mari. Acest tip de programare se foloseste in liceu si in invatamantul superior deoarece usureaza sinteza cunostintelor.
c) combinata. Acest tip de programare foloseste imbinat tipul de programare liniara cu tipul de programare ramificata.
Instruirea asistata de calculator necesita dezvoltarea de noi metode si tehnici formale pentru prezentarea cunostintelor si evaluarea rezultatelor procesului de instruire. Scopul principal al realizarii unui Sistem de Instruire Asistata de Calculator este de a asigura convergenta urmatoarelor activitati:
o stabilire obiective;
o instruire;
o evaluare.


Fisiere in arhiva (2):

  • pagina garda.doc
  • Instruirea Asistata pentru un Limbaj De Programare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!