Integrarea Sistemelor ERP in Managementul Firmei

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE. .2
I. SISTEME INFORMATICE DE TIP ERP IN MANAGEMENTUL FIRMEI 4
1.1. EVOLUTIA SISTEMELOR INFORMATICE 4
1.2. ROLUL SISTEMELOR INFORMATICE DE TIP ERP IN MANAGEMENTUL FIRMEI 11
II. STRUCTURA SI FUNCTIILE UNUI SISTEM DE TIP ERP 16
2.1. GESTIUNEA PRODUCTIEI 16
2.2. GESTIUNEA STOCURILOR 18
2.3. APROVIZIONARE SI DEFACERE 20
2.4. CONTABILITATE FINANCIARA 22
2.5. MODULUL IMOBILIZARI 24
2.6. SALARIZAREA SI GESTIUNEA ANGAJATILOR 26
2.7. CONTABILITATE DE GESTIUNE 29
2.8. ANALIZA FINANCIARA 31
2.9. TABLOUL DE BORD 31
III. IMPLEMENTAREA UNUI SISTEM INFORMATIC DE TIP ERP - ORACLE APPLICATION. .32
3.1. CARACTERISTICI GENERALE ALE SISTEMULUI ORACLE APPLICATION. 32
3.2. IMPLEMENTAREA MODULELOR SISITEMULUI ERP ORACLE APPLICATION IN STRUCTURA ORGANIZATORICA A SC COMPLEXULUI ENERGETIC TURCENI SA.34
3.3. SPECIFICATII CU PRIVIRE LA MODUL DE UTILIZARE A MODULULUI ORACLE FINANCIALS. .37
IV. IMPLICATIILE IMPLEMENTARII UNUI SISTEM INFORMATIC DE TIP ERP 54
4.1 AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE SISTEMELOR ERP 55
4.2 MOTIVATIA IMPLEMENTARII DE SISTEME ERP 57
4.3 COSTUL UNUI SISTEM ERP 58
4.4 PUNCTELE SENSIBILE IN IMPLEMENTAREA UNOR SISTEME INFORMATICE DE TIP ERP 61
BIBLIOGRAFIE 64


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In prezent se manifesta o crestere semnificativa a cantitatii de informatii, obtinute si manipulate in firme, tendinta accentuata si de formularea unor conditii tot mai severe in ceea ce priveste calitatea informatiei (corectitudinea si operativitatea fiind cerintele sine qua non).
Sistemele informatice economice furnizeaza cu promptitudine informatii asupra fenomenelor si proceselor economice, contribuie astfel la perfectionarea relatiilor dintre societatile comerciale. Ele sunt un factor de economisire a resurselor materiale, de energie si de munca, si pun la dispozitia oricarui sistem de productie, informatii complete si operative asupra tuturor conditiilor in care isi pot desfasura activitatea firmele. 
Promovarea utilizarii noilor tehnologii informationale in cele mai variate aspecte ale vietii sociale, se manifesta ca factor dinamizator, de progres al societatii. Conditiile existente azi, ce definesc mediul in care evolueaza firmele, le obliga pe acestea sa gaseasca metode noi, mai eficiente de organizare si functionare, iar regandirea activitatilor informationale este o prioritate. 
Pana acum cativa ani informatizarea unor componente din firme a dat rezultatele scontate, accelerand si eficientizand activitatea acestora. Necesitatea integrarii acestor compartimente, deja informatizate, intr-un sistem comun s-a acutizat in timp si drept raspuns s-au accentuat si preocuparile pentru a realiza sisteme integrate informatizate. Realizarea lor este posibila cu ajutorul unor software-uri integratoare pentru activitatea firmei. Aceasta categorie de software poarta numele de ERP (Enterprise Resource Planning adica Planificarea Resurselor Companiei).
Construirea unui singur program care este necesar atat personalului din compartimentul finante, cat si celui din compartimentul resurse umane sau aprovizionare reprezinta o prioritate pentru firma. Fiecare dintre aceste departamente au de obicei propriul sistem informatizat optimizat pentru scopul departamentului. Un ERP le combina impreuna intru-un singur sistem, care foloseste o singura baza de date, pe care oricare dintre departamente o poate accesa si prin intermediul careia poate partaja informatii. 
Avand in vedere aceste avantajele incontestabile pe care le obtine o firma atunci cand implementeaza un ERP, in lucrarea pe care am elaborat-o, INTEGRAREA SISTEMELOR ERP IN MANAGEMENTUL FIRMEI, mi-am propus cercetarea aspectelor de baza privind utilizarea acestor tipuri de sisteme informatice intr-o organizatie. 
In prima parte a lucrarii am prezentat conceptul de sistem informatic si evolutia sistemelor informatice pentru a identifica care este rolul si importanta sistemelor informatice de tip ERP in managementul firmei.
Am continuat cu prezentarea principalelor elemente din structura unui sistem ERP, incercand sa pun in evidenta functionalitatea fiecarui modul.
Realizarea unui sistem de tip ERP este o activitate extrem de laborioasa care necesita utilizarea unor insemnate resurse financiare si umane pe o perioada considerabila de timp.
De aceea, in lucrarea noastra, ca parte aplicativa, ne-am propus prezentarea exhaustiva a unui sistem ERP - Oracle Application, implementarea sistemului Oracle Applications la Complexul Energetic Turceni si modul de exploatare pentru componenta Oracle Financials. 
Succesul utilizarii oricarui sistem informatic tine in primul rand de modul in care se face identificarea corecta a cerintelor firmei, dar si de modul in care se implementeaza sistemul respectiv.
De aceea, in ultima parte a lucrarii, am prezentat :
- avantajele si dezavantajele sistemelor de tip ERP;
- principalele motive pe care le are o firma atunci cand implementeaza un ERP;
- costul implementarii unui sistem ERP;
- incercand sa identific care sunt punctele sensibile in implementarea unor sisteme informatice de tip ERP.
I. SISTEME INFORMATICE DE TIP ERP IN MANAGEMENTUL FIRMEI
1.1. Evolutia sistemelor informatice
O firma este sediul unor activitati informationale variate (culegerea si comunicarea datelor, preluarea datelor si obtinerea informatiilor, stocarea, regasirea si transmiterea informatiilor etc.) pentru a raspunde la nevoile de luare a deciziei, la gestiunea tranzactiilor interne si externe.
Aceste activitati de tratare a informatiei au ca scop oferirea utilizatorilor de reprezentari pertinente ale realului, plecand de la date fragmentate de origine si de calitate diferita. Pana intr-o epoca recenta, aceste activitati informationale erau, in cea mai mare parte, manuale sau, mai bine zis, putin mecanizate. Muncitorii in informatie (pentru majoritatea oamenilor, angajati de birou) nu dispuneau decat de o gama limitata de instrumente (telefonul, masina de scris, si mai rar masina de calcul).
Incepand cu anii 1980, revolutia tehnica in domeniul informaticii se realizeaza intr-un ritm accelerat, apar tehnologii electronice de tratare a informatiei care bulverseaza metodele de munca, rolurile individuale si chiar maniera de punere a problemelor. Aceasta revolutie are un impact considerabil: nu mai este realist sa vorbim de sisteme informationale fara sa ne referim la sistemele informatice.
Din punct de vedere functional, sistemul informatic are mai multe definitii, in functie de scop, elementele din structura si relatiile dintre elemente.
Cea mai generala definitie il prezinta ca pe un sistem de colectare, memorare, prelucrare si distribuire a informatiilor care utilizeaza calculatorul electronic. Sau: sistemul informatic este un ansamblu de elemente interconectate functional in scopul automatizarii obtinerii informatiei si fundamentarii deciziilor.
Scopul principal al sistemului informatic consta in aceea ca serveste cerintele informationale ale managerilor de pe diferite niveluri decizionale si reduce la minimum interventia si efortul uman in desfasurarea proceselor informationale.
Fiecarui sistem informatic i se asociaza un sistem de prelucrare a datelor, in care datele se prezinta pe diferiti suporti de memorare, iar procesele de prelucrare sunt concretizate in proceduri (automate si manuale) executate de diferite echipamente de tehnica de calcul si teletransmisie si de catre personal specializat.


Fisiere in arhiva (3):

  • ERP1.ppt
  • Integrarea Sistemelor ERP in Managementul Firmei.doc
  • PrimaPagina.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!